Reklama

Reklama

Ďáblův sluha

(seriál)
  • USA Reaper
USA, (2007–2009), 21 h 54 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Bret Harrison, Ray Wise, Tyler Labine, Missy Peregrym, Rick Gonzalez, Valarie Rae Miller, Nikki Reed, Kevin Smith, Jamie Kennedy, Henry Mah, Jessica Stroup (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Sam je průměrný jedenadvacetiletý mladík, který pracuje (no spíš nepracuje) v supermarketu v Seattlu a volné chvíle tráví s tlustým kámošem infantilními žertíky všeho druhu. Průměrným by určitě zůstal i nadále, kdyby jeho rodiče v mládí neprodali jeho duši ďáblu za nějakou tu službičku. Nicméně teď, když oslavil 21. narozeniny, je Satan zpět a požaduje něco na oplátku. A není to nic menšího než nahánění uprchlých duší zpět do Pekla. Komediální seriál z pera Kevina Smithe z TV stanice ABC. (Looser)

(více)

Recenze (114)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu je tolik chyb, že to svět neviděl, nebýt tak charismatických a příjemných hlavních rolích, toho, že v tom má prsty Kevin Smith a hlavně neotřelého nápadu, tak bych měl co dělat, abych na tovůbec koukal a ba dokonce to i dokoukal, protože kravin a nesmyslností je tam fakt požehnaně, jenže po takových deseti dílech jsem to absolutně přestal sledovat a jednoduše si užíval tu zábavu, která začíná jako lovení zbloudilých duší a postupně se z ní stává neotřepaná a opravdu zajímavě se rozvíjející zápletka, která vyvrcholí neočekávaně ale hodně zajímavě, což se od ní ani čekat nedalo. Spíš jsem tušil něco ve stilu CSI, kdy se každý díl bude lovit jedna zatrachtilá duše, a časem autoři nebudou mít co vymejšlet a začnou vařit z vody a dopadne to jako řada jiných seriálů, popravdě to ale dopadlo jinak než jsem očekával a opravdu hodně mě to pobavilo, jako po dlouhé době žádný seriál. Je to hlavně díky hercům, a také z velké části díky Satanovi, kterého si ztvárnil Ray Wise, známý to prezident ze Red Alertů, a jeho nepatrný úsměv, který se mi třepotá v paměťi do teď. Po první sérii musím hodnotit kladně, protože tenhel seriál, ačkoliv je natřískanej chybama jednoduše baví, co se akce týče, co se legrácek týče a hlavně co se příběhu samotného týče nejvíce. Dokázal si mě získat a já mu dávám část svého seriálového srdce, protože na něj se klidně znova a rád podívám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál se slušným potenciálem, který v prvním díle extra těží ze schopností Kevina Smithe avšak později upadá do nezajímavého průměru a nepřekvapí ničím. Postavy nejsou špatné, ale působí nedodělaně a jen naťuknou své možnosti. Bohužel ani další díly nepřinesly nic úžasného a ke stereotypu se přidali tragicky béčkové (možná naschvál) triky bylo rozhodnuto. Pár diváků si Reapera určitě oblíbí, ale nebude z toho žádný extra hit a sledovanost v USA tomu napovídá. Divil bych se, kdyby vzniklo více sérií. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Prostě zábavnej seriál, kterej opravdu nemá vyšší ambice, než jen pobavit na 40 minut. Herci jsou vybraný dobře a kromě lovení démonů mě baví i ty teenagerské problémy mezi Samem a Andi. Navíc ďábel je fakt skvěle zahranej (prezident z Red Alertu dvojky) a má perfektní hlášky a úsměv. Jak zde už někteří zmínili je tenhle seriál fakt hrozně podobnej seriálu Chuck, ale tady je míň akce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tenhle serial rozhodne nemuze konkurovat serialovejm spickam, na druhou stranu, ani se o to nesnazi a jde mu jen o pobaveni a to zvlada vice nez slusne. Prvni pulka serialu je sice takova dost stereotypni, dostanou tip na uprchlou dusi a lapac, nabehnou na ni, dostanou na prdel, vymysli plan, vyhrajou, konec a takhle to de nakejch 8 dilu. Ale pak se zacne dej ozvlastnovat, pridou na scenu dalsi demoni, svrhnuti Satana a otazka, kdo je ci potomek a objevi se i par tajemstvi a dej pekne dostane na obratkach, takze doufam, ze druha sezona skutecne vznikne. No a jinak je zde skutecne patrnej dohled Kevina Smithe, nektery dialogy fakt nemaj chybu, ale zase zadna kulervouci sranda to neni, obzvlast, kdyz hony na uprchly duse jsou obcas docela drsny, par lidi zarve a spadne to obcas i trochu do vazna. Ale celkove se to povedlo skloubit dobre. Navic i triky jsou docela uchazejici. No a co se tyce hercu, hlavni hrdina v podani Harrisona je takovej dost nevyraznej nouma, ale zachranuje to jeho vymletej kamos s milionem dementnich napadu v podani Labinea. Treti do party, Gonzalez, ma sem tam slusnej vystup a ackoliv neni kdovijakym prinosem, ani nijak nerusi. No a co se tyce hlavni super pipiny, tak to je fakt kocka a obcas taky zvladne nakej vtipek, na druhou stranu, jeji vecny dohadovani se s hlavnim hrdinou, omlouvani se a reseni vztahu je misty otravny. Na zaver jsem si nechal osobu nejzasadnejsi - Satana. To je snad zivotni role Raye Wisea, kterej si ji viditelne uziva, charisma by moc rozdavat a dela presne to, co by se od Satana dalo cekat, lze, naseptava, snazi se, aby se mu upsalo co nejvic lidi, ma cernej smysl pro humor, libuje si v ruznejch nehodach a to vse zvlada s okouzlujicim usmevem. Celkove slabsich 5*, pricemz dojem hlavne vylepsuje druha polovina serialu, takze doporucuju nenechat se po prvnich dilech odradit, i kdyz ani ty rozhodne nejsou spatny. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bylo to opravdu zajímavé, komické, nápadité, dobrodružné a nakonec proč ne, i pekelně ostré. Tak vám to nějak pořád odcípalo a odcípalo, že jsem to přestal tak nějak sledovat a už ani nevidím důvod se k tomu nějak vracet. Už si vzpomínám, tenkrát to přebil seriál Chuck, kterého začali v té stejné době vysílat. Chuck, také prodavač s jistými netradičními problémy, vyhrál na celé čáře. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Rukopis Kevina Smithe je znát v každém druhém záběru. Přibližně prvních pět - šest epizod. Pak už si Ďáblův sluha jde svou vlastní cestou, stavící svůj potenciál na pouhopouhých dvou postavách - ulítlém spolupracovníkovi a kamarádovi hlavního hrdiny v jedné osobě Socka a na mém snad nejoblíbenějším satanovi od dob Ďáblova advokáta. Humor je plný cynismu (satan v brilantním podání Raye Wise) a sarkasmu (Sock) a trefil se mi přímo do noty. Jednotlivé epizody se od sebe kvalitativně neliší a jde tak o osmnáct nadprůměrných výletů do Samova světa obchodního domu Work Bench. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Po čertech zábavná věc. Taková kombinace Clerks a Ghostridera. Herecké výkony jsou hodně slušné (Sock je výborný a hlavně ďábel je sympaťák) a triky taky. Jsem docela zvědavý co Sam dostane tentokrát. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Kevin Smith mě zase jednou velice potěšil. Seriál o klukovi, který pracuje pro Ďábla a vrací zpátky do pekla uprchlé duše, je překvapivě mnohem více zábavný než by se na první pohled zdálo. Po prvních pár epizodách mi to přišlo jako docela dobrá oddychovka, teď to mám ale s každým přibývajícím dílem čím dál radši. Super hlášky, originální lapače démonů a hlavně fajn postavy, to jsou hlavní klady tohoto seriálu. A hlavně Ďábel s tváří Raye Wise je naprosto boží, stejně jako hrdinův nejlepší kámoš Sock, kterej má vždycky hustý hlášky. S Chuckem je to asi nejlepší nový komediální seriál této sezóny a už se nemůžu dočkat dalších dílů. Fakt super, ale tu jednu hvězdu si ještě pro jistotu nechám v záloze ;-) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle sakra JO!....... Včera večer jsem si udělal takový menší Ďáblův marothón. Koláč, zbytek Kofoly a pár brambůrků sice vzali při sledování za své, ovšem když se člověk dívá na podobně pekelnou jízdu, tak se musí počítat s tím, že mu vyhládne. A že ta jízda byla výtečná! Ano, sice chvílema natahovaná, ale když vás seriálem provází originální postavičky, jejichž osudy vám nebudou lhostejné, je napůl uvaříno a taky zaděláno na jeden z nejoriginálnějších seriálů poslední doby. Mám rád, když je, ať už ve filmu nebo kdekoliv jinde, nějaká postava, které věříte každé slovo a při jejíž dedukcích a nebo popřípadě lží máte skřížený ukazováčky a prostředníčky z toho důvodu, aby postava v seriálu vydržela co možná nejdéle. Prostě fanouškovství na entou. V mém případě se jedná právě o zmiňovaného ďáblisima, který není vzorem všech ctností a co je nejlepší, nejedná se o průměrného syna satanova. Není to takovej ten camrák, který plivne a okolo se zjeví pára a modlitební svíčky. Místo utíkání před krucifixem a peří se tenhle "člověk" soustřeďuje na momenty překvapení, dbá o to jak vypadá a navíc má uhrančivý pohled Raye Wise, takže nemám námitek . Mám tenhle seriál rád a vážně uvažuji o tom, že podobné večerní maratony bych si zopáknul. Bohužel sledovanost tohoto seriálu byla v Americe pramalá, takže STOPKA byla více než jasná. Škoda. P.S. Rakovinu na tebe U-Milujeme Muzikál ze střední-S- Paris Hilton je náše Matka Tereza-A- Kvalitní seriály sabotujeme!!!!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomhle seriálu myslet: není napínavý, rádoby vtipnost je velmi křečovitá, zápletka a řešení dvou spatřených dílů skoro identické, postavy nic moc (sympatické možná pro teenagery)... Výjimkou je Ray Wise, ten do své ďábelské role vyloženě sedí a za jeho výkon dávám třetí hvězdičku - jinak jde o průměrný seriál pro mládež. 50% ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Některé diváky možná odradí poněkud pomalejší úvod, který podrobně seznamuje s postavami. Ale po osmi až devíti dílech získá seriál jednotnou dějovou linku a nabírá na obrátkách. To vše samozřejmě za doprovodu obvyklého humoru a pravidelného lapání duší. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že tohle režíruje Kevin Smith, tak jsem se na to musel podívat a nelitoval jsem toho. I když tento žánr nenabízel moc možností, co se týče chytání duší. Někoho by to možná nudilo každý díl jen samé chytání uniklých duší z pekla, tak přesto se tato příchuť neotřepala a dlabal jsem dál každý díl, protože vždy se přišlo s něčím novým, jako třeba zajimavý lapač duší, který se v každém díle měnil na něco zajimavého. Postupně to chytání přešlo trochu do pozadí a děj se začal více věnovat hlavně hlavní postavě Sama, jeho dívky a jeho dvou kámošů, což je dobře. Strašně mě mrzí, že už se tohle nebude vysílat a tak ten konec je krapet otevřený. No, musím doufat, že se seriál oživí, aby se natočila ještě alespoň jedna série. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Od druhé poloviny první série až do posledního dílu té druhé naprosto parádní kousek plný skvělých nápadů, hlášek a "pekelné" ironie (když se na obrazovce objeví ďábel, je vždycky o zábavu postaráno). Více v mém deníčku... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Brett Harrison je chudák. Herca z tak prehnanou gestikuláciou by ste hľadali ťažko. Veď ten človek pozná iba jednu polohu: úsmev. A tým sa snaží odohrať celú paletu emócií. Keď je sám a má sa tváriť smutne, tak to ešte celkom zvláda, ale akonáhle má hrať s niekým, alebo čo horšie; viesť s niekým dialóg, je to úbohé a žalostné. Práve on bol hlavným dôvodom prečo som to vypol po piatej časti. Inak teda taká neurážajúca oddychovka, s pár dobrými gagmi a nápadom. Kevina Smitha z toho ale teda vôbec neni cítiť. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

AXN je televizní kanál sám pro sebe. Jeho svět mě málokdy pozastaví a přivede do nějakých úvah. Asi je to tím, že Tenhle kanál chrlí v mírných obměnách stále totéž. "Ďáblův sluha" je klasiký příběh rodičů, kteří zaslíbili svého synka Satanovi, aniž by mu dali možnost si žít po svém.On, jelikož je to naprosto běžný chlapec, tak si z toho ani nic nedělá a bere osud jak přišel a niktera dramaticky se nevzbouzí svému osudu, na který ho navedli už jiní. 21. rok života žije každý z nás v životě jen jednou,proto je dobré zamyslet se nad tím, jak ho prožít. Tedy pokud ho máme ještě před sebou a pokud ho máme již za sebou, ta si na něho při trochu hudby a a skleničce jemného alkoholu můžeme zavzpomínat. A přitom se třeba dívat na Sama, jak on ůrožívá ten svůj život a říkat i - to jsou ale starosti či ten se uměl narodit, když je o něm tak dlouhý seriál. To si ale budou z nás říkat asi jen TI, co si Sama oblíbí, nic extra od seriálu neočekávají, a on jim taky nic extra neposkytne. (1.10.2010) ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Ray Wise v roli ďábla provokatéra působí velmi dobře.Až ho uvidíte v něaký scéně s tím jeho úsměvem, tak pochopíte proč musim koukat na další díly. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady je nejspíš počátek Smithovy stagnace. Reaper mi přišel jako pokus o Supernatural v barevnějším provedení a s velkou dávkou vtipu. To první vyšlo, to druhé je křeč. Přičtěte k tomu hlavního hrdinu, který má jediný úkol a to je chovat se jak kretén v jakékoliv situaci, neskutečně nesmyslně bizarní nástroje, pomocí kterých ústřední trojice loví duše a nakonec béčkové masky. Reaper je podprůměrný seriál s několika dobrými záblesky. Nic víc. 30% ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

I když se schéma každého dílu opakuje a zápletka je vždy prakticky stejná, tak mám tenhle seriál rád, protože má nezaměnitelnou kevinosmithovskou poetiku, humor a rukopis (i když nevím jak moc se na seriálu Smith vlastně podílel). A taky mám rád ďábelskou tematiku! ()

Reklama

Reklama