Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapený. Po naprosto katastrofální nemocnici po 25 letech jsem už o nové osudy neměl zájem a jejich televizní premiéra šla kolem mě. Jejich současná repríza na čété mi ukázala, jak jsem se mýlil. Nové osudy jsou daleko zajímavější a především se zbytečně se nepitvají v životech původních představitelů...což mě štvalo u 2. pokračování. Tento seriál určitě patří k nadprůměru ;-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Das Krankenhaus am Rand der Stadt forever... 1) Ve srovnání s nepodařenou druhou řadou se změnil celý štáb - a nutno říci, že k lepšímu. 2) Přiměřeně zajímavý a konsistentní scénář (s jistým zaváháním na začátku) spolupracuje s příjemnou hudbou Ondřeje Soukupa. 3) Jenom střihačka Lenka Polesná se, zdá se mi, trochu zhlédla v klipoidním střihu svého předchůdce z druhé řady. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

S touto nemocnicí jsem byl navýsost seznámen a hodnotím velice kladně. Film mi přišel promyšlený, vygradovaný a nabízel pocity, které ostatní ne. Viděl jsem spoustu filmů. Líbilo se mi snažení o převzetí nemocnice, neboť jsem ekonom. Rozdíly mezi čechy a čechy, kteří bydlí v Německu naprosto ilusturují skutečnou relitu. Když řeknete Němci, že jste aus Tschechien, tak není kde taková země je, nebo přitaká, že jste z Čečenska. A tohle je podle mě tragický nedostatek německých škol. Stará nemocnice byla opravdu v televizi téměř vždy ake já si nepamatuji jediný díl. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Musela to být hodně hluboká a hodně smradlavá stoka, že se jim podařilo vylovit takový odpad současné tv tvorby: korn, krajčo, vondráčková - hovnama je to teda nabitý. O lucii konášové šla jeden čas fáma že je talentovaná scénáristka, no, byla to rozhodně fáma. Sory, já prostě nemám ani sílu psát jména těch nul s velkejma písmenama. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třetím dílu a je mi líto, ale za 1,5*. Není to sice tak blbé jak NNKM po 20 letech, ale bohužel se tu objevují podobné chyby usvědčující scénáristku a režiséra z neponaučitelnosti: - rozběhnuto příliš moc motivů. síla Dietla spočívala v hlavním motivu s drobnými odbočkami, - nedokonalé kopírování motivů z předchozích řad (vrchní sjíždí Fany x Jáchymová sjíždí Huňkovou, velký problém s pacientem Rezek x Vojíř x Funek (či jak se dnes ti marodi jmenují), rivalita mezi kolegy Sova sr. a Blažej sr. x Blažej jr. a Pavelka, citová nestálost největší ortopedické naděje Blažej sr., Ina a Macuichová x Blažej jr., Vondráčková a Válková. Nejhorší je, že autoři pokračují v dělání blbce z diváka - motiv hledání karty pacienta: v nemocnicích mají zdravotní systém, vše vedou elektronicky, takže hledání karty je nehorázná stupidita. PROSTĚ: NE A NE A NE! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • Zuzana Vejvodová, Zuzana Bydžovská, Josef Abrhám a Hartmut Krug se spolu na natačecím place setkali již o rok dříve při filmování seriálu Hraběnky (2007). (karda1)

Reklama

Reklama