Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

wictoria 

všechny recenze uživatele

příjde mi to lepší než druhá řada, ale určitě odvar oproti první. a ve výčtu chybějících osobností bych já osobně ke Štrosmajerovi rozhodně připojila Fastovou (Medřickou) i když možná Cibulková (ta se mi tam fakt líbí) jí má trochu připomínat... rozhodně nechápu změnu mladého Blažeje, kdy ve 2. řadě byl klaďas jak vyšitý a teď z něj dělají nesympaťáka, zatímco jeho matka (Maciuchová) se zničehonic nejvíc přátelí s ex-manželem, kterého ve druhé řadě nechtěla znát a "ujímá" se jeho syna, kvůli kterému (a Ině) jí původně opustil... nechápu ani tu zápletku se saniťákem (F.Blažek) a jsem zvědavá, jestli ten jeho odchod k sestrám má nějaký význam nebo to bylo jen naťuknutí aktuálního problému s napadáním záchranářů v reálu... sestava sester na ortopedii se mění podle řad - jasně, sestry přecházejí na lepší, ale že by ŹÁDNÁ nevydržela delší dobu na svém místě a nezůstala tam z některé z předchozích řad? :-O Do nové sestavy přibrali i Libušku Šafránkovou, která prý původně měla hrát Alžbětu Čeňkovou... musí se ale tak nápadně "náhodně" potkávat se starým Blažejem? To už je každému jasné, že se nejspíš dají dohromady... Ovšem nejvíc mě (stejně jako jednoho z předchozích přispěvovatelů) vytáčí zabití hodná dcera Töpfera a Hrzánové. Bohužel, takových ženských, které své dítě vychovávají jako malého génia a vidí ho přes růžové brýle je opravdu dost... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že řada lidí nadává na "Nemocnici na kraji města po dvaceti letech", ale zamilovala si "Nové osudy". Mně přijdou obě pokračování zhruba nastejno. Zaujal mne zde návrat Viktora Preisse a Oldřicha Kaisera, Jiří Bartoška seriál příjemně okořenil. Lucie Konečná nám seriál představila jako mírné pohlazení, byť i s trpkými okamžiky všedního života, ale zdaleka nešlo o takovou depresi a rezignaci jako v případě "Nemocnice...po dvaceti letech". Možná se i docela přiblížila formou Jaroslavu Dietlovi. Nicméně doufám, že tímto naše "nemocnice" již definitivně skončila a nebude již nové pokračování. Obávám se, že se mýlím... ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dietl se obrací v hrobě! Tohle nemá s první sérií vůbec nic společného! KATASTROFA! To není Nemocnice na kraji města, ale Velmi křehké vztahy na Primě. S jedním rozdílem, na ČT 1 je seriál zastoupen důchodci! Prostě divadlo a ke všemu totální nuda! Děkuji totalitnímu komunistickému režimu a komunistům, za skvělé seriály. Komunisté by se měli dostat do vedení ČT1, ČT2, protože , co se dnes točí za sračky, na to se opravdu nedá dívat!!!!Díky bohu za to, že máme televizní archív!!!!! ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Původní seriál byl poměrně dobrý, především kvůli hereckému obsazení. Oživení jsem neviděl, ale to, že je v černých číslech, nenasvědčuje nic pozitivního. Tahle hrůzná sračka ale těží jenom z úspěchu jména, protože mi to nepřišlo o nic lepší, než podobné průsery z nemocničního prostředí - Pojišťovna štěstí a Ordinace v růžové zahradě. 0% ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Marně hledám, co bych v seriálu vyzdvihl. Od nevýrazně napsaných postav se nedá čekat výrazné herecké ztvárnění. Scénář je dost naivně koncipován a situace zachycuje jako děravé síto, kterým tentokrát propadá úplně vše. Nelze příběh zahltit množstvím postav a u každé rozvinout nějaký mini příběh. Tohle by si mohl dovolit jen vynikající scenárista, ale tady se scenáristka zmohla jen na to, že do popředí chce stavět mladé herce, kteří však odvádějí jen ochotnické výkony. Tady zase selhává režisér, který s herci neumí pracovat a nevyvážený scénář neumí eliminovat do stravitelnější podoby. Výsledkem je dějové prázdno, kolem kterého krouží hejno herců, kteří pronášejí dramatické repliky, které budí smích. Slaboučké. Nesnese to ani to nejmenší srovnání s řemeslně zručně natočenou, napsanou a zahranou "Nemocnicí" od pánů Dietla a Dudka. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)

Reklama

Reklama