Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlast, samozřejmě s výjimkou Poslanecké sněmovny, obvykle bývá v zaměstnání přítěží. Například jakmile se místo puškohledem začne nájemný vrah dívat na své oběti skrz dno láhve vodky, je jeho spolehlivost v oboru zásadně narušena. Pokud však vypadá jako Ben Kingsley, v některých scénách má jeho hlava zabarvení Hellboye a hodlá se léčit, aby zase mohl spolehlivě zabíjet, může se z toho vyklubat i lehce romantická komedie se snahou nebýt zase tak úplně povrchní. Ovšem vytrhněme si srdce a položme ho na ruku - bez hitmana Gándhího by nejspíš zůstalo jen hodinu a půl trvající okno známé jako pozůstatek bouřlivých alkoholových seancí.. ()

Babulik 

všechny recenze uživatele

Tento film sa raz tvári ako čierna komédia, raz ako gangsterka. Práve toto balansovanie na žánrovej hrane z neho robí iba priemernú inscenáciu so zbytočnou romantickou zápletkou medzi hlavnými postavami. Na Kingsleyho sa pozerá dobre na rozdiel od Leoni, u ktorej nikdy neviem, či hrá, alebo improvizuje, alebo čo...Pullman mal jednoznačne dostať väčší priestor, možno by to dostalo tú povestnú šťavu, ktorá filmu evidentne chýba. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Já kdybych byl zabiják, alkoholik a měl takovou ženskou, tak s tím pitím taky klidně přestanu. Gándhí Kingsley zas jednou ukázal, že je skvělej herec, úžasnej! A Téa Leoni je krásná a chápavá, přesně podle scénáře, kterej je jak originální, tak černohumorně zábavnej (a inteligentně černohumornej) a prostě nenudí. Takovejch jednoduchejch a přitom duchaplnejch filmů by se mělo točit víc. Opravdu překvapivě dobré. Jo a Bill Pullman! - na toho bych málem zapomněl - no skvělá postavička, chchchch. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Pohodovka na podvečer pre zmordované telo a hlavu, všetko plynie úplne ležérne, netreba trápiť mozog riešením hádaniek o tom, čo chceli chlapi povedať, oddýchne si aj bránica, lebo humor je nenápadný a nenásilný, nervy zrelaxujú pri absencii ľakačiek a krvavých scén, oči nemusia sledovať šialené strihy akčných sekvencií, k tomu podarený Ben, hlavne v prvej polovici, takže 70%. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Konecne maly US film, ktory sa nechce hrat na velku dramu ani na malu indie komediu, ale chce zabavit netradicnym ciernym humorom. Podobne ako Grosse Pointe Blank, ide o zaner - romanticka komedia s profesionalnym zabijakom v hlavnej ulohe, len na dnesnu dobu viac moralne flexibilna, cynickejsia. Dexter to minuly rok s takymto sociopatickym zabijackym hrdinom v TV vo velkom zacal, anti-gandhi Ben Kingsley pokracuje. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)
  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)

Reklama

Reklama