Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Původní seriál byl poměrně dobrý, především kvůli hereckému obsazení. Oživení jsem neviděl, ale to, že je v černých číslech, nenasvědčuje nic pozitivního. Tahle hrůzná sračka ale těží jenom z úspěchu jména, protože mi to nepřišlo o nic lepší, než podobné průsery z nemocničního prostředí - Pojišťovna štěstí a Ordinace v růžové zahradě. 0% ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Tuto pokračování se mi líbí mnohem víc než to druhý... Na seriál - 3. pokračování má docela dobře rozjetý děj ... zajímavé osudy..nevěra, kariera, osvojení děti, dětský tyran:o), epilepsie, domácí násilí a mnoho dalších záležitostí se v seriálu objevuje - celkově charaktery všech osob mi přijdou dobře vykreslené... škoda, že jen 13 dílů :o) ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Nevyužít takový potenciál by byl hřích,řekli si tvůrci a vznikly "Nové osudy".Navazují na velmi nepovedené pokračování původní Nemocnice,které bylo natočeno v r.2003 a je to příklad toho, jak se tvůrci při psaní scénáře poučili z minulých chyb.Scénář je tentokrát vcelku příjemný,zábavný,hravý a o mnoho lepší,než ten minulý.Spousta nových postav rozvíjí synopse nové,ale taky se nezapomíná na ty staré,včetně připomenutí těch nejstarších.Herci jsou opět vynikající a byl jsem velmi mile překvapen Vilmou Cibulkovou,Jitkou Ježkovou,Lucií Vondráčkovou,Sašou Rašilovem a taky třeba Tomášem Töpferem.Ano,jistě,není to Jaroslav Dietl,to víme,ale je to vcelku slušné a koukatelné pokračování,které je mnohem důstojnější a zajímavější,než to minulé.Po chvíli uvažování tady dávám 60%,protože myslím,že jde o lepší průměr,porovnám-li to s ostatní českou tvorbou.A s dalším pokračováním bych byl velmi opatrný už při psaní scénáře. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Originál absolutně v nedohlednu, druhá serie poražena o délku půl stadionu. Fantastické jsou tematické flashbacky, které zajišťují návaznost no původní sérii, a návrat některých postav byť jen pro epizodní účely. Postav je zde ale zbytečně moc a divák si nestihne ani zapamatovat jejich jména, natož osudy. Trestuhodně je naloženo se starý pánem hned na začátku prvního dílu, ale chápu to s ohledem na věk jeho představitele. A také je škoda určité rozvláčnosti v koncentraci na prostředí. Originál se celý víceméně odehrával v uzavřených prostorách ortopedie. Zajímavé je sledovat střídání ústředních figur jednotlivých sérií. V první to bylo duo Sova-Štrosmajer, v druhé pak Blažej senior a nyní MUDr. Čeňková. Jejich vývoj i vzhledem k jejich věku je nevyhnutelný, přesto se divák neubrání pocitu skládání páté přes deváté. Chybí Dietlovské vyprávění a Dudkovská vize. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

O řád výše než předchozí řada hlavně díky zajímavějšímu scénáři, životnějším postavám a hlavně díky dynamičnosti děje a jeho dobře zvládnuté gradaci. Jenže i to si vybírá svou daň - postav je příliš a tudíž na každou zbývá nedostatečný prostor a navíc děj hodně narušuje katastrofální střih. K svěžímu scénáricce Konášové se měl přidat podobně naladený režisér, ne otrokářsky neinvenční Polesný, který podává scény příliš suše a někdy filmařsky těžkopádně. Avšak i tyto dosti závažné chybky mě neodradily těšit se na další díl. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)

Reklama

Reklama