Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda televizních pořadů pro děti a její osudy ve vzpomínkách J. Přeučila, P. Haničince, J. Valáška a bývalých kolegů. Portrétní dokument režiséra Jána Nováka přibližuje legendu dětských televizních pořadů.
Štěpánka Haničincová – česká herečka, scenáristka, dramaturgyně a dlouholetá televizní moderátorka – prožila dětství v Heřmanově Městci. Se svým prvním manželem, Petrem Haničincem, se seznámila při studiích na DAMU. Proslula především jako herečka a moderátorka dětských pořadů Československé televize, kde působila od roku 1953 prakticky téměř do konce svého života, který ukončila tragická nehoda. Její osudy si připomeňme ve vzpomínkách J. Přeučila, P. Haničince, J. Valáška a bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo si mimo osobnost Haničincové zaslouží rovněž zvláštní pozornost, je i Jan Přeučil. Nebylo snadné být a zůstat nablízku ženě, které se postupně hroutil její svět, se kterým odcházel i její život. Haničincová určitě vstoupila na čestném místě do dějin českého a československého televizního vysílání. Nejde tu však tak ani o její zásluhy jako mnohem spíše o kvalitu a nadčasovost jejího dnes už klasického přínosu. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžší život je lepší je paradox, protože ve chvíli kdy začal být život těžký tak jej přestala dávat...Něha a bezpečí našeho dětství... Éterická bytost to tady nemá jednoduché...Přeučil s ní nejspíš později zažil peklo, ale vytrval... Syn Jan týpek , nejspíš po tátovi... Dcera Saša krásná,v dokumentu ale není... Vystěhovala se s manželem z republiky... ()

Reklama

Reklama