Reklama

Reklama

Cheonneyonyeou Yeoubi

  • Jižní Korea 천년여우 여우비 (více)

Obsahy(1)

Yobi je pětiocasá liška. Na Zemi existují zvířata, která mají více ocasů. Tato zvířata se mohou proměnit v jakékoliv jiné zvíře nebo v člověka. Aby ale člověkem zůstala napořád, musí si vzít lidskou duši. Yobi se změní život, když na Zemi havaruje mimozemská loď. Po sto letech žití s mimozemšťany jeden z nich odejde od ostatních a je na Yobi, aby ho přinutila vrátit se od lidí zpět ke svým druhům. (piserius)

(více)

Recenze (43)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Začátek mě naprosto okouzlil svou originalitou, úchvatnou animací, kouzelnou atmosférou a neotřelou nápaditostí. Proto mě zklamalo, že po skončení už jsem to okouzlení necítila, protože chybělo něco, co by mě vzalo za srdce. Nepotěšil mě vývoj příběhu – vím, že je těžké dospět k mistrnému vyvrcholení tak, aby bylo zároveň vyvrcholením pocitů a umocněním celého dojmu z filmu, ale nedá se nic dělat, Yeu woo bi se to se mnou nepodařilo a mě konec nejenže nenadchnul, ale jen jsem postupně chladla, což je obrovská škoda. Možná to ale bylo způsobeno mým momentálním naladěním, takže film nezatracuju a všem přeju, pokud je bavil od začátku do konce. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Yobi je první film, který se může v mých očích měřit s Myiazakiho Cestou do fantazie, a pro mě ho také poráží. Animace je skvělá, to důležité je ale příběh a ten je kouzelný. Je prostší než přehýřená Cesta, ale o to srozumitelnější a čistší. Asi nemám co dodat, kouzelný film s kouzelným příběhem, který musí každého, přinejmenším, potěšit na duši. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Líška meniaca sa na ľudí, s piatimi chvostami, mimozemská loď, hovoriaci lavór, tieňový detektív s robotickým srdcom, chlpatí mimozemšťania, jazero duší, ktoré strážia zajace - nehovorte mi, že ten, kto toto splodil, nebral nejaké psychadeliká. Nevravím, že animák nemá spád, občas humor, ubiehajúci príbeh a nejaký rozprávkovský element, ale na to, aby som išiel vyššie v hodnotení sa to hrá na niečo väčšie ako to je, postavy sú niekde na hranici normálnosti a infantilnosti a veľakrát je to príliš divoké. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Yobi je roztomilá a hezky se na ni kouká, ale s Cestou do fantazie se podle mě srovnávat nedá. Příběh je zajímavý, postavy nápadité a animace krásná. Přesto mi tu chybí ještě trocha fantazie a kouzla. Už od začátku jsem postrádala momenty, kdy zůstanu sedět s otevřenou pusou. Konec mi přišel také malinko nedotažený. Čtvrtou * dávám za příjemnou hudbu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac, cakal som trosku nieco ine. Je to sice krasny pribeh, plny fantazie, ale k Myjazakiho dielam by som to urcite neprirovnaval. Myjazaki tvori filmy ktore su sice aj rozpravky, avsak hlbkou tento zaner presahuju. Su to skor animovane filmy pre "dospele deti". Yobi u mna zostal "len" tou rozpravkou. Avsak naozaj velmi prijemnou, vtipnou (maly emzak ktory si rad pochutnava na klincoch:)) a krasnou. (8/10) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Príbeh je inšpirovaný kórejskou hororovou legendou "Gumiho" o líške, ktorá sa snaží ukradnúť dušu človeku. Yeu woo bi však príbeh preniesol do súčastnosti a z líšky vytvoril hlavnú protagonistku, s ktorou divák sympatizuje. (Flipper)

Reklama

Reklama