Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon a Stanley jsou venkovská dvojčata žijící v horách. Simon je mentálně postižený a před mnoha lety právě jeho ruka zapříčinila smrt vlastních rodičů. A zabíjení mu zachutnalo, což na vlastní kůži okusí pětice studentů, kteří si vyrazili na prázdniny k řece. Simon s nimi rozehrává brutální krvavou partii a jednoho po druhém likviduje stále bizarnějšími nástroji. A nepřestává ani poté, co se ukáže, že jeho zvířecí chování neušlo pozornosti svědků – skupině hráčů paintballu. I je čeká strašlivá smrt, protože kdo se postaví Simonovi do cesty, nemá šanci přežít. Jediný, komu se to podaří, je mladá dívka. Ale bylo by bláhové předpokládat, že pouze ona sama může zastavit čisté zlo. Bestiálně krvavý splatterhoror natočil v lokacích kalifornského Grass Valley režisér William Dear. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Čtu obsah a koukám. Koukám, že jsme se sestrou film asi špatně pochopili. Byli jsme si jistí, že to vraždí Stanley. Že Stanley zabil svého postiženého bratra a své rodiče, protože jak říkala matka na začátku - "Stanley je zlý a krutý"...... také na konci když stojí před zrcadlem se ukazuje, že je to Stanley s rozdvojenou osobností ! Takže buď jsem hloupý a nebo distributor špatně přeložil obsah filmu. Co se týče samotného filmu, zpočátku nuda, pak začínají naháněčky v lese. Velké plus dávám za nastražené pasti! Film "Simon says" řadím mezi průměrné horrory! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Magor Glover se ve svém příbytku - chudým na nábytek, bohatým na mrtvoly - dost nudí, a tak je nesmírně rád, když do jeho lesů zabloudí partička nadržených holobrádků, s kterými konečně začne ta pravá zábava. Tihle chytráci mu totiž s radostí šlapou do smrtících pastí, co z nich nadělají krvavé karbanátky. Napravo nebo nalevo, všude sviští vzduchem krumpáče (zaručuju, že tolik krumpáčů jste pohromadě nikdy neviděli!), teenageři padají jako švestky a Crispin se u toho řeže smíchy. Co si budeme nalhávat, je to debilní. Ale scenáristická demence je tu vykoupena přehlídkou slušného gore, takže člověk potom ani nemůže z plných plic nadávat, jakou sračku si to zase pustil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vraždiaci psychopat, ktorý sa predviedol v tomto americkom horrore ani zďaleka nedosahuje kvalít a charizmy ako jeho žánroví slasher kolegovia Jason Voorhees, Leatherface či Michael Meyers. Musím však uznať, že i on má svojský psycho krompáčový štýl a so svojimi obeťami sa nesere. Takže čo hovorí MM_Ramone na film "Simon hovorí"? Hovorím, že druhý krát by som už na to asi nepozeral, ale dve hviezdičky si to zaslúži. Viac ku tomu nemám čo povedať. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Máte rádi maso? Nu, zde se dočkáte plecka, kýty, ramínka i vnitřností, vše čerstvé, odleželé, šťavnaté i propečené. Krumpáč sviští vzduchem, jeden, dva, tucet....Krumpáčomet a krumpáčový válec a ještě nějaký ten bonus navíc. A protože rozkravení mladí Američani jsou těžcí frajeři, kterým nesympatie koukají i z palců u nohou, nezbývá než se těšit na chvíli, až budou brutálně masakrováni. Typický představitel buranského horroru: pokud je milujete, tak do toho. Nic originálního a překvapivého, jen slušný masomlejn. Je to zábavné, a tak to mají mazlíčci rádi. Stačí překonat dokumentární procházku lesem a pak už jen uzavírat sázky, kdo zařve jako první... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipná lesní vyvražďovačka. Právě humor tento snímek velmi výrazně pozvedá z odpadních vod. Nejkouzelnější bylo vyvraždění vedlejší lesní skupinky a vůbec nejkouzelnější na něm potom byl ten okamžik, kdy se setkala bota hlavního hrdiny s roztomilým pejskem. Pastičky umístěné po celém lese jsou kouzelné a připraví divákovi nejeden veselý zážitek. Hlavní vrahounek je to správné psycho a celkem baví. Snad z počátku film ovládá trošku nuda, ale to bývá u těchto filmů typické. Mě se to docela zamlouvalo. Slabší 3 *. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Odhliadnuc od už klasického a ničím neprekvapivého scenára, pri Simonovej záľube vrhania krompáčov po lese mi bolo z neho a jeho brata skôr do smiechu, a nemal som ani pomyslenie na to, že sa mám báť. Horor, pri ktorom si človek pripadá, že sa díva na komédiu sa asi trochu míňa účinkom... Keď k tomu prirátam priblblú partičku mladíkov, ktorým to človek radšej odrátava, aby to mali za sebou, tak vlastne žiadne pozitíva filmu nevidím. Tak to potom bude stačiť aj jedna hviezda, nemusím sa totiž ani ja dívať dookola na to isté v žánri, ešte navyše aj slabo spracované... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Simon Says mohla být pecka, nebo aspoň dobrá oddechovka kde vraždí magor v lese. Nicméně se z toho stala fušeřina. Simon Says doplácí hlavně na ten pokus o humor či co to bylo, plno scén hlavně ty kdy Simonova rozdvojená osobnost začla přiblbě kecat to odsrala. Není to ani psychologický ani dobře udělaný. Zbytek filmu je taky silnej průměr. Hlavně je tu plno scén které mě nutily zamyslet se. Třeba kde vzal sakra Simon tolik krumpáčů? A jak se mu vůbec povedlo všude rozprostřít tolik "střílen"? Herci jsou klišé i když vyjímka v podání parádního Glovera i když jsem zkritizoval postavu tak je fakt uchylnej a do těhlech rolích se hodí. Simon Says mohlo být dobrý ale skončilo to u mě pod průměrem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solo říká…že tohle byla teda pěkná píííčovina. Senilní Dear si na chvíli odskočil od těch svých romantických komedií a seriálů a rozhodl se zanechat pěkně páchnoucí stopu i v hororovém žánru. Kdyby ten debil natočil hororovou komedii (on jí vlastně natočil, nebo spíše parodii), možná by mu to i prošlo, ale on to snad myslel i vážně…nebýt „mistrného“ tahu v podobě angažování psychouše Crispina Glovera, který se snažil, co mohl, dopadlo by to ještě mnohem větším průserem. Takhle jsem se na tu hovadinu plnou laciných hlášek „Ty máš ale štěstí, už ti to jede…“, zhulených keců, céčkových gore scén dodíval. Místy jsem se i zasmál, především pak při masakrování hráčů paintballu a ani trocha té erotiky neuškodila. Takže za svištění krumpáčů a potáhnutí z „megašpeku“ dávám lehce podprůměrné hodnocení, nebo by mě mohl Stanley – pardon Simon trefit rovnou do prdele… ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tuctový buranský horor, režírovaný tvorcom rodinných komédií ako Harry a Hendersonovci či Prísne tajné prázdniny Williamom Dearom. Na to, že to bol jeho debut v hororovom žánri to zase nebolo úplne najhoršie a niektoré momenty ma dokázali vcelku pobaviť (vrhač krompáčov či turbojoint). Keby sa tu vyskytoval pôsobivejší zabijak než bol tento, stvárnený Crispinom Gloverovom, tak to mohlo byť ešte o čosi lepšie... ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Simon říká nepouštějte jsi ten film, Simon říká otřesné herečky, Simon říká rozdýchávejte to. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Crispin Glover a nadpriemerný gorefest, robia z tohoto klasicky vystavaného slasheru sledovateľnú vecičku. Vo svojej podstate tu nejde o nič výnimočné a dejovo ide o slabý kúsok. Vizuál, ale robí svoje. ()

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl od Williama Deara hodně špatný vtip a můj nechápavý výraz stále trvá, śkoda že mě nemůžete teď vidět. Prostě nedokážu pochopit, jak takový starší pán, který by měl mít aspoň špetku rozumu, může pustit do světa něco takového a ještě to pokládat za horor. Za takové filmy bych zavedl povinně nějaké fyzické tresty a pro všechny bez vyjímek co měli s touto kravinou co dočinění, včetně správce lesa kde se film natáčel. Když si otevřete můj profil a kouknete na mé ostatní hodnocení zjistíte, že odpad známky dávám jen vyjímečně a pro tento film to bude proto určitě pocta. Příběhově naprostá zapeklitost, která se ze začátku jeví jako expedice pro hledaní zlata. Na to však ani nedojde, protože všichni hlavní herci bez vyjímky maj nasráno v hlavě. Nejvtipnější na tom všem je, že nejrozumější se jeví týmový zhulenec a pak že tráva škodí zdraví. Film je naprosto bez atmosféry, přeplněný nelogickými scénkami a dialogy až jsem slzel vztekem. Bez keců odpad a já si jdu dát nějaký prášek na uklidnění... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tomuhle jsem se musel zasmát hnedle na začátku. Simon říká je snad jednoduchý překlad, leč český distributor je asi invalida, který propadl z angličtiny, kdy Simon řekl! Já to říkám pořád, na takové filmy koukat v původním znění s titulky a nenechat si to prznit hnusným českým dabingem! O dalších zhovadilostech ve filmu ani nediskutovat, protože by to byl dlouhý a nechutný výčet. 15% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Krumpáčem na všechno. Na střeva, na hlavu, i na jazylku se vám bude hodit. Tohle je ten typ filmů, co nemám rád - "brutalita"bez nějakého děje. Hororově je to naprostý odpad, ale budu upřímný, já to po tom klasickém teen hororovém začátku začal brát jako komedii. V lese tolik lidí a Stanley/Simon vlastní snad milion krumpáčů které pak vrhá úplně všude. Hlavní pětice je banda nehorázných idiotů, u kterých je jedinou zajímavou osobou Shaggy, který vyměnil chudáka Scoobyho a celou jeho partu za fet. Nelogičností je tu nespočet, nemá smysl je vyjmenovávat, jelikož je jich tolik... (vymrští tři krumpáče a najednou jich po lese lítají desítky). Jako komedie to ale funguje, sice trošku zvrhlá komedie, ale co už. Díky svojí nelogičnosti bych tento film zařadil mezi takové "specialitky", jako je Lavalantula nebo třeba Sharknado. Tohle si ale stále prostě hraje na seriózní krvavý horor, přitom je to jenom naprosto pitomé. ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Slusne krvava vyvrazdovacka , ale to je asi tak vsetko . Glover je slusny maniak , ale v nom to asi nejako drieme . No dost mi vadil kŕdel lietajucich krompacov . Hodnotenie - 55% ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Crispin Glover vie byť tak nádherne smutný a čudácky (Willard), krásne bizarný (Alice In Wonderland), no tu je akurát pekný k*kot. Sociopath říká: ne. ()

Reklama

Reklama