Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Černohumorná jednohubka se skvělým Kingsleym a podivně zestárlou Teou Leoni. Na první pohled je vidět že režisér a scénárista si zbytečně nekomplikovali práci. Dramatická linka je nevýrazná, romantická taktéž, a atmosféra taková nedomrlá. Postavy sice řeší zásadní témata, ale místo emocí jenom tak kloužou po povrchu, nic neprožijí do hloubky. Silné scény sice nechybí, ale prošly mnou skoro bez povšimnutí. Humor je skrytý a postavený na absurdnosti situace, zasmál jsem se jenom málokdy. Přesto se film dobře sledoval. Podobné malé příběhy mám rád, i když bych ocenil preciznější zpracování. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Kladne hodnotím v tomto filme len výkon Bena Kingsleyho!Ten bol Boží!!!Nooo...Dobre aj Luke Wilson ako homosexuálny dobrosrdečný kamarát bol fajn ,ale to je už asi tak všetko!Pochybujem žeby sa Tea Leoni po takom pochybnom a krátkom flirte len tak zalúbila....do tak starého chlapa...alebo tie primitívne a trápne dialogy čo tu tie postavy viedli...na smiech....haaaaa....Začiatok bol slušný ,ale ked sa Frank dostal do San Francisca,nestačil som sa čudovat ako primitívne a debilne sa príbeh začína odvýjat!Slušný námet,ktorý ale preskakuje niekde medzi nevtipnou komediou a nemastnou-neslanou drámou!A nakonies je len trápnym ničím!!! ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem. Čekal a těšil jsem se na film, u kterýho vypnu mozek a mrtváci mi budou poletovat kolem bedny. Tak jsem čekal, čekal, a dostal jsem něco mnohem lepšího, než jsem čekal, fajnově zpracovaný dramaticko psycho vtipný umělecký dílo, s dokonalým obsazením a dějem, kterej mě udržoval v totální spokojenosti akurátních 88 minut. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Konecne maly US film, ktory sa nechce hrat na velku dramu ani na malu indie komediu, ale chce zabavit netradicnym ciernym humorom. Podobne ako Grosse Pointe Blank, ide o zaner - romanticka komedia s profesionalnym zabijakom v hlavnej ulohe, len na dnesnu dobu viac moralne flexibilna, cynickejsia. Dexter to minuly rok s takymto sociopatickym zabijackym hrdinom v TV vo velkom zacal, anti-gandhi Ben Kingsley pokracuje. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Sir Ben Kingsley si střihnul celkem povedenou roli v této komedii. Slova: "Jmenuji se Frank a jsem alkoholik" mi z jeho úst zněla dost vtipně. No a očekávaná odpověď: "Ahoj Franku" funguje jako další rozdmychávač mých mimických svalů. Tím nechcu nijak odsuzovat či zesměšňovat problematiku alkoholismu, jen že mi to přišlo komické... :-) Celý film byl takovy mílý, na nic si nehrál. Ja jen ležel a po celou dobu měl takový ten potutelný úsměv na tváři. Sekundanti v podobě Téy Leoni a Billa Pullmana vybrani dobře. Konec už se táhne v duchu Můj soused zabiják a já byl s celým filmem spokojen. 65% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)
  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)

Reklama

Reklama