Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Diskuze

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Nemáte někdo prosím vás nahranou 5. sérii s CZ dabingem od české televize? Nikde to na internetu stáhnout nejde a DVD poslední série pochopitelně nevyšlo. Je to fakt zoufalství, ČT to už nejspíš ani vysílat nebude, jelikož nemá práva. Tak se mi prosím, pokud to máte s touto verzí dabingu, ozvěte. Díky.

LosBota

LosBota (hodnocení, recenze)

To fakt je V.řada řadou poslední? Na ten pravěk - nový svět se nedá koukat. Tak tohle mrzí, koukám na to 3týdny a pak šlus. Skončí seriál, přitom je zde otevřený závěr. Pochybuju, že se k tomuto ještě nikdy dostanou....

Fakt jsem dost nas..nej

Uživatel HArna smazal svůj příspěvek.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

HArna

Ok, novinky sleduji den co den. Bohužel žádné nejsou, kdyby seriál obnovili, hned to všude rozhlásím. Je škoda že se Andrew Lee Potts a Hannah Spearritt rozešli.

na příspěvěk reagoval HArna

HArna

HArna (hodnocení, recenze)

Pod

Jasně, to ti neberu. Jinak když by bylo nějaké info o angl.pimevalu tak prosím klidně napiš. Je málo seriálů, které mě tak dostali.

na příspěvěk reagoval Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

HArna

Celkem chápu, někdo to prostě vezme, jiný ne. 100 lidí 100 chutí jak se říká. Každopádně bych to zas tak černě neviděl, seriál je především Kanadský, což spadá pod UK a ne USA. Myslím dokonce, že to byl původně nápad Tima Hainese, který asistoval při psaní scénáře všech epizod a je také hlavním producentem, takže si to ukočíroval sám tvůrce původního Primevalu. Není to žádný remake nebo reboot, odehrává se to ve stejném vesmíru. Je to zkrátka odvyprávění jiného příběhu z jiného koutku světa.

na příspěvěk reagoval HArna

HArna

HArna (hodnocení, recenze)

Pod

Jinak abych jen nehanil, ty dinosauři vypadají líp, ale jednak mě až tak moc nezáleží na grafice(když to aspoň nějak vypadá), nemusím vidět stejný seriál z Ameriky jen proto, že ho chtěli natočit lidi za velkou louží což mi příjde dost sprostý a sama to naznačila v jednom rozhovoru i Abby (Hannah Spearritt) a hlavně se nemůžu zbavit dojmu, že vykrádají tak trochu původní primeval a s ničím novým neoslňují. Nový svět hodnotit nebudu neboť bych musel dát dvě spíše jednu hvězdu a to jsem viděl pár dílů, dál koukat nebudu. Třeba se dočkám ještě originálu, ten jako u všeho je lepší než kterákoliv dražší kopie.

na příspěvěk reagoval Pod

HArna

HArna (hodnocení, recenze)

Pod

Mě v tom novým světě dělájí právě problém ty postavy, na ně si nemůžu zvyknout. Hlavně trojka Ben Miller-Andrew Lee Potts-Hannah Spearritt. Potts tam sice je, ale chybí tam jeho drahá polovička a bez ní není to co býval.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

HArna

Tak to je škoda, jsem velkým fanouškem Primevalu a Nový Svět mi připadá stejně dobrý jako originál, jen si musíš najít cestu k postavám. Finále bylo strhující.

na příspěvěk reagoval HArna, HArna

HArna

HArna (hodnocení, recenze)

Pod

Díky, snad do toho ještě někdy půjdou. Nový svět mě vůbec neláká, viděl jsem dva díly.

na příspěvěk reagoval Pod

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

HArna

Nejspíše ne, seriál ale nikdo nezrušil. Tvůrci jen nemají finance, díl S05E06 byl točen jako závěrečný díl seriálu, ale tvůrci si nechali prostor na případné pokračování. Jedině pokud jsi neviděl Nový Svět...

na příspěvěk reagoval HArna

Uživatel HArna smazal svůj příspěvek.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Na tento seriál upozornila některé další diváky Terra Nova, přibilo hodnocení a stouplo o 2 procenta. I nadále je však velmi opomíjený. To je škoda.

Triceratops

Triceratops (hodnocení, recenze)

Docela mne zarazilo, že někteří dokázali v komentářích napsat, že je tento seriál pro fanoušky Jurského parku. Já jsem velkým fanouškem Jurského parku a Primeval hodnotím jako béčko bez příběhu. Jediné pozitivní je to, že Nigel Marven dostal nějaké peníze na dokumenty o Číně díky pár miutám, které si v seriálu zahrál. Jinak přběh až na první dvě epizody nikde, efekty také takřka nic atd. Nevím, jestli si to vůbec těch 58 % zaslouží...

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Bezdík: Už by měl být hotový od ČT. Jenže pořát neví kdy je budou vysílat. Už jsem se jich na to ptal komikrát.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Ano vim. Posílel sem to sem k nahození. Ale nějakej stupidní admin mi vinadal, že ten seriál nemá herce - blbec.

Lamik.lamity

Lamik.lamity (hodnocení, recenze)

Tak jsem se teď dočetl, že v Kanadě by měli na přelomu tohoto roku začít natáčet podobný prolínající se děj pod názvem Primeval:New World, mělo by to být přibližně to samé z Vancouveru

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Pre mna nie su efekty az tak dolezite a Primeval som mal kedysi rad ale pocnuc 3 seriou (aj ked uznavam mierne zlepsenie a par zaujimavych zapletiek v 4. serii) je to jasny kvalitativny upadok a ta naivita mi vadi coraz viac.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Apolyon: Naprodto s tebou souhlasím. Můj nej. seriál. Ale s těma efektama počkej. Vyděl jsem už tolik digitálních (i nedigitálních) "sraček" ... Tohle je prostě proti nim Putování z dinosaury předělané o Sci-Fi.

 (hodnocení, recenze)

Při čtení hodnocení (kritických hodnocení), jsem se vážně docela nasmál.Copak jste lidi tak závislí na speciálních efektech, a né na příběhu? Jestli ano, je mi vás líto.Ale vlastně počkat...ono je lepší nějakej film/ seriál plný akce bez příběhu...tak to potom jo.(to je pro mě: sračka) a takových filmů je tu dneska plno.
Efekty jsou sice slabší, ale což.Příběh je naopak super s nádechem tajemna (zvlášt 4.série).
 
A celkově by mě zajímalo, kolik lidí zesměšnujících či kritizujících to vidělo.

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

tak jsem se koukla na první díl 4. série. ale jo, dobrý, uvidíme, co se ještě vyvine a stane. ano, chybí mi tam staré dobré postavy, ale i to se dá překousnout

microfox

microfox (hodnocení, recenze)

jj jako trosečnik souhlasim. No trochu necekane vypadli hlavni postavy ze serialu coz me zarazi. Videl sem spoustu filmu a vzdycky ikdyz treba po hodne dramatickem filmu nakonec dobre dopadli. Koukal sem i na serial Ztraceny svet. Mam vsechny dily (3 serie) a musim rict pecka.Prisli tam o jednoho cloveka ale nebyla to hlavni postava. Skoda ze neudelali nakej zaverecnej dil. Tady treba se nakonec zaverecnyho dilu dockame a kor kdyz se pracuje na 4 a 5 serii. Ze zacatku sem si hodne vsiml spatnych dialogu. To bylo uplne vokate. Clovek slysel ze to neni konverzace ale uplne vyplivly vety bez barvy a vubec to neladilo.Pak se to srovnalo a super byl 5 a 6 dil v prvni serii. Cladia je docela pekna zenska a takovy bych nejradsi rajcoval :-))) a je mi trochu lito ze zmizela. Videl sem uz par dilu z druhe serie a Jenny mi tam teda moc nesedi.Ikdyz tedko Cutter prijel k jejimu domu vecer a bylo ji ho trochu lito ale uvidime dalsi dily. Lucy Brown tam zas ma bejt ale ted by me zajimalo jestli ve ctvrte rade bude jako Jenny a nebo se vrati Claudia. Skoda ze to Claudie nemohla dat dohromady s Nickem a ze tam naznaky byly velky.Za to Helen to je sviňa a co se tyka Nicka tak je to sympatak. Takze doufam ze se Claudia vrati a stim Nickem udelaj naky kouzlo a bude zpet. Pokud budou pokracovat dal ty novy herci ktery sem udajne jeste nevidel krom Jenny tak se bojim ze to pak bude o nicem. Tohle uz byla parta no.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

To výš lidi umíraj a roděj se další, neslyšel jsem o tom žese Nick vrátí asi ne ale taky bych ho tam rád vyděl znova ale to je asi nenapadlo, je to seriál ne skutečnost tak co s tim naděláš, je to fakt super seriál ale nesrovnávej to s 11 to prustě podle mě nejde ale mě jeto jedno kašli na to nemužu se dočkat na další serie, a doufaqm že se konr oholí vypadá tam jak trosečník.

microfox

microfox (hodnocení, recenze)

fajné seriál,jen mě mrzí že Claudia Brown (Lucy Brown) zmizela zrovna když to s Nickem dávala dohromady :-( Ve třetí sérii Nick bude zastřelen, do tý doby jsem věřil že se mu podaří vše napravit a vrátit ji zpět a že budou spolu. Tedko se točí nebo možná už natočila 4 série a hlavní postavy Nick Cutter a Claudia Brown chybí a postavy které tam nebyly až tak hlavní už některé budou chybět taky. Nevim jaký má smysl točit čtvrtou sérii. Leda že by Nick byl zastřelen nák v minulosti (což sem ten díl ještě neviděl,jsem ted u druhé série) a těm novejm hercum by se ho podařilo z minulosti dostat zpět a nový herci by odtamtud zmizely a co sem slyšel tak Lucy Brown bude hrát ve 4 sérii. Takže jestli se Claudia vrátí jako první a pak i Nick a nák to rozumně ten seriál zakončej tak to bude paráda. Ale jak řikám. To je jako kdyby v kobře 11 umřel Simir a oni pokračovali dál v natáčení. Spoustu přiznivců by Kobru přestalo sledovat. Je to prostě o ničem. Hlavní postava tam musí bejt. Jsem zvědavej jak to dopadne :-)

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Ach tak kdeJsi 3. série kdejsi doufám že už blísko. TAK UŽ POHNĚTE S TIM VYDÁNÍM UŽ SE TOTIŽ BLÍŽÍ 4.SÉRIE A 5.HNED ZA NÍ

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Pradva mohla by vyjít v ČR další (3) serie, jen ne 1 díl na 1 DVD. Na přelomu 2010 - 2011 by měla začít 4 serie. Opět prý budou ztráty.

L_Johnny

L_Johnny (hodnocení, recenze)

Docela Blbost,ale ŠÍLENĚ MĚ TO BAVÍ !!! Xd momentalně sleduju 3.řadu a mazec

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Přesně tak je to nejlepší seriál který sem kdy viděl a nejlepším také zůstane a ten Sanr Německo blbost už se těším na další sérii.

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

náhodou je to skvělej seriál, ale nějakej mentál Sanr mi může políbit řiť za ty jeho keci. už chci vidět pokračování

Natura

Natura (hodnocení, recenze)

Ty co tady píšou o Pravěku útočí jako o záporným seriálu, to je vrchol demence.Ale co mě porazilo je Sanr prej Německo taková blbost vyrobila to Velká Bitánie. hmm mentál ani to neviděl.

Sanr

Sanr (hodnocení, recenze)

Snesu hodně ale toto je už moc, totální volovina hned sem si řikal že to mohli udělat jen němci, a taky že jo.

j@hn

j@hn (hodnocení, recenze)

Prvni serie vyborna, druha prumerna a treti dementni. Ucebnicova ukazka promarneny prilezitosti. Skoda...

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Já se těším, až vyjde i celá třetí serie. Ty příšery byly bezkřídlý netopýr, šavlozubý lachtan, parazitická houba, gremlin a pak ještě nějaký super hmyz.

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

ty nepřirozený potvory zřejmě pocházejí z budoucnosti. je nějaká naděje na čtvrtou sérii? na netu píšou, že ji natáčet nebudou, třetí dopadla teda tak otevřeně. bylo by škoda nedat naději abby, connorovi a ostatním, aby se vrátili do své doby

mm.

mm. (hodnocení, recenze)

Některé díly jsou skvělé jiné méně. Škoda trochu "odfláknutých" efektů. Některé potvory vypadají dost nepřirozeně :( . Jinak je to příjemný odpočinkový seriál ;)

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

ani ten můj plnej počet nepomohl. ale jsem poslední, nikdo po mě nehodnotil a kleslo to, to nechápu

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

chystám se zkouknout 3 sérii, ale že tam polovina chybí, to je blbý

Bubbo

Bubbo (hodnocení, recenze)

Prvé dve série sa mi naozaj páčili, ale tá tretia...polku hercov vymenili, už to není ono.U mňa o jednu * klesá.

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

už se těším na pokračování. první sérii jsem doslova zkoukla jedním dechem. téma dinosauři a cestování časem, to mě baví

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Názvy to má různé, třeba ve Španělsku invasión jurásica nebo Mundo Primitivo.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

MALAK: nějaký inteligent uvedl jako název "Pravěk ůtočí", nejspíš šlo jenom o překlep

 (hodnocení, recenze)

Matty: nevím jakou hrubou chybu tam vidíš?

Reklama

Reklama