Příběh nemocného a útěšné mladičké zdravotní sestry, která se věnuje jeho péči, dodnes neztratil svou působivou jímavost. Výkon obou mladých protagonistů, tehdy začínajících Taťány Medvecké a Jana Hrušínského, byl ve své době překvapením i povzbuzením nejen pro ně, ale i televizní diváckou veřejnost. Místy toto naléhavé mravní drama vzníceného srdce a vzbouřeného svědomí jakoby přerůstalo své téma a svůj přidělený čas a prostor. Bylo by zajímavé zjistit, zda po 35 letech tuto svou schopnost ztratilo nebo si ji naopak uchovalo.(24.3.2008)

Knížka byla úžasná a filmová podoba je taky pěkná :-)(10.7.2009)

10/10 Dojemný příběh o lidské slušnosti a povinnosti s perfektní Taťajnou Medveckou ...(16.7.2010)

Mladičká zdravotní sestra Taťána Medvecká těsně před maturitou. Nepříliš chytrá, ale hodná a poctivá sestra, velmi schopná ošetřovatelka a též znalá psychologie pacientů. Nemocnice je pro ni vším, jejím snem je i po maturitě zde pracovat, tedy aby si ji vedení nemocnice vybralo za zaměstnance. Film je o vztahu se spolužačkami, pacienty a lékaři v nemocnici. Její učitelka Dana Medřická je skvěle zahraná bestie, která ji dusí. Je zde i celá řada našich velkých herců v malých rolích. Medvecká se předvádí v nejlepším světle, hraje svou náctiletou opravdu výborně, její naivita a jednoduchost je fakt důvěryhodná, stejně jako i hledání sebe sama. 80%(25.2.2012)

Medvecká v roli zapálené studentky zdravky které není lhostejný osud pacientů a tak se musí i ke konci studií vypořádat při zkoužce s nepřející zkoušející.nakonec ji podrží předseda zkoušek a vše dobře dopadne(18.6.2009)

Ani jsem netušila, že tahle část dvoudílné knížky Valji Stýblové, kterou jsem v dětství tolikrát četla (a hodně brečela) je zfilmovaná a jsem ráda, že jsem se k tomu konečně dostala a mohla to vidět. A brečela jsem stejně jako u knížky :D(8.11.2008)

Čakal som, že to bude väčšia blbosť. A nebyť absolútne hroznej Taťjany Medveckej, ktorej pridrbané a nehodiace sa ksichty ma každú chvíľu vyvádzali z miery, tak by to možno boli aj 4 hviezdičky. Pozrel by som si to v americkej produkcii ;)(3.10.2010)

Vyborna Tatjana Medvecka *****(14.3.2011)