Reklama

Reklama

Píše se rok 1985. Elektrikář a příležitostný jezdec rodea Ron Woodroof se od lékařů dozvídá, že má AIDS a že mu nezbývá více než 30 dnů života. Doktoři si s tehdy novou smrtelnou nemocí nevědí rady a tak Ronovi víceméně dokážou poradit jediné – pošlou jej domů umřít. Ale Ron to nevzdává, pouští se do bitvy o svůj život s lékaři, farmaceutickými firmami, úředníky a hledá cestu jak přežít. Vyráží do Mexika, ale nehledá tam drogové bosse, hledá alternativní možnosti léčby AIDS a jeho šancí se tak stane mezinárodní černý trh s neschválenými léky. A protože nemá jinou možnost ani co ztratit, začne tyto léky pašovat přes hranice do USA. Zvláštního spojence Ron najde v Rayonovi (Jared Leto), transsexuálovi, který má stejnou touhu po životě i stejnou diagnózu. Naštěstí Rayon sdílí Ronova podnikatelského ducha a tak spolu začnou hledat cestu, jak se vyhnout vládním sankcím namířeným proti prodeji neschválených léků. Nakonec založí Dallas Buyers Club, který funguje na principu, kdy nemocní lidé platí měsíční členské příspěvky a za to získají přístup k zásobám nových a především neoficiálních léků. Takto vzniklá komunita stejně postižených a často zoufalých lidí se rychle rozrůstá a sílí. Ron už není jen pašerákem léků, stává se i bojovníkem za důstojnost, vzdělání a společenské přijetí HIV pozitivních lidí. A tak díky své snaze o přežití Ron žije naplno jako nikdy předtím, v čase, kdy již měl být spolehlivě a dávno mrtvý. Film Klub poslední naděje je inspirován skutečnými událostmi. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (867)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela chápu nadšení diváků, ale neztotožnuji se s ním. Všechno tu už někdy bylo. Breaking bad, Blow, Philadelphia.. film prostě nepřináší příliš nového, ale jsem ráda, že vznikl už kvůli tomu, že se dotýká i ožehavého tématu - lékařů, kteří pacienty nechtějí vyléčit, ale dostat zaplaceno.. Je to bohužel stále aktuální a ne jen problém Ameriky. Co se týče herců, McConaughey nezklamal - standardní výkon, nic zvláštního, nic výrazného, jen dobří stylisté, kapky v očích a dost přemrštěný nevydařený přízvuk. Prostě jak je u něj zvykem. Jared Leto mě ale naprosto zbavil slov, je vidět, že se ničeho nebojí a vyhledává opravdu extravagantní role, které mu v závěru vážně sednou. Nepoznala bych ho. Nepoznala bych, že nešlo o skutečného transvestitu. Hádám, že to nebude nejoblíbenější role jeho fanynek, ale mně dokázal, že jako jeden z mála dokáže dobře zpívat i hrát a nic nedělá napůl. Film byl dobrý, ale leckdy jsem měla téměř pocit dejavu (kde jsem to jen viděla?) a příliš mi neubíhal. Kdybych mohla, dám 3,5 *. Bez přehrávajícího McConaugheyho by to byly 4. Edit - Po pár dnech si za boha nemůžu vzpomenout, jak film skončil, takže hodnocení nechávám na 3*, které jsou zcela oprávněné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey je asi blázen. Jak jinak lze vysvětlit, že si ani netroufnu odhadnout jeho váhu, na kterou pro tuto roli zhubnul. Autenticita tedy výborná, ale bylo mi ho až líto. Po herecké stránce už několik let dokazuje, že umí podat fantastické výkony a Dallas Buyers Club rozhodně není výjimkou, právě naopak. Tento film je podle silného skutečného příběhu člověka, který dostane AIDS, ovšem pokusí se nalézt způsob, jak se s tím vypořádat alternativním způsobem a celé je to natočeno tak skvěle. že vás to neunudí, ovšem obohatí o silný a emocionální zážitek. Nejlepší Mattův herecký výkon vůbec! ... 80% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nebylo tak emoce drásající jak jsem možná čekal, ale tím líp - herecký koncert v podání obou hlavních herců potěšil (nepřekvapil ale potěšil) a fakt, že Jared Leto by dokázal zbalit ženský i jako transka to jenom potvrzuje. Dvou hodin nelituju, jelikož byly poučné a relativně i zábavné nicméně v blízké budoucnosti to po dalším shlédnutí nevolá, to na vysvětlení těch *pouze* čtyř hvězd. Cowboys are cool though, even the gay ones. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jak žít s HIV, neustupovat nikomu a ničemu, zanadávat si a ještě to naposledy pořádně rozjet. Matthew McConaughey odmítá prvoplánově brečet nebo rozesmívat a bere to čelem skrz všechny překážky, i kdyby to měl být poslední den v jeho životě. A dost možná, že právě ten dnešní i posledním je. Upřímné drama, které je nejsympatičtější právě tím, že stejně jako hlavní hrdina zůstává po celou dobu své. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

HIV pozitivní Robin Hood rozvíjí svůj neuvěřitelný příběh, v němž se z vesnického a rádoby chlapáckého burana stane opravdovým mužem se srdcem na správném místě. Přerod hlavní postavy je velmi sympatický, celý film, ač založen na skutečné události, působí příjemně odlehčeně, místy snad až černohumorně. K dalším velkým plusům patří nikoli černobílé zpracování a nulová přítomnost patosu. Je fajn, že film nemá zapotřebí tolik tlačit na city (jako třeba Philadelphia). 7/10 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (24)

  • Příběh smrtelně nemocného pacienta mohl zpracovat v polovině 90. let již Dennis Hopper s Woodym Harrelsonem v hlavní roli, plány tehdy ale ztroskotaly na zajištění financí. (oje)
  • Jared Leto (Rayona) zůstával v roli během celého natáčení. Když si tedy z placu odskočil do místní prodejny, se tedy mohl těšit z mnoha pohledů a zvlášních výrazů ostatních nakupujících. (oje)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama