Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

nmarca 

všechny recenze uživatele

Po fiasku Nemocnice po 20 letech nečekaný vzestup. Bílá vrána mezi českými televizními seriály. Všechny hlavní postavy předvádějí soustředěné, uvěřitelné výkony, jejich postavy mají vnitřní soudržnost a logicky pokračují ve vývoji zahájeném v nejstarších dílech. Na škodu bylo jen zbytečné množství postav, u mnohých z nichž byly jejich osudy jen naznačeny a nedotaženy do konce. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

po prvom diele... Zatiaľ nič objavné ,obsah sa schovavá za akčnosť a kulisy. Trapné zapojenie nových hrdinov .Chýba tam myšlienka ,možno sa to zmení časom v pokračovaní . Citeľne tu chýba "pani herečka" Iva Janžurová . po ôsmom diele ... Je to ako na húsenkovej dráhe.Chvíľami sa objaví herectvo / Balzerová,Preiss,Topfer,Halbich.../ a potom to padne hlboko do priepasti / Bartoška,Šafránková,Abrhám .../ Špeciálnou cenou by som ohodnotil , výkon malej Natálky Veselej v úlohe Vendulky Machovcovej. Po záverečnom diele ... Musím uznať ,že so záverečnými dielmi sa kvalita zvyšovala aspoň pre mňa. Bol som zvedavý na posledný diel ,bolo to dôstojné uzavretie série.V dnešnom sérialovej hrôze na československej scéne je tento sérial vysoko nad priemerom. Mám pocit ,že seriál bude pokračovať ďalej ,a priznám sa že to uvítam... ()

Reklama

AndewMX 

všechny recenze uživatele

Další pokračování legedárního Dietlova seriálu je určitě lepší než předchozí "po 20 letech". Všechny dějové linky jsou uvěřitelné a zajímavé. Jen mi nesedí určitá změna charakteru Arnošta Blažeje mladšího, kdy v předchozí serii byl svatoušek a zde je prezentován jako záletník s minulostí, která ho pronásleduje a pak mi vadí otravná dcera doktora Machovce. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

O řád výše než předchozí řada hlavně díky zajímavějšímu scénáři, životnějším postavám a hlavně díky dynamičnosti děje a jeho dobře zvládnuté gradaci. Jenže i to si vybírá svou daň - postav je příliš a tudíž na každou zbývá nedostatečný prostor a navíc děj hodně narušuje katastrofální střih. K svěžímu scénáricce Konášové se měl přidat podobně naladený režisér, ne otrokářsky neinvenční Polesný, který podává scény příliš suše a někdy filmařsky těžkopádně. Avšak i tyto dosti závažné chybky mě neodradily těšit se na další díl. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Žádný přelomový kus to není, ale tento seriál je narozdíl od předešlého kiksu aspoň důstojným sequelem původní Nemocnice Na Kraji Města. Asi hlavně proto, že v seriálu konečně dostala příležitost nová generace mladých a talentovaných herců jako Krajčo čo Rašilov, jejichž výkony mě velice oslovily. Na druhou stranu, některé postavy zasazené do příběhu spíše z nostalgie, to zase hodně zkazily. Přesto velmi slušné tři hvězdičky. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)

Reklama

Reklama