Reklama

Reklama

Chuck

(seriál)
USA, (2007–2012), 65 h 7 min (Minutáž: 40–45 min)

Hudba:

Tim Jones

Hrají:

Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez, Adam Baldwin, Sarah Lancaster, Ryan McPartlin, Vik Sahay, Scott Krinsky, Mark Christopher Lawrence (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(91)

Obsahy(1)

Chuck (Zachary Levi) je hlavním hrdinou stejnojmenného seriálu. Chuck je pracovníkem v obchodu s elektronikou "Buy More". V práci tráví prakticky veškerý čas, a když není zrovna v práci paří hry se svým kámošem Morganem (Joshua Gomez). V den narozenin příjde Chuckovi e-mail od jeho největšího nepřítele - Brycea Larkina (mimochodem agenta CIA). Poté je Bryce zastřelen. Chuck e-mail otevře, co však netuší je to, že se jedná o informační databázi tajných služeb poskládanou do obrázkových souborů (tzv. INTERSECT). V tu chvíli se celá databáze začne Chuckovi záhadným způsobem nahrávat do hlavy. Probere se až ráno.

A právě tohle startuje celý seriál. Poté co CIA zjistí, že všechny jejich tajné informace má v hlavě bezvýznamný prodavač, nasadí na jeho ochranu krásnou agentku Sarah (Yvonne Strahovski). Ta mu pomáhá čelit všem nástrahám, které tato "moc" přináší. (Banger888)

(více)

Recenze (449)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Musím se mu smát, musím mu fandit v akci a musím mu přát Sarah. Chuck je v lecčems totální nešika, ale nikdy nepřesáhne míru, při které bych zakroutil očima a přestal ho mít rád. Snad každou svojí vlastností, od záliby v počítačových hrách až po umění zaexperimentovat a udělat to nejšílenější právě v tu nejméně vhodnou chvíli, se mi dostával víc a víc pod kůži. Navíc celkový potenciál seriálu ještě slibuje mnohé. 2. série - 100% - Tohle není jenom o tom, že se objeví více krásných agentek, překvapivých menších rolí nebo popkulturních odkazů. Tohle je o tom, že Chuck+Sarah je dvojka, které fandím od začátku do konce, Chuck+Morgan je dvojka, jejíž přátelství mě nejednou až dojímá a Chuck+Casey je dvojka, jejíž každý dialog hlasitě rozesměje. Navíc epizodní zápletky se stávají až exoticky zajímavými a hlavně: Posledních pět epizod je tak dokonalou akčně-dobrodružnou jízdou, že se dech tají ještě dlouho po zhlédnutí. Chuck už zkrátka dávno není super jednohubka, ale regulérní bomba. 3. série - 100% - Akci má originální, v humoru snadno překonává i sitcomy a ve vztahově-rodinných věcech stále vidím Schwartzův producentský rukopis toho lepšího z O.C. Chuck zkrátka zůstává na vrcholu všech přítomných žánrů. Znovu přibylo dlouhotrvajících linek, kde si každá hlavní postava přijde na výraznější prostor a ty vedlejší potěší díky známějším tvářím (Daniel Shaw je díky Brandonu Routhovi fascinující každou svojí scénou). Stále žasnu. Nad tím, že má Zachary Levi nové a nové grimasy, mise pak stále rafinovanější pointy, ale hlavně, že laťka jde posouvat stále výš a výš. 4. série - 90% - Z nesmělého sympaťáka od vedle se vyklubala naprostá jistota. Nové odstíny v pozadí rodičovské minulosti rozkrývá zcela samozřejmě, starosti á la Buy More jsou pak vítanou možností pro nádech a výdech. A vůbec mi nevadí, že se z komediálního špióna stala vztahovka, ve které se občas vyrazí do akce. Obě polohy totiž pořád miluju a v hodnocení to tentokrát stovka není jen proto, že se v epizodických zápletkách trochu ubralo na tempu a nápadech. Celý příběh kolem Volkoff Industries a příslušných osob to ale bohatě vynahrazuje. Ohlášená finální série tak měla dveře dokořán k triumfálnímu závěru. 5. série - 100% - Konec na dosah, hrozba v důsledku maximální, hlášky stále smrtící. Chris Fedak a další scénáristé moc dobře věděli, co dělají, když svěřili Intersect tam, kam svěřili. Na ploše třinácti epizod se totiž odvíjí rozlučkový příběh se vším všudy. S poslední dávkou krásných žen, hrdinských agentů, statečných činů a lásky jako trám. A v zádech jim i tentokrát stojí smrtící Morganovy glosy, adekvátní sebeshazovačná nálada - a Jeffster. Těsně po skončení poslední epizody tak nemůže být v hodnocení nic jiného než stovka jako vyšitá. A srdcová. Goodbye, team Bartowski. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Postavil nemocnici, aby ho matka měla kde porodit. Upsí, wrong Chuck! XD Stylová znělka, to se musí nechat! Sledoval jsem to před lety na Prima Cool, neboť jsem na to hlavně u prarodičů dost náhodou narážel celkem často. Zacharyho výraz většinou říká “kde to jsem, nemám páru, co tady dělám”, ale námět skloubit komedii a akční krimi se povedlo přinejmenším velmi dobře. Právě Strahovski s Baldwinem tomu dali ve spojení s centrálním protagonistou šťávu, u které jsem si to mohl užít i zasmát se. Když se tak dívám na ČSFD i ImdB, uznám, že jsem toho asi moc neviděl, ale plány na návrat před tuto příjemnou kulisu stále v nedohlednu. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že se příběh vyvíjel. Na rozdíl například od Bing Bang Theory nebo Jak jsem poznal vaši matku, které jsou poslední dobou tak nějak bez posunu postav kamkoli. Možná to celé mohlo skončit po 4. sérii, ale to by svět přišel o pár skvělých scén dua Jeffster. Stížnosti na nedotažený závěr nechápu, byl vyřčený téměř jasně. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Mé nerdovské srdce plesá, tenhle seriál jakoby zaplnil obrovskou mezeru v televizní zábavě. Tohle tu chybělo. Je to vtipné, akční, sexy, ulítlé, hi-tech, nerdovské a nechutné (Jeff) zároveň. Miluju to a oslavuju skvělý výkon Zachariho Leviho, ty jeho grimasy a zbrklost a kecy a všechno jsou dokonalé. Ale ostatní postavy taky skvěle hrají, popřípadě skvěle vypadají. Doporučuju všem se smyslem pro humor. /// První série skvělá, druhá dovedená k dokonalosti a třetí prudký sešup dolů a postupný návrat na úroveň jedničky. Čtvrtá a pátá už dost slabota. Seriál naštěstí už skončil (i když měl skončit třetí sérií). Oblíbené postavy (sestupně): Chuck, Casey, Jeff, Morgan, cpt. Awesome ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a naprosto divný týpek Chuck náhodou obdrží e-mail... Tak pilotní díl bychom měli v kapse a hned to můžeme roztáhnout na tři sezóny. To je tak, když Vám váš známý pošle supertajný e-mail, ve kterém jsou obsaženy naprosto všechny informace. Nejenom, že je to naprosto postavené na hlavu, ale ono je to docela i šílené. Ovšem je pravda, že takový oddychový akční seriál se zrovna často nevidí, ale přeci jen se mi Chuck Bartowski jako postava docela líbí, neměl by ovšem být v takovém seriálu. Je to slušné, ale čekal jsem něco lepčejšího. Z prodavače supertajným agentem snadno a rychle. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (58)

  • Bryceův útěk je inspirován scénou z Francouzského filmu Banlieue 13. Předváděná akrobacie je Free Running neboli Le Parkour. (Kopik)
  • V díle 4x23 „Chuck versus the Last Details“ se objeví spousta výrazných narážek na Star Wars. Kromě soundtracku Imperial March jde především o scénu, kde Chuck a Sarah v převlečení za strážné vedou spoutaného Caseyho do vazby, Chuck přitom Caseyho přímo osloví jako Chewieho. Dojde i na ve Star Wars velmi běžné "I have a bad feeling about this." (Camulator)

Související novinky

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama