Reklama

Reklama

Ďáblovo dítě

  • USA Babysitter Wanted (více)
všechny plakáty
Trailer

Zdanie často klame. A niekedy smrteľne!  Angie Albrightová je študentkou histórie umenia. Ako väčšina študentov si potrebuje privyrobiť, a tak sleduje vývesku s inzerátmi, aby si našla prácu, ktorá by jej pomohla vylepšiť zlú finančnú situáciu. Odpovie na inzerát, ktorý hľadá dievča na stráženie. Dostane sa tak na odľahlú vidiecku farmu, kde má robiť opatrovateľku malého Sama , syna manželov Stantonovcov. Všetko je v poriadku, to však len do chvíle, kým nepadne tma. Potom sa začnú diať čudesné veci a namiesto stráženia malého chlapca bude musieť Angie bojovať o holý život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve velmi dobře fungujícím úvodu je nám představena hrdinka filmu - studentka historie umění Angie, která odpoví na inzerát shánějící dívku na hlídání, pár jejích spolužáků, kteří divákovi ukazují, že zrovna Angie si bolestivou smrt nezaslouží, a tajemný muž v tmavém obleku, jehož chování je přinejmenším znepokojivé. Dále se děj přesune na odlehlou farmu Stantonových, kde bude naše hrdinka sympatickému manželskému páru hlídat jejich zakřiknutého syna Sama. Jen co padne tma začne do domu někdo opakovaně telefonovat a divákovi je ukázán onen zlověstný muž, stojící opodál. Moc originálně to nezní, že? To je sice pravda, ale alespoň to funguje! V tuto chvíli jsem opravdu začal pociťovat strach a napětí a v duchu jsem jásal, že se po delší době zase objevil povedený horor. A pak se asi v padesáté minutě stalo něco, přes co jsem se nebyl schopen až do konce přenést. Ten zvrat mě sice fakt překvapil, ale osobně bych byl raději, kdyby byl Babysitter Wanted obyčejou naháněčkou s degenerovaným psychopatem, než takovouto pochybnou směskou subžánrů. Navíc je to celé docela prabídně odehráno, chvílemi jsem z toho měl dokonce pocit nechtěné parodie. Už dlouho jsem neviděl film, který by si to u mně svou druhou polovinou takhle zkazil. Do zvratu 7/10, po zvratu 3/10 -> celkově 5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je Paráda!! Horor složený s několika Subžánrů.. Slasher, Explo.. Sám ani nevím co dále:) Filmy kde jsou děti Posedlé Dáblem jsou všechny výtečné.. Case 39, ..... Film je předvídatelný a hned Jasný.. Ale ta Atmosféra od druhé Půlky byla Něco! Naháněčky, Krev, Lekačky! Porcování Lidského těla jako při zabíjačce.. Super! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Věřící vzorná mladá holka Angie přijede na kolej a rozhodne se přivydělat si hlídáním jednoho malýho nenažranýho špunta. Co se ale nestane? No věci se poserou, jak jinak. Hned první noci přijde na návštěvu neznámý zjizvený plešoun. Ten ale nebude zdaleka tím nejhorším.... A teď hádejte, je tenhle film slasher, exploitation, nebo snad nadpřirozený horor? To je právě ten problém, takový nakonec trochu přepísknutý hybrid toho všeho. Rychle jsem se dostal do děje, prvních 45 minut stačí k vybudování velmi slušný atmosféry, jenže pak se to prostě ne úplně ideálně vyvrbí. Ale pořád, celkově, se jedná o zajímavý horor, na který nevidím důvod proč se nekouknout. I na řezničinu dojde. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mish mash hned několika subžánrů, který funguje nejlépe v přímočaré první polovině, kdežto v té druhé, po odhalení všech karet, paradoxně ztrácí. Na hlavní hrdinku se hezky kouká, hudba je nečekaně průrazná a potěší i slušná dávka brutality. Za pozornost taky stojí účast hororového veterána Billa Moseleyho, tentokrát však v netypické roli policejního důstojníka, a Scotta Spiegela, jenž se tu na vteřinku mihne v závěru coby doktor. Správně, toho Spiegela, co dlouhá léta spolupracoval s Raimim, účinkoval v jeho trilogii, a natočil třeba kultovního Narušitele. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takové hororové cvičení á la uvidíme, co z toho vypadne. Třeba to nějak klapne. A hlavně, vždycky se to dá zkazit ještě víc, takže buďme rádi za to, co tahle podivná směsice subžánrů přináší. Příště to vyjde. Hlavní hrdinka slušná, trailer děsivě děsivý. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sympatická, osemnásť ročná Angie Albrightová odchádza študovať na vysokú školu dejiny umenia. Presťahuje sa na internát. Keďže potrebuje peniaze, nájde si brigádu, aby si privyrobila. Prihlási sa na inzerát a začne pracovať ako opatrovateľka. Počas víkendov má strážiť malého Sama. Je to syn farmárov, ktorí žijú v dome pár kilometrov za mestom. Hneď prvú noc však trpko oľutuje, že prijala túto prácu. Dostala sa do domu vyznavačov Satana. Zaplietla sa s prisluhovačmi pekla. Malý Sam je totiž "Diablovo dieťa". ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nevinná větička "Babysitter Wanted" na inzertní vývěsce zaujme studentku historie umění Angie,pro kterou výhodná příležitost nabízí přilepšení si k průměrné finanční situaci,možná i k pohodlnějšímu bydlení,než tam kde je doposud,kde jí chybí i to nejzákladnější...vlastní postel. Po seznámení s rodinou,oboustranné otipování,ano...to by šlo,místo přijme,všichni se jí zdají natolik sympatičtí,jejich syn Sam trochu stydlivý(kupodivu o to víc "hungry"...ale co mu nedopřát)...se kterým jistě nebudou žádné potíže...ale zdání někdy klame,proto se nenechte ukolébat poklidným místem...jakým se farma Stantonových na první pohled jeví. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chtěl jsem na tebe bejt hodnej a podívej se, co jsi způsobila. Už jí tuhne krev!" Škoda českého názvu, který hloupě prozrazuje hlavní zápletku filmu. Satanský horror není příliš originální, zato má dobrou atmosféru. Nahánění Angie v domě je dostatečně napínavé stejně, jako čekání na smrt. Angie se sice občas chová jako hovado (nevyužije několikeré možnosti zabít svého mučitele, jen ho zraní), ale kdo by ji pak honil, že? Za zmínku stojí gore efekty, které nejsou pravda bombastické, ale dostatečně věrohodné ano (jen občas jsem měl pocit, že místo syrového masa jde o pečené...). Snímek rovněž naznačuje, že zlo a dobro se neskrývá toliko v nadpřirozených silách, jako spíše v lidech. Nikoliv Ďábel, ale ti, co mu slouží. A ti co slouží Bohu? Nu, na straně dobra všichni rozhodně nejsou, spíše je tomu často naopak. Mezi 3-4*, nakonec jsem se přiklonil ke 4*. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A to se ještě teď rozmýšlím, jestli tu jednu hvězdičku nepošetřím. S dějem zas až takový problém nemám, dokonce ho řadím mezi klady, ale je to mizerně odehraný, čímž to vůbec nepůsobí důveryhodně, a to je u hororů jako kosa na kámen. 50% a označení za nouzovku. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ten film má nezaslúžene nízke hodnotenie kvôli tomu, že nejaký psycho ho nechal uviesť pod šialene neuváženým distribučným názvom "Ďáblovo dítě", čím samozrejme všetko skazil. Ja som mal veľké šťastie, pozrel som si ho ako "Vidiecku farmu", takže som nemal ani potuchy, čo sa bude diať. Kvalita tu však nie je len o prekvapení - už veľmi dávno som nevidel tak intenzívne strašidelný film. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím s uživatelem J*A*S*M.Bill Moseley jako šerif byl dobrej,ale neměl pořádně prostor ukázat své herectví.A možná to je dobře protože zaporné role mu sedí líp.U mě za 2 hvězdy,protože tou druhou půlkou to scénárista fakt posral. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Atmosféra tohoto hororu zpočátku připomíná o rok mladší horor House of the Devil. Podstatný rozdíl však přijde poté, co budující atmosféru napětí tvůrci po nějaké chvilce opustí, a změna spočívá v solidní naturalistické porcovačce. Ono když jste chudá a pěkná studentka, tak je tam nějaké procento, že zareagujete na nějaký lákavý inzerát slibující dobrý výdělek za hlídání dítěte kdesi na venkově. Jenže on je v tom háček a ten chlapeček má rohy, je to samotný Satan, navíc si rád pochutnává na ženském masíčku. Nestandardní svačinka v ledničce připravená jeho opatrovníky pro tohoto kloučka může přivodit žaludeční nevolnost a následné porcování sličného děvčete na stole pak dávivý reflex obnoví spolehlivě opakovaně. A i když logická zaváhání zde nepochybně jsou, tak se mně líbilo, jak to celé bylo dobře a napínavě natočeno, se sympatickou mladou herečkou v hlavní roli. Horor jak má být. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

V 85- tom by som sa skutočne bál. Vtedy som mal 10 rokov a tento horor by bola novinka medzi zombíkmi a mutantami. Je to jednoduchý, blbo odkopírovaný a hlavne, už nenápaditý horor, ktorý je predvídateľný od počiatočných minút. ( Film i napriek tomu vždy dopozerám do konca. To je proste etika. ) A kedže nechcem spoilovať, tak už držím radšej hubu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že je to obyčejný, klišovitý a svým způsobem hodně hloupý horor. Ale do té přibližně 50. minuty měl svoji atmosféru i napětí. Pak to ale šlo úplně do kopru nejhloupějším zvratem, který asi mohl přijít. Tímto u mě klesnul tento horor až na 2 obyčejné hvězdičky. Škoda... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je to škoda a velká, protože ten film měl velký potenciál. Jenže se stalo něco, co jsme nechtěli. První polovina filmu je výtečná. Barák, v něm něco divného a pak zajímavý zvrat, sice ne překvapivý, ale dobrý. Od zvratu se film stává myšmašem žánrů a prostě už mě to nebralo. Kdyby se to drželo konceptu první poloviny, klidně bych hvězdu přidal, ale takhle ne. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

OMEN, MIKEY a VRESKOT v jednom. :-) Tento horor je zložený z dvoch rovnocenných častí. Úvodnej strašidelnej a "after twist" slasherovej. A obidve fungujú na jednotku. Na to aby som dal vyššie hodnotenie by tu ale nesmel byť klišéovitý záver, typický pre USA horory. Každopádne po dlhom čase slušná, intelekt neurážajúca zábava ozvláštnená už spomínaným a podľa mňa neočakávaným zvratom v polovici filmu. Odporúčam. (3.3.2009) ()

Reklama

Reklama