Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

juta 

všechny recenze uživatele

Prosincoví kluci, narození ve stejný měsíc jako já mi byli celkem sympatičtí. Radcliffe díky své roli v Potterovi tu vynikal a zastínil tak trochu vyprávění "hlavní" postavy. Vyprávění, hudba a prostředí, to všechno vybízelo k slušnému hodnocení. Když jsem se ale hlouběji zadíval, tak některá místa jakoby nebyla úplně dodělaná, hlavně závěr byl vzat hopem a postrádal jsem hlubší pohlcení. I tak to je lepší průměr. Teresa by si zasloužila pobýt na plátně více času. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Já vlastně nevím čím si snímek zasloužil 4*, protože nejde ani o nic originálního, scénáristicky také žádnou genialitu nenabízí a záběrů na různě pobíhající kluky(a starce) stopáž věnuje až příliž své délky. Ale stoletá ryba, nepochopitelně se chovající kůň, pojetí lásky(rodičovské, manželské, bratrské, milenecké) a určitá naivita toho všeho člověka nutí jít buď pod, nebo nad průměr. U mě nakonec převládla melancholická nálada a hodnotím kladně. PS:Byla jsem zvědavá, jaký herecký výkon podá Daniel R., jelikož jeho osudová role bradavického čaroděje s jasně danou cestou dobra a poslušnosti příliš prostoru nenabízela, ale úloha prosincového chlapce se tak nějak svými nároky podobala té Potterovské, tudíž na Radcliffeův herecký výkon si ještě budu muset počkat. ()

Reklama

made1 

všechny recenze uživatele

Na Ballet Shoes jsem se dívala kvůli Emmě Watson, na Driving Lessons kvůli Rupertu Grintovi a tak je jasné, že jsem musela shlédnout i December Boys. Původně jsem si z popisu děje myslela, že půjde o čtyři kluky, kteří si kvůli možné adopci budou provádět naschvály, jeden za druhým, ale vlastně je to hodně pohodový film. Dávám tři, míním tři a půl a to s tím, že bohužel film prošel srovnání s ostatními výše zmíněnými. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Látka na hutné psychologické drama s dětskými hrdiny - výsledek: k uzoufání neoriginální rodinná selanka odehrávající se v idylickém prostředí, s postavami bez poskvrnky na duši. Vyřešit útržkovitě podaný konflikt mezi adepty na adopci deus ex machinou v podobě pádu jednoho z chlapců do rozbouřeného moře je vskutku ryzí ukázkou scenáristické nemohoucnosti, což ještě korunuje halucinogenní vize matičky boží. Pár momentů dokáže zaujmout úsměvnou poezií, například velmi "horká" zpověď v autě, ale většinou se vrší jen jedno povrchní klišé za druhým (a ten černý kůň lovící ryby už je skutečně daleko za čárou). Za druhý klad lze považovat i uměřený výkon Daniela Radcliffea, který již zde dokázal, že Harry Potter jeho hereckou kariéru jen tak nepohřbí. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tři s odřenýma ušima. Totálně průměrná a nudná záležitost, kde prim hraje jedině skvěle vybraná hudba, pěkné záběry kamery a že se přibližně v půlce začne konečně (alespoň) něco dít. Daniel Radcliffe potvrzuje to, co dávno možná víme. Z ústředních postav v HP umí hrát o třídu až dvě lépe než ostatní. Náběh na zasloužené tři kazí ale křesťanské výjevy a snad i podtext (???) a přetáhlý, kýčovitý konec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)
  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)

Reklama

Reklama