Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Další znásilnění a zohyzdění původního povedeného seriálu, které opravdu nebylo nutné. Tak nepravděpodobně poskládané zápletky, nesmyslé reakce a vztahové propletence. Proč mají tvůrci filmu odborné lékařské poradce? Ne, takhle to opravdu v žádné nemocnici chodit nemůže a nechodí – vztahy lékař-sestra, setra-sestra, lékař-lékař, personál-pacienti atd. apod. Totální absurdita. Kde nechal pan Abrhám charisma? K tomu ještě špatně mluví se špatně udělanou zubní protézou. Ztráta času. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

po prvom diele... Zatiaľ nič objavné ,obsah sa schovavá za akčnosť a kulisy. Trapné zapojenie nových hrdinov .Chýba tam myšlienka ,možno sa to zmení časom v pokračovaní . Citeľne tu chýba "pani herečka" Iva Janžurová . po ôsmom diele ... Je to ako na húsenkovej dráhe.Chvíľami sa objaví herectvo / Balzerová,Preiss,Topfer,Halbich.../ a potom to padne hlboko do priepasti / Bartoška,Šafránková,Abrhám .../ Špeciálnou cenou by som ohodnotil , výkon malej Natálky Veselej v úlohe Vendulky Machovcovej. Po záverečnom diele ... Musím uznať ,že so záverečnými dielmi sa kvalita zvyšovala aspoň pre mňa. Bol som zvedavý na posledný diel ,bolo to dôstojné uzavretie série.V dnešnom sérialovej hrôze na československej scéne je tento sérial vysoko nad priemerom. Mám pocit ,že seriál bude pokračovať ďalej ,a priznám sa že to uvítam... ()

Reklama

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapený. Po naprosto katastrofální nemocnici po 25 letech jsem už o nové osudy neměl zájem a jejich televizní premiéra šla kolem mě. Jejich současná repríza na čété mi ukázala, jak jsem se mýlil. Nové osudy jsou daleko zajímavější a především se zbytečně se nepitvají v životech původních představitelů...což mě štvalo u 2. pokračování. Tento seriál určitě patří k nadprůměru ;-) ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že řada lidí nadává na "Nemocnici na kraji města po dvaceti letech", ale zamilovala si "Nové osudy". Mně přijdou obě pokračování zhruba nastejno. Zaujal mne zde návrat Viktora Preisse a Oldřicha Kaisera, Jiří Bartoška seriál příjemně okořenil. Lucie Konečná nám seriál představila jako mírné pohlazení, byť i s trpkými okamžiky všedního života, ale zdaleka nešlo o takovou depresi a rezignaci jako v případě "Nemocnice...po dvaceti letech". Možná se i docela přiblížila formou Jaroslavu Dietlovi. Nicméně doufám, že tímto naše "nemocnice" již definitivně skončila a nebude již nové pokračování. Obávám se, že se mýlím... ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Tak tato série se mi zdá o mnoho lepší nežli ta předchozí. Tady vlastně z původních postav zbyl pouze Blažej, Králová, která hned ze začátku mizí a Čeňková. Objeví se sice i Rezek, ale jinak se odvíjí osudy nových postav a dá se říci, že je to povedené pokračování seriálu jako takového s odstupem let. Viktorovi Polesnému se podařilo natočit mnohem lepší pokračování než předtím Bočanovi. všechny čest. Bála jsem se co to buda za paskvil, ale vzhledem k tomu, že je zde spousta - vlastně téměř všechny - nových postav je to pěkné. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)
  • Natáčení probíhalo především v Ústřední vojenské nemocnici, Žatci, Zbraslavi, Dobřichovicích, Líšné a Slapech. Sedmý díl "Výměna stráží" se natáčel i na zámku Červená Lhota. (Agatha)

Reklama

Reklama