Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Potterovic hošík se dokázal vymanit ze sevření svého čarodějnického osudu, odložil kouzelnickou hůlku a z Bradavic se vydal rovnou k moři. Dokázal zde velmi přirozeně a sympaticky ztvárnit postavu dospívajícího hocha, vyrůstajícího v sirotčinci. Když jsem se na něj dívala, neměla jsem pocit, že se dívám na "Harryho." Hezky to "Danny boy" zvládl. Teresa Palmer mu vskutku "pěkně dávala":) a jeho roztržitost a stud byly velmi mile ztvárněny. Prosincoví kluci jsou jeden z těch nezávislých, příjemných, lehkých, sluncem prozářených snímků o dospívání, přátelství a vzpomínání, kde není v podstatě žádný výrazný příběh či zlom, ale celková atmosféra je tak příjemná a pohodová, že si nezaslouží pouze průměrné hodnocení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který už od začátku naznačuje, že bude hodně emotivní. No, a také takový je. Čtyři kluci ze sirotčince, kteří se narodili ve stejný den. Jeden z nich by se mohl stát členem mladé rodiny. Který to asi bude? No, vzhledem k tomu, že jedním z nich je Daniel "Harry Potter" Radcliffe, zdálo by se, že výběr je jasný. Kdo by nechtěl mít doma Harryho Pottera? Nenechte se ale mýlit, třeba to tak jednoduché nebude. V závěru už je to pak až moc utržené z emocionálního řetězu a chce to diváka vyždímat. Škoda, drželo se to celou dobu celkem dobře. ()

Reklama

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Vlastně kdyby v tomhle snímku nehrál hlavní roli Daniel Radcliffe tak bych se na to asi vybodl, protože už jsem konečně prahl po filmu s Danielem Radcliffem někde jinde než v Harrym Potterovi.Vlastně mi to ale nestálo za nic, protože zřejmě filmy kromě Harryho s ním stojí za kulový.Prostě mi to přišlo takový divný a nějak jsem tomu nepřišel na chuť i když se to jevilo jako docela pěkný film.20% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film je velmi pekný a komorný. Jediné čo mu môžem vitknúť a aj mu to teda vitknem sú náboženské výjavi, ktoré zbudzovali smiech aj keď nemali. Inak celý príbeh je krásny ako keby vystrihnutý zo života a musím povedať že milo ma prekvapil Daniel Radcliffe, ktorý tú predvádza slušný herecký výkon takže si myslím že nebude zaškatuľkovaný ako harry potter, lebo tu po potterovi nie je ani stopy. Hudba je tu krásna a presne vystihuje atmosféru ale najviac sa podobá na skladby Philipa glassa. Koniec je dojemný a musím sa priznať že mi ta nejáka slzička ušla. Lenže práve to je TO čo tento film robí nevšedným aj keď je všedný a to že rozprávač je jeden s chlapcov na sklonku života a ich posledná stretávka skrátka musí chytiť za srdce, lebo inak ste asi z kameňa. Som rád že som mal možnosť vidieť tento film takysto ako som mal možnosť vidieť The Driving lessons s Rupertom grintom už iba Ballet shoes s emmou watson a uvidíme komu z potterových hrdinov zmena od pottera prospela a komu nie aj keď ani jeden z chlapcov sa za svoje výkoni v iných snímkach hanbiť nemusí ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Poznate ten pocit, ked film o ktorom ste ani netusili, ze existuje…vam da ovela viac ako ten, na ktory sa tesite par mesiacov? December Boys mozem zo spokojnostou zaradit medzi tie snimky, ktore ma milo prekvapili. Dojimavy pribeh- podciarknuty krasou australskeho pobrezia, opisuje vianocne prazdniny styroch sirot, ich neutichajucu nadej nad hladanim rodiny, prvu lasku, vieru v srdciach a ich vzacne priatelstvo….7/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)
  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama