Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, že svět není ani černý ani bílý, ba dokonce ani černobílý, nás chce zábavnou formou přesvědčit tahle pohádková komedie. Příběh začíná v okamžiku, kdy věčně šťastný a radující se princ Šťastník z Bílého království přijíždí na námluvy do sousedního Černého království. Svým optimismem a chutí do života brzy nakazí svoji vyvolenou - princeznu Zklamanku. Láska mladé dvojice však v tomto království narazí na stoleté chmurné konvence. Vše, co je bezproblémové či snad dokonce k smíchu, budí silné podezření. Podaří se nakonec Šťastníkovi se Zklamankou spojit hluboce zakořeněný rodový pesimismus Černého království s nevyléčitelným optimismem Bílého království? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejlepších porevolučních pohádek. Doporučuju se podívat do zdejší galerie: Už na těch pár obrázcích je, myslím, docela dobře vidět atmosféra plná laskavého humoru. Každá postava je naprosto úžasně napsaná i zahraná (obzvlášť jsem si oblíbil Steinmasslovou - smutnou princeznu Zklamanku). Pestrobarevné kostýmy a kulisy skvěle doplňují lehkost této krásné pohádky - jak vidím, zatím bohužel nedoceněné. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Před princem Šťastníkem se zjeví strašlivý duch a promluví dunivým hlasem. Princ na něj chvíli nevěřícně kouká a pak řekne: "Dobrý den." ... Aneb Ondra Vetchý to zase hobluje jak zuřící býk v roztomile přepálený pohádce o dvou uhozených královstvích. Na televizní produkci nečekaně chytré a nápadité, navíc s velkou dávkou nadhledu a absurdního humoru. Za tuhle mimóznost, která se na obrazovky propadla odněkud z hlubin mimo čas a prostor, musím nasolit minimálně 103,41% ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama