Reklama

Reklama

Guai wu

  • Hongkong 怪物 (více)

Obsahy(1)

Kúpiť vysnívaný byt v luxusnej štvrti, ešte neznamená, že bude človek žiť šťastným životom. O nečakaných nástrahách veľkomesta sa presvedčí aj mladý manželský pár, ktorého po nasťahovaní do nového apartmánu postretne nevídaná, priam nelogická tragédia. Tvrdenia matky, že ich jediný syn spadol zo strechy domu, totiž nemajú reálny základ. Telo sa nenašlo a miestna polícia čoraz viac začína prepadať myšlienke, že matka trpí duševnou chorobou. Zúfalej žene tak navzdory nevôle okolia neostáva nič iné, ako po milovanom potomkovi pátrať na vlastnú päsť. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (9)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný únosový thriller plný emocí, bezmoci, tajemné atmosféry a s parádním záporákem. První půlka šlape lépe než ta druhá, ale přesto filmu musím dát palec nahoru. Po dlouhé době velmi originální a smutný horor. 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené únosové drama říznuté horrorem, s obvyklou strukturou, kdy lidé s odznaky jsou nebozí a zpočátku nevěřící, takže zvrátit situaci se musí pokusit rodinní příslušníci, a typicky asijskou flashbackovou melodramatickou příměsí. Těšil jsem se především na střet dvou asijských krasavic: mé oblíbenkyně Kareny Lam a protřelé Shu Qi. Druhá zmiňovaná mi díky nevěrohodnému afektovanému projevu lezla v druhé polovině na nervy a ta první neměla kvůli práci maskerů a povaze postavy moc co hrát. Několik sekvencí se zdařilo, co se napětí týče, leč nebylo jich tolik, abych mě to zarazilo na celou dobu do křesla. Zkrátka lehký nadprůměr. 6-7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kúpiť vysnívaný byt v luxusnej štvrti, ešte neznamená, že bude človek žiť šťastným životom. O nečakaných nástrahách veľkomesta sa presvedčí aj mladý manželský pár, ktorého po nasťahovaní do nového apartmánu postretne nevídaná, priam nelogická tragédia. Tvrdenia matky, že ich jediný syn spadol zo strechy domu, totiž nemajú reálny základ. Telo sa nenašlo, miestna polícia čoraz viac začína prepadať myšlienke, že trpí duševnou chorobou. Zúfalej žene tak navzdory nevôle okolia neostáva nič iné, ako po milovanom potomkovi pátrať na vlastnú päsť. Hong Kong nie je Kórea. Markantný rozdiel v kvalite spracovania je neuveriteľný. Najväčším negatívnom je jednoznačne kamera: určité spôsoby strihov, záberov a podobne, ktoré mňa pomerne dosť odrádzajú od pozornosti. Vždy mi to príde, ako by to točili na nejaký lacný mobil. Nič to však nemení na fakte, že príbeh ako taký plní svoje poslanie - "vystrašiť" diváka. Nie však v pravom slova zmysle. Ide skôr o "ťažký" pocit z krutého osudu, ktorý postretol "hlavné postavy". Kľudne by sa dalo konštatovať, že ide o psychologickú drámu, ktorá zasiahne diváka omnoho viac, ako očakávané hororové prvky. Kto dúfa, že bude sledovať snímok tohto žánru, bude mierne sklamaný (aj keď samotný snímok obsahuje aj takéto pasáže!). Záver je už len bohapustá snaha o vyvolanie depresie. Na niekoho zaberie viac, na niekoho menej - 60% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Kdokoli si Home Sweet Home pustí, očekává horor, ale ne každý unese, že hororem ve skutečnosti není. Je to lidské drama, dovedně zabalené do zdánlivě hororového kabátu, s nervydrásajícími momenty, pokud vládnete tím správným typem filmové empatie. Pro někoho odpadní horor, pro jiné silně nadprůměrný film. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Příběh o rodině, která si koupí drahý byt v novém věžáku. Brzy se začnou dít zvláštní věci a ve stěnách je slyšet šustění a pohyb. Na narozeninové party se stane neštěstí, které převrátí život rodiny naruby... Tolik zjednodušeně k příběhu. Samotnému filmu však lze už vyčíst mnohé. Je to především celkově povrchní scénář, který si v první části udržuje jen průměrné tempo a v té druhé upadá do strašlivé nudy, což je také kvůli IMHO podivnému sestřihu, který ničí veškerou už předtím ne moc slavnou dynamiku, napětí, a děj ztrácí na logice (psi mají naprosto nadpřirozeně vyvinutý sluch, postavy se motají po věžáku jak v bludišti). Ve srovnání se západní produkcí jde opět o zcela podprůměrný film. Kdoví, jak by to dopadlo, kdyby tu nehrála krásná Qi Shu, která hraje IMO špatně, její „soupeřka“ ještě hůř. 40 % ()

maddy 

všechny recenze uživatele

O tomto Hong Kongskom horore z roku 2005 som nevedel vôbec nič. Bez nátlaku priznávam, že som si ho pustil len kvôli pôvabnej herečke Shu Qi. No po pár minútach ma osud manželov a ich syna, ktorý sa nasťahujú do nového panelákového bytu dostal. Nieje to síce čistokrvný horor, ale skôr kombinácia drámy a hororu, no dej sa odvíja svižným tempom. Strašidelné scény fungujú na výbornú, atmosféru sa darí udržať po celý film, čo mi chýbalo k plnému počtu hviezdičiek je možno trocha lepšie finále, osobne si myslím, že z konečnej scény na streche sa dalo vyťažiť omnoho viac (či už je to po dramatickej stránke alebo tej hororovej). ()

KUFI odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem rad, ze jsem svym hodnocenim o 3% srazil vysoky skore tyhle kravoviny. Urvanej smrad, jezibaba z panelaku a fizl kterymu roste vic vlasu z bradavice na hube, nez z hlavy. Vyhnete se tomu sirokym obloukem. Nebo dopadnete jako Sysel_CZ a nepomuze vam ani svecena. ()

Reklama

Reklama