Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Recenze (111)

Matty 

všechny recenze uživatele

–Dělám v personálním –Vážně? –Spíš jen vyhazuju Komedie z ranku těch zabijáckých (V Bruggách, Pekař), která je chytřejší než lehké vizuální oťukání (a fakt, že se natáčela 26 dní) napovídá. Bez debat jde v prvé řadě o výkon super-charismatického Bena Kingsleyho, jenž coby neodolatelný zmetek nevykrádá své dřívější neodolatelné zmetky. Jako bonus tvoří výtečný páreček s Téou Leoni, přesně tou ženou, již bez cavyků uvěříte, že nemá zábrany milovat nájemného zabijáka. Milostná dějová linie zde není do počtu a jako vánočka se chytře proplétá s linií „zabiják ztrácí jistotu ve svém džobu“ a „zabiják zjišťuje, co je to empatie“. Vše posypané humorem tak vznešeně černým, až režisérovo příjmení budí podezření z jeho příbuznosti s jistým Roaldem. Vtipné jsou rovněž hry se slovy a jejich významy, začínající již titulem You Kill Me skutečně ve smyslu „ty mě zabiješ“, ne třeba „asi z tebe zešílím“. Tohle brání věcí doslovně, neschopnost zapojit abstraktní myšlení je přítomno častěji (Golden Gate místo Boha). Nejspíš jako výsměch americkému chladnokrevnému pragmatismu. Apendix: Dostanete-li po You Kill Me chuť okoštovat něco podobného, mrkněte na Grosse Pointe Blank. 80% Zajímavé komentáře: jojinecko, Radiq ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, jmenuji se Frank a mám problémy s alkoholem. Jsem nájemný zabiják a pití zasahuje do mojí práce. Tak jsem tu mezi vámi, abych se z toho dostal." Moc fajn oddychovka na sobotní večer. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se film libil, tech 85 minut se na to prijemne kouka, ale bezchybnej rozhodne neni. Problem je, ze celej jen tak v klidu plyne, nekona se zadna uhlaskovana cerna komedie, spis je to takovy komedio-drama o par skoro looserech, ktery se snazi vyhrabat se ze sracek. Ale samozrejme to obcas Kingsley rozjede, parkrat si zastrili, obcas nekoho vyfuckuje, zleje se jak hovado, pripadne hodi nejakou vostrou hlasku. Navic, ackoliv nehraje kdovijak uzasne, po otresnym vykonu v Nabit a zabit je to rozhodne velky zlepseni. No a Tea Leoni mu zdatne sekunduje, i kdyz je fakt, ze film je vetsinou vtipnejsi, kdyz je Ben v akci sam, jakmile jsou spolu, spis to spadne do trochu dojaku, trochu romantiky a trochu dramatu a na fory nezbyde moc misto. Ale i kdyz jsem cekal spis cernou komedii, porad je to takovej pohodovej filmecek s obcas perfektnima a obcas (malokdy) debilnima dialogama, celkove slabsi 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je mi zcela jedno, zda ulice Buffala ovládnou gangsteři z Irska, Polska, Řecka či Lysé nad Labem, ale polský zabiják notorik dokázal můj nezájem naklonit na stanu červené a bílé. Sdílel jsem s ním jeho smutek, že nedokáže z lidí dělat mrtvoly k jejich naprosté spokojenosti, bavil jsem se při každém jeho vystoupení na schůzkách anonymních alkoholiků a záviděl jsem mu pragmatickou reklamní agentku, která ho s klidem nechala vtrhnout do svého života. Od snímku podobného typu nemohu žádat více. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Napravení pijáka zabijáka (z pití!) aneb rozkošně cynická černohumorná romance coby gangsterská pohádka s nemorálním nádechem a přes řadu dramaticky nutných nešťastných mrtvých s šťastným rozuzlením... B.K. jako komunitně se léčící nájemný vrah alkoholik, během léčby momentálně na vedlejšák seriozně zaměstnán v pohřebnictví a mudrující nad díky své slabosti pro flašku občas špatně odváděnou hlavní prací, je se svýma zlýma zamilovanýma očima vskutku stylový a celá historka byť takto notně přitažená za vlasy je svojí absurdní >seriozností< a nesklouznutím do nějaké přílišné parodičnosti a možných nutných klišé vražedně zábavná. Stylový filmek, jehož děj netřeba brát příliš vážně a přesto nesoucí naučení, že láska práci nadnáší a... A jak s oblibou říkávám - ...nepíjte ty líhoviny...! - - - - - (Poprvé viděno někdy v dobách pianských na dvd /v původním znění s titulky/, po repete 18.9.2011 hodnocení za střízliva 1052., komentář zde jako vyprošťovák sedmdesátý - 18.9.2011) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlast, samozřejmě s výjimkou Poslanecké sněmovny, obvykle bývá v zaměstnání přítěží. Například jakmile se místo puškohledem začne nájemný vrah dívat na své oběti skrz dno láhve vodky, je jeho spolehlivost v oboru zásadně narušena. Pokud však vypadá jako Ben Kingsley, v některých scénách má jeho hlava zabarvení Hellboye a hodlá se léčit, aby zase mohl spolehlivě zabíjet, může se z toho vyklubat i lehce romantická komedie se snahou nebýt zase tak úplně povrchní. Ovšem vytrhněme si srdce a položme ho na ruku - bez hitmana Gándhího by nejspíš zůstalo jen hodinu a půl trvající okno známé jako pozůstatek bouřlivých alkoholových seancí.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najprv to vyzerá tak, že si divák užije hodne čierneho humoru v netypickom, konečne dobre obsadenom nehollywoodskom snímku. Táto časť filmu ale v závere značne poľaví a do konca pokračuje len s pár slušnými hláškami. Tá náprava skrachovaného zabijackeho loosera v tragickom prevedení celkom ušla a Ben si rolu viditeľne užíval. Ale zrazu sa len tak z čista-jasna zjavila utrápená romantická línia. Medzi Téou a Benom to spočiatku trošku zaiskrilo, ale žiadny oheň z toho nebol a iskra vyhasla. Našťastie k ničomu viac nedôjde a celkovo mi z filmu ostal viacmenej pozitívny dojem. 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Frank Falenczyk, ktorého si zahral 64 ročný, holohlavý Ben Kingsley, je nájomný zabiják poľskej mafianskej rodiny v Buffale. Lenže má veľké problémy s alkoholom. Po jednej zbabranej akcii ho jeho boss pošle na odvykaciu kúru na západné pobrežie, do San Francisca. Tam Frank najde aj svoju životnú lásku. Zamiluje sa do energickej Laurel. Nudný a zbytočný snímok. Nie je to ani komédia, ani akčný film, ani dráma, ani romanca, ani thriller. Nič! Je to skoro odpad. * ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príjemná vtipná gangsterka o nájomnom vrahovi ktorý má problém s alkoholom čo mu samozrejme sťažuje plnenie úloh. Keď čaká na obeť a namiesto toho sa v aute nachľasce a zaspí je ťažké niečo vysvetliť šéfovi hlavne po tom čo mu pod nohy hodí šabľu. A tak odchádza na nútenú protialkoholickú dovolenku s tým že si nájde nejakú slušnú práca. Stretnutiami anonymných alkoholikov zo začiatku pohŕda no keď sa v novej práci, márnici, zoznámi s krásnou zákazníčkou, začne na svoj život s alkoholom nazerať aj z tej druhej strany. A tak sa začne so svojimi problémami otvárať i pred cudzími ľuďmi na protialkoholických stretnutiach a vtedy začína sranda. Ben Kingley a Tea Leoni sú vo svojich úlohách perfektný kedykoľvek sú spolu na pľaci a film je vydarenou kombináciou romantická komédia / seriózna gangsterka. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nemá vysoké ambície, no i napriek tomu som si istá, že si na 100% zabezpečí plnú kinosálu divákov. Ide o vďačný žáner, komerčný námet, populárny vtip a známe herecké obsadenie. Celkovo sa tvári surovo a absurdne. Je pravda, že neponúka všetko na tácke, rovnako súhlasím, že sa svojím imagom líši od ostatných thrillerov. Na mňa film pôsobil ako anestéza, veľa sa v ňom neudialo a ani pár scén to nezachránilo. Nepamätám si, kedy som sa pri filme tešila na záverečné titulky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vážené dámy, vážení pánové. Prosím o slavnostní fanfáru pro ´Tédvojku´. Poprvé jsem totiž narazil na jeho příspěvek, ve kterém má vyplněné najednou všechny tři nepostradatelné údaje, bez nichž bych si zdejší fungování už ani nedokázal představit. Tentokráte je tučné písmo na místě, gratuluji a přeji hodně černé barvy do další tvorby. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

"Když ti chlast překáží v práci, nepracuj." Moc pěkné heslo, ovšem, v případě, že jste polský nájemný vrahoun, práce je vám koníčkem a víte, že jste "fakt dobří", nezbývá, než vyhledat odbornou pomoc. Kingsleyho nakropený čistič a cynická prodavačka času(!!!) Téa Leoni jsou párek k pohledání. Velké překvapení! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tak trochu thriller (mafiánská část), tak trochu komedie (všudypřítomný sarkasmus, opilecké stavy), chvílemi drama (kurz anonymních alkoholiků), sem tam romance...prostě další film ušitý podle indie vzorce, který ale ve výsledku nepůsobí roztříštěně. You Kill Me je celkem příjemný film o zabijákovi-alkoholikovi, který stojí hlavně na skvělém výkonu Bena Kingsleyho a on je taky hlavním důvodem, proč se na film podívat. Není to sice nic originálního, ale je to vtipné a dokáže pobavit. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jete šedesátileý plešatý alkoholik-zabiják, kteý dělá v pohřebním ústavu. Tam se seznámíte s krásnou kočkou, které to vůbec nevadí, začnete spolu chodit a je ochotná pro vás riskovat. Tohle je vytržená část děje, ale natolik absurdní, že celý film shazuje. K ději se vyjadřovat nebudu, nejde o nic světoborného; zhlédnul jsem to kvůli Tée Leoni (tohle fakt vyskloňovat nesvedu), ta mě nezklamala, a tu druhou hvězdičku dávám za výborný humor v márnici. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Polská mafie v Buffalu je tak malá, že si musí přivydělávat odhrnováním sněhu. A její jediný zabiják je alkoholik. Malá černá komedie, která si utahuje nejen z mafiánských válek, alkoholiků a lásky. Výborný Ben Kingsley tu nemá slabou chvilku ať už jako cynik nevěřícně hledící na první schůzku AA, jako alkoholik vysvětlující ostatním alkoholikům, že mu chlast brání dobře zabíjet lidi nebo zabiják v trenclích vysvětlující proč by ho měl nepohodlný úředník poslouchat. Luke Wilson je pro příběh postradatelný a jaksi navíc, Bill Pullman si svého vlezlého dohližitele vychutnal a Tea Leoni cynicky komentující Frankovo přiznání, že je nájemný vrah, slovy "Nikdo není dokonalý," je kouzelná. Přestože bych uvítal více černého humoru na úkor nepříliš nutné romantické linky, stále je to zábavná pohodovka, která potěší. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

vždycky mě fascinuje,jak některé pitominy,můžou mít od vás tolik procent.nevtipná komedie,která vykráda všechny zajimavé filmy,od pulp fiction až po přelet na kukačím hnízdem a snaží se vše od všeho spojit dohromady a vytvořit tak nový kultovní film se vlastně podařila,protože kultovnější ubohou sračku sem dlouho neviděl.opět zajímavé téma,totálně utopené neschopností režiséra,vykradeného a pitomého scénaře a děsivých výkonů herců.normálně další film,který mě vyloženě nasral a urazil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ben Kingsley, jako zabiják, který má problémy s pitím v průměrné černé komedii. Kinglsey pobaví ale zbytek filmu se i přes krátkou stopáž zbytečně táhne a příliš nepobaví. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Asi pôjdem "proti prúdu" ako tak neveriacky pozerám a čítam hodnotenia ostatných:))) Nevtipné (a to mám čierny humor fest rád!), zúfalé, hypernudné s katastrofálnou nesympatickou neherečkou Teou Leoni, pričom Ben Kingsley sa jej pripôsobil a jeho herecký výkon bol chabý (a to vôbec nie je zlý herec!). Scenár je slabučký ako týždňový čaj, ale miesto pre americké klišé sa v ňom samozrejme našlo..Tú hodinu a pol som mohol čumieť do steny, to by ma nasralo a znechutilo asi menej... ()

Reklama

Reklama