Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zhruba po 6 dílech, přičemž ten šestý ve mě vzbudil obrovský zájem sledovat dále. Je to takový průměr, něco ve stylu Hvězdné brány, resp. naprosto to stejné. jen jsou tam dinosauři místo Goauldů. Co je obrovské mínus jsou ty dosti slabé efekty, to mě tam trošku ruší a snižuje kvalitu a působí malinko amatérsky. Nicméně nápad s anomáliemi je velice dobrý. Co se mi líbí, ale i občas ruší jsou vtípky, které tady jsou. Na jednu stranu občas výborně zapadnou,a le občas nabourají atmosféru a zbytečně to sebezesměšňují. Některé věci jsou taky na zamyšlení - celkem málo početné komando - pár vojáčků ma takové ještěrky, neozbrojení výzkumníci si tam sami pochodují apod., ale to se snad zlepší. Každopádně je to takový průměrný seriál, na který se dá v pohodě koukat. A třeba se to časem i zlepší. Howgh! ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento opomíjený (mnohými zavrhnutý po prvních třech dílech) seriál by mohl shrnout jedním jediným výrokem "Jediný svého druhu." 1.Série: 80% = Seznámení. 2.Série: 85% = Mytologie; Zrada. 3.Série: 100% = Štvanice; Thriller. 4.Série: 90% = Nová éra; Budoucnost. 5.Série: 85% = Válka; Apokalypsa; Loučení. ____ Uvidíme, jak se "spin-offem" poradili američtí kolegové v čele s talentovanou Amandou "Sam" Tapping. ()

Reklama

philip.j.fry 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě(řečeno Lachtanem:Malý svišť :) jsem byl trochu jinde než ostatní človíčkové.Ostatní ve školce si hráli na motokárách,s levnými plastovými vojáčky,s autíčky a kuličkovými pistolkami.Mým parketem byli dinosauři,co jedli,kdy žili a tak.Ve školce nebyla jediná hračka dinosaura,musel jsem si plastové dinosaury nosit z domu a nejednoho pravěkého tvora jsem ve školce ztratil.Když se ve školce kreslilo na papír,člobrďové kolem mně kreslili tanky,koně,auta nebo vojáky.Já dinosaury.Pravda,připomínali spíš Jabba Hutta se čtyřma nohama,ale já jsem byl se svým výplodem spokojen.Postupem času ve mně však zájem o dinosaury začal opadávat,a jednoho dne opadl docela.Dinosaury však nahradilo fantasy,a já jsem za to rád.A dnes,když si chci připomenout staré časy,pustím si právě něco takového jako je Primeval. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +čas od času hodně zajímavá část, akce, napětí, záhadno -herci nejsou tak charismatičtí, méně zajímavé postavy, je tu moc cítit britský rukopis, některé triky působí hodně levně (hlavně v prvních částech)/// Tak konečně dokoukáno všech 13 částí z první řady (v originále to byly řady 2). Nejednu chvíli jsem s tím chtěl seknout, protože se často dostavovala nuda. Občas však seriál překvapil a když jsem si dal více částí naráz, tak mě to i začalo zajímat. Někam se to aspoň vyvíjí. Pořád ale ještě není vše řečeno, takže jsem i celkem zvědav na zbývajících 10 dílů. Snad je brzy odvysílají. Bohužel ale nemohu říct, že by mě výrazněji zaujala některá z postav. To na čem většina seriálů staví (pozn. na vašich oblíbených postavách) tu celkem ztrácí a táhne seriál spíš k zemi. Efekty jsou občas hodně úsměvné, ale s tím se u takového seriálu musí počítat. Když zapojíte fantasii, tak se to celkem dá. Uvidíme co bude dál. Mimochodem má to hezký ukázky "co uvidíme v další části"./// Celkem 67%/// ()

david666 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že před posledním dílem 1. série už jsem byl celkem unaven s těch "skvělých" herců a hlavně některých přiblblých dialogů. Jediné, co mě drželo u sledování byly příšerky z minulosti. Ale poslední díl zmíněné série mě nadchl - to, co přišlo z budoucna má hodně do sebe a proto se budu dívat i na 2. řadu. Snad se to zlepší. 2. a 3. řada sice nic moc nového nepřinesla, ale jinak se na to dá dívat. Pouze však kvůli zvířeně z minulost/budoucnosti. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Počet epizod v sériích je zrcadlový. Série měly postupně 6, 7, 10, 7 a 6 dílů. (jh666)
  • Čtvrté sérii předcházelo pět miniepizod, které byly zveřejněny na internetu. (jh666)
  • Oblíbený šedozelený vlněný kabát profesora Nicka Cuttera (Douglas Henshall) je švédský vojenský kabát z poloviny 20. století. (Ampi)

Reklama

Reklama