Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Recenze (89)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $50,715Tržby Celosvetovo $1,175,579║ v samotnom jadre príjemný film, s niekoľkými dobrými momentkami ale nie až tak silne vypiplanými aby to povýšili niekde vyššie /60%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Marc Rosenberg .. Chlapci, mám skvělé zprávy. Otec Scully dnes přijímá zpovědi... :-)) Slušná retro rozprávka s neustálým (naštěstí roztomilým) náboženským podtextem o partě prosincových chlapců ze sirotčince, kterým darované prázdniny pozmění životy. Formální podání je hezké, prostředí pobřežní osady doslova kouzelně malebné. Příběh sám o sobě není nijak novátorský a aby měl na víc než být lehce nadprůměrný, ale pořád veskrze tuctový, by potřeboval více než jen jméno Daniel Radcliffe v hlavní roli. Zvláště hlubší prokreslení hlavní dvojice chlapeckých postav by neškodilo, jelikož takhle jejich rozhodnutí působí trochu násilně, ač se jedná o adaptaci vzpomínkové knihy. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém December Boys, je pocit který při něm budete prožívat. A to ten, že jste to už zřejmě někde viděli. Náboženské výjevy navíc přímo bijí do očí. To však vyvažuje poměrně civilní vyznění snímku a herecké obsazení, zvlášť Daniel Radcliffe ukázal, že umí být i někým jiným než Harry Potterem. Je tak škoda, že jeho postavě není věnováno ještě více času a tak se např. nedozvíme jak moc ho ty "osudové prázdniny" změnily. Po skončení jsem dlouho váhal mezi 2-3* (páč jsem hl. hrdinovi příliš nevěřil jeho závěrečné rozhodnutí), kladné dojmy naštěstí převážily. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Potterovic hošík se dokázal vymanit ze sevření svého čarodějnického osudu, odložil kouzelnickou hůlku a z Bradavic se vydal rovnou k moři. Dokázal zde velmi přirozeně a sympaticky ztvárnit postavu dospívajícího hocha, vyrůstajícího v sirotčinci. Když jsem se na něj dívala, neměla jsem pocit, že se dívám na "Harryho." Hezky to "Danny boy" zvládl. Teresa Palmer mu vskutku "pěkně dávala":) a jeho roztržitost a stud byly velmi mile ztvárněny. Prosincoví kluci jsou jeden z těch nezávislých, příjemných, lehkých, sluncem prozářených snímků o dospívání, přátelství a vzpomínání, kde není v podstatě žádný výrazný příběh či zlom, ale celková atmosféra je tak příjemná a pohodová, že si nezaslouží pouze průměrné hodnocení. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Toto je film, kterému zajistilo bezplatnou publicitu na stránkách novin i časopisů jméno Daniel Radcliffe. A díky tomu bylo jasné, že mnoho a mnoho fanoušků Radcliffa bude na tento film zvědavých. A ještě větší zájem o tento film mohla vzbudit informace, že tento film bude prvním filmem, ve kterém se Radcliffe bude líbat a dostane první filmový polibek. A právě díky tomuto herci jsem si tento film zajistil a byl jsem na něj zvědavý, takže na rovinu říkám, že nebýt Radcliffa, na film bych se asi nepodíval. A přišel bych o jden z nadprůměrných filmových zážitků, což by byla docela škoda. Z tohoto filmu totiž vyzařuje určité kouzlo a především romantika. Nevím, jak velkou práci dalo tvůrcům filmu objevit takhle úžasné australské přímořské pobřeží s takřka romantickou a úžasnou letní atmosférou, která byla z filmu cítit i přesto, že se děj odehrával v prosinci a filmoví hrdinové tam dokonce i slavili Vánoce. Musím říct, že žít na takovém pobřeží by mě velmi lákalo, takže chválím opravdu úžasné exteriéry, které jsou jednou z příčin, proč film vyznívá tak úžasně. Další příčinou je jednoznačně děj filmu, obzvláště nádherně nostalgický konec, který je naprosto nečekaný, tedy alespoň u mě byl konec překvapením. A pak jsou tu ještě kvalitní herecké výkony všech hlavních představitelů. Radcliffe nijak nevybočuje, ale zároveň dokazuje, že se dokáže vymanit z potterovského stínu. Celkově je to tedy vydařený film, kterému však několik málo věcí ubližuje, především je to několik klišé a potom rozhodnutí jednoho z chlapců, který měl být adoptovaný, a které není příliš uvěřitelné. Ale na čtyři hvězdičky tento film spolehlivě dosáhne a já mu je rád uděluji. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Prosincoví kluci, narození ve stejný měsíc jako já mi byli celkem sympatičtí. Radcliffe díky své roli v Potterovi tu vynikal a zastínil tak trochu vyprávění "hlavní" postavy. Vyprávění, hudba a prostředí, to všechno vybízelo k slušnému hodnocení. Když jsem se ale hlouběji zadíval, tak některá místa jakoby nebyla úplně dodělaná, hlavně závěr byl vzat hopem a postrádal jsem hlubší pohlcení. I tak to je lepší průměr. Teresa by si zasloužila pobýt na plátně více času. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

More, skaly, Teresa Palmer a jej pohľady.. (kam utiekla?!) __ Nepociťoval som príliš silné puto medzi "prosincovou" štvorkou, nepociťoval som žiadne hlbšie naviazanie vzťahu medzi kýmkoľvek. Prečo? Prečo sa režisér viac neposnažil? Námet a prostredie zaisťovali nadmieru odpovedajúce kvality. __ Čo sa hereckých "výkonov" týka, ehm.. nenájdete snáď ani jednu malú hviezdičku - až na Teresu. Vnímali ste tú mimiku tváre, ten spev, tie oči? Nie, nevravím o mojich najtajnejších snoch. Len prosté konštatovanie skutočnosti, že ono dievčisko má talent. V podstate, nech už by som mal následne kritizoval hocičo, nedá sa poprieť vyslovene sympatické spracovanie. Dej, parta chlapcov, už vyššie spomínané pohľady slečný Palmer, kúzelné prostredie a číra jednoduchosť, ktorá mi v dnešný deň sadla ako riť na šerbeľ. Úsmevný, slušný, rozkošný, no ničím nevytŕčajúci priemer. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý dojem. Je tu všetko čo by mala mať dobrá retrospektívna dráma - deti s neľahkým osudom, nádej, priateľstvo, prvá láska, prvý sex, choroba, dokonca aj Harry Potter tu je.... ale akosi spolu dohromady to nefungovalo, hlavne po emotívnej stránke, pričom k postavám som dokázal zaujať maximálne ak tak neutrálny postoj. Jediné čo sa podarilo bolo umné využívanie náboženských prvkov, aj keď sa mi to miestami zdalo mierne prehnané. Rod Hardy mal v rukách ťažké zbrane no nedokázal ich použiť, asi by mal zostať len u seriálov, tie mu idú bezpochyby lepšie. 60/100 ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Slušné tri hviezdy. Atmosféra filmu ma najprv opantala, rozprávanie malého chlapca mi tak trošku pripomínalo Forresta Gumpa. No neskôr prichádzali do deja rušivé elementy, ktoré mi tú peknú atmosféru akosi kazili. Chvíľami som mala pocit, že film odrazu prevzal iný režisér, ktorý má o jeho prezentácii úplne inú predstavu ako ten pôvodný (vízie mníšok, častokrát nevhodne zvolená, až hororová hudba, ktorá mi vôbec nezapadala do tej krásnej klavírnej z úvodu...). Navyše ma sklamalo záverečné rozhodnutie chlapca, ktoré mi jednoducho prišlo scestné. Odhliadnuc od týchto negatív, hrali všetci herci slušne a bol to taký príjemný balzam na dušu. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně velký trapas. Prosincoví kluci se toho snaží říct tolik, až nakonec neřeknou nic. První hodinu příběh ještě jakž takž funguje, ale posledních 30 minut je hotové peklo. Poetika, o kterou se film pokouší, vyznívá úplně doprázdna. Divoký kůň a velká ryba mě holt o nějakém vnitřním významu nepřesvědčí. Okořeňte to Radcliffovým zaraženým neherectvím a vysledný produkt můžete rovnou hodit do koše. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení, kterému se podařilo navodit přesně tu kouzelnou a neopakovatelnou atmosféru úžasného klukovského dobrodružství s prvními láskami, klukovskými spory, kouzlem prázdninové volnosti a malebnou nádherou zátoky, která nemá daleko od představy ráje. Do toho všeho byl navíc nenásilně, citlivě přimísen smutek a bolest ztráty v mnoha podobách, hořké kapky dospívání i pomíjivost štěstí. Potěšila krásná Giaccova hudba i příjemně nenásilné herecké výkony, třeba Teresy Palmerové, která dokázala dokonale charakterizovat svou postavu i pocity téměř neznatelnými gesty. Zkrátka jeden z těch malých nenápadných filmů, na které nezapomenu. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008: Že mě Prosincoví kluci tolik zklamou, jsem fakt nečekala. Nezáživný děj, vtipy nevtipné, hodně nevýrazný Daniel Radcliffe, a tak jediné co mě zaujalo, byla lokalita, kde se film odehrával. Australské pobřeží je opravdu kouzelné. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Příjemný civilní film, kterým však prostupuje neustálý pocit deja vu, většinu reálií, typů postav a zvratů jsem viděla už jinde, když ale pominu toto, některé křeče scénáristy a až přelíbivý háv (riziko diabetického šoku vysoké), zůstane čtveřice fajn kluků (ačkoli při sledování Radcliffova výrazového rejstříku jsem bohužel nedokázala zapomenout na Pottera, změny a zlepšení nulové) a fotogenické australské pobřeží. Za tu hodinu a půl se v podstatě nic nestane, ale i to nic je velmi příjemné na koukání, pokud se chcete odreagovat a vypnout. PS: Logiku v závěrečném "zvratu" jsem hledala dlouho... Bez úspěchů. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 3*, ale tak nějak nemůžu. Mám totiž problém s tím, že tady byl promrhán takřka milionový námět, zadruhé mě iritovaly ty fantasmagorické náboženské iluze (jakkoliv to bylo myšleno v nadsázce) a zatřetí tvůrci nepochopitelně zazdili romantickou linku mezi Lucy a Mapsem. Navíc závěr je jen těžko uvěřitelný. Nejde vyloženě o nepovedený film, ale výše vyjmenované skutečnosti mě prostě vadily. 50% ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Už už jsem byla na hraně odpadu. Už už. A ani nevím, proč dávám jednu hvězdu. Tak ulepené od slz a spermatu. To nikdo nechce! NIKDO! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jsi moc statečnej !! Skočil jsi tam, i když víš, že neumíš plavat.." Jsi statečný, Danieli !! Hraješ dál, i když víš, že ani tohle zrovna dvakrát neumíš..;) Ale dá se tady vůbec mluvit o statečnosti ?? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film je velmi pekný a komorný. Jediné čo mu môžem vitknúť a aj mu to teda vitknem sú náboženské výjavi, ktoré zbudzovali smiech aj keď nemali. Inak celý príbeh je krásny ako keby vystrihnutý zo života a musím povedať že milo ma prekvapil Daniel Radcliffe, ktorý tú predvádza slušný herecký výkon takže si myslím že nebude zaškatuľkovaný ako harry potter, lebo tu po potterovi nie je ani stopy. Hudba je tu krásna a presne vystihuje atmosféru ale najviac sa podobá na skladby Philipa glassa. Koniec je dojemný a musím sa priznať že mi ta nejáka slzička ušla. Lenže práve to je TO čo tento film robí nevšedným aj keď je všedný a to že rozprávač je jeden s chlapcov na sklonku života a ich posledná stretávka skrátka musí chytiť za srdce, lebo inak ste asi z kameňa. Som rád že som mal možnosť vidieť tento film takysto ako som mal možnosť vidieť The Driving lessons s Rupertom grintom už iba Ballet shoes s emmou watson a uvidíme komu z potterových hrdinov zmena od pottera prospela a komu nie aj keď ani jeden z chlapcov sa za svoje výkoni v iných snímkach hanbiť nemusí ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že jsem nebyl fanouškem Daniela Radcliffa. Měl jsem dojem, že role Harryho Pottera ho musela za dlouhá léta naprosto zdeformovat. O to více rád jsem, jak moc jsem se spletl. Nejen, že Daniel nezdeformoval, ale dokáže zahrát postavu, která se v průběhu filmu mění a vy máte pocit, že se měníte s ní. Je to něco fascinujícího - taková tiráda beze slov. Krásné prostředí, krajina, příroda... To je jeden z faktorů, díky kterému vás film utáhne, ale rozhodně není hlavní. A totéž platí o krásné melancholické hudbě a závěrečné písni Petera Cincottiho, která sedla naprosto dokonale. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ukápla mi slzička na konci.. Navíc první románek s ženou se jim velmi povedl. Zajímalo by mě, jestli je to tak silný zážitek pro všechny muže? ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Pohodový film o dospievaní....classic oldschool ako za starých dobrých čias s pôsobivou melancholickou hudbou a čo je hlavné, väčšinu stopáže nenudil, zaujímavý je prechod z jemnejšej do vážnejšej polohy v druhej polovici z ktorej sa vykresala dosť hutná dráma s pekným koncom 80% konečne po dlhej dobe som od nejakého filmu dostal viac než som čakal. ()

Reklama

Reklama