Reklama

Reklama

Arthur a Maltazardova pomsta

  • Francie Arthur et la vengeance de Maltazard (více)
Trailer 2

Po úspěšném filmu Arthur a Minimojové přichází Luc Besson s pokračováním příběhu o malém hrdinovi… Arthur je natěšený, protože dnes večer se naposledy může vrátit do říše Minimojů a setkat se tak s princeznou Selénií. Minimojové na jeho počest chystají obrovskou hostinu a princezna se chystá obléknout do šatů z růžových okvětních plátků. Arthur ale nečekaně najde zrnko rýže, kde je napsáno SOS. Není pochyb o tom, že princezna Selénia je v nebezpečí! Arthur se dvakrát nerozmýšlí a vydává se ji zachránit. Až na místě ale zjistí, že Minimojové ho o pomoc nevolali. Kdo na mladého hrdinu nastražil tuto léčku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €65miliónovTržby USA $347,136(len Canada)║Tržby Celosvetovo $51,741,000║ Strašne chatrní dej, nemá to už tú iskru čo prvý diel, ani zábavnosť, animačne mi to príde tiež akési slabšie, Besson výrazne poľavil, sakriš mohla to byť dobrá séria takto to bude ďalšia zbytočne rozbehnutá vec, ktorej smerovanie nikam nevedie, plus ten slušný rozpočet kde bol premrhaný? Nechápem! /40%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný průser. On už první Arthur byl dost na hraně, stále se ale ještě v rámci možností jednalo o relativně zábavný (byť čas od času poněkud haluzoidní a halucinogení) skoro animák. Maltazardova pomsta je ale plná dějového vzduchoprázna, jehož podstata se dá shrnout do pěti minut (což se na konci skutečně stane). V animovaném světe si užíjete tak třetinu filmu (v níž Arthur povětšinou léta na berušce a pak chvíli rotuje krysa ve ventilátoru), většinu děje tvoří jen nesmyslné eskapády Arthurových rodičů (kteří nabourají berana) a zmalovaných černochů pobíhajících po baráku. Jediným světlým momentem je Maltazardův výstup (mimochodem také jediný světlý moment českého dabingu), který ale vyvrcholí TAK STRAŠNĚ NEHORÁZNÝM WTF, že se v sále smáli dokonce i 7 letí diváci. A to už je co říct. Podtrženo, sečteno, Arthur a Maltazardova pomsta je jedno velké filmové OMG WTF dělané na drogách, které nemá v červených číslech vůbec co dělat... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvú časť s názvom "Arthur a Minimojovia" som nevidel. Takže som vôbec netušil kto je Maltazard a za čo sa bude pomstiť. Ale to je v celku jedno. Celé sa mi to zdalo akési plytké, bez hlbšieho deja. Veselá, farebná zlátanina pre malé deti. Na túto povrchnú, nablískanú práznotu som už pri filmoch francúzkeho režiséra, scénaristu a producenta Luca Bessona zvyknutý. Ani táto jeho kombinácia hraného filmu s animovaným ma vôbec nebavila. Nesympatickí mi boli živí herci, ale ešte viacej tie ušaté, pehaté, strapaté animované postavičky. No a tak stupidný, odfláknutý záver som už dlho nevidel. ** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku obrovské mínus za to, že to začalo hned animovaně a já tak nemohl být svědkem Arturova přesunutí do světa Minimojů. No tak tohle mě napadlo hned na začátku a zapsal jsem si to, abych to nezapomněl. Ovšem hned posléze jsem zjistil, že bych měl více trpělivý a chvíli si počkat, a to si budu pro příště pamatovat. Protože Arturův přesun se konal. Každopádně jsem čekal něco víc, po 40 minutách se nic nedělo, po hodině se také nic nestalo, ale až 20 minut před koncem se tam objevil Maltazard. To mě už napadlo, že asi to skončí otevřeně a třetí díl bude pokračování. A také že jo. Žádný boj se nekonal, bylo to jen příprava na třetí díl, který bude doufám daleko lepší. No jinak co se týče tohohle, tak to na mě působilo nějak zmateně a místy přehnaně a trošku i nelogicky. Třeba tolik cavyků při pokusu o zabití včely? A nemá včela při bodnutí uhynout? Navíc je velice pozoruhodné, že určitě všichni v tomhle filmu fandíme včele, aby jí nezabili, přitom v normálním životě by nikdo z nás ani neváhal a včelu ihned majznul. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Že se kouskujou velké, vysoce očekávané filmy typu Pottera, nebo Kill Billa, to se dá celkem brát, ale že už budou kinem proplouvat i nedokončená pokračovaní jen solidních pohádek, no totok!? První díl mě mile překvapil a dvojka se nese v duchu podobném, s tím, že animace je oproti jedičce daleko vymakanější a barevnější (tak trochu mi to připomělo barevnost hry Skullmonkeys). Jen jsem asi na hodině filmu a říkám si, tady něco nehraje, děj se teprva začíná rozjíždět, jak to chtěj všechno stihnout... a tradá, "pokračování příště" na mě vyskočilo dřív, než jsem se stačila rozkoukat. A hned na to minimojovská verze Poker face v závěrečných titulkách? Kolik ran ještě budu muset snášet, Lucu? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší než první díl, ale stále ucházející. Jen to "to be continued" si mohli tvůrci odpustit...;-) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Je to zvláštní, ale dvojka mi nepřišla o moc horší než jednička (která se mi dost líbila)... a i když je film vpodstatě bezdějový, během sledování mi to vůbec nepřišlo - holt hmyzí společnost je tu prezentována značně "cool" způsobem a mizanscéna je poseta tolika detaily, že na první shlédnutí ani nejde všechno pochytat, takže mně to i stačilo. Kromě toho Selena je fakt kus a jen mně mrzí, že jí v tomhle dílu bylo tak málo... těším se na trojku. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Boužel obrovské zklamání. Chápu, že drudý díl je jen spojka před dílem třetím, ale i 93 minut je zde moc a film je zbytečně natahovaný a nudný. Za celých 90 minut se dozvíte jen to co vyplýva z názvu. A když se snímek docela rozjíždí ( na poměry filmu ) tak se na plátně objeví TO BE CONTINUED ... Opravdu zbytečný dil. Nechápu proč Besson nenatočil trošku delšího Arthura a za to s definitivním koncem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o nejslabší díl "minimojské trilogie", který funguje spíše jako most mezi jedničkou a trojkou než jako samostatný film, a tvoří zejména živnou půdu pro závěr trilogie, tudíž je důležité se hned podívat na třetí díl, aby byl docílen nějaký efekt. Některé nápady z mikrosvěta byly pěkné, nicméně často to sklouzávalo do tuctových a někdy i lehce trapných končin. Zkrátka snímek, který vznikl pouze a jen pro to, aby navodil atmosféru pro finální část. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Někteří režiséři s věkem a narozením potomků zblbnou. Zblbl Robert Rodriguez (Spy Kids 3, Prckové), a teď podobná demence postihla i kdysi akčního režiséra Luca Bessona. Ten už něco jako Subway nebo Leon nikdy nenatočí. FILM První film Arthur a Minimojové ještě docela ušel. Animace je zajímavá, ačkoliv nijak originální - kdo má doma dítě a na kabelovce chytá Jim Jam, tak určitě viděl Torka. A kdo chytne TV Barrandov, mohl takhle navečer vidět alespoň seriál Mrňouskové... Takže tahle kombinace počítačové 3D animace a reálných záběrů trávy, domu, lesa, skutečně není originální. Ale onen první film měl jistý drajv, vtip, příběh, kouzlo fantazie. Druhý film se však stal spojovníkem ke třetímu dílu. Spojkou naprosto zbytečnou, protože by stačilo zhruba deset minut, možná pět, aby se vysvětlilo, co se stalo. Druhý díl začíná kouzelným ránem v trávě, přesune se oslím, vlastně včelím můstkem na terasu dědečkova domu, kde tatínek chce vyzkoušet nový sprej proti hmyzu, Arthur s africkými šamany žijícími v Connecticutu absolvuje třífázové zasvěcení do kruhu přírody, zachrání včelu a poté, co obdrží zrnko rýže s nápisem Help, rozhodne se vrátit k Minimojům, hlavně princezně. Aby zjistil, že ho Maltazard využil, aby se dostal na náš svět ve velikosti člověka. Mezi tím probíhají hysterické scény (zvláště ty s rodiči si koledují o cenu bohnické léčebny), srážka s beranem, létání na beruškách, pár dvojsmyslných vtípků a houkání a koukání holkám pod sukni, trochu tklivého snění a trošilinku francouzského vaření. Luc Besson byl mému srdci kdysi hodně blízký. Zcela mne dostal Podzemkou, Jeho Nikita a Leon jsou majstrštychy akčního žánru s mírnými přesahy, i ten Pátý element (z něhož jsou ve druhém Arthurovi některé scény a postavy citovány) byl ještě zábavný. Otřesná Johanka z Arku, která měla být podobnou glorifikací jeho tehdejší družky jako role Geeny Davis v Ostrovu hrdlořezů, dopadla podobně. A teď tedy dětské filmy se sem košilatými vtípky, přičemž tento druhý díl je skutečně o ničem. Kdyby byl myšlen primárně jen pro 3D zábavní parky, je jeho hodnota mírně nadprůměrná, ale jako film do kin nebo dokonce následně na DVD nemá páru a ten zajímavý vizuál tvoří jen asi 20 minut celého filmu. Možná by se to díky úvodní půlhodince s včelou (aneb jak natáhnout stopáž) mohlo nazývat ekologickou agitkou, asi podobnou jako Avatar a asi podobně účinnou. Jenže ani tohle chaboučké zdůvodnění neospravedlňuje absenci jakéhokoliv zajímavějšího nebo aspoň nějakého příběhu. (Asi jako u Avataru.) Uvidíme ve třetím dílu, jak to Besson celé dohraje, když má dojít k naprosto neekologické bitvě mezi dvěma národy (ten náš a ten těch malinkatých potvor.) Což v konečném důsledku, až mne to udivuje, také nemá daleko k Avataru. :-) http://www.dvdextra.cz/dvd-recenze/arthur-a-maltazardova-pomsta.html ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to úplně strašný takovým tím Hallmark způsobem, ale já to nějak beru jako lacinou alternativu k těm obřím Pixar/Dreamworks produkcím, oproti kterým to není tak schopný maskovat, jak strašná je to pedařina. Pokud v prvním díle mluvil Malthazara David Bowie a v druhém pak Lou Reed, očekávám, že ve třetím by ho mohl dabovat třeba Lešek Semelka. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Bohuzial, naozaj uz len pre deticky. Naviac, princezna bola vylozene otrasna, bolo tam privela pavukov a vobec niekam sa dopracovat im trvalo 59 minut! ()

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. První díl se mi celkem líbil, byla to sice dětinská, ale celkem v pohodě koukatelná pohádka. Pokračování je ale něco neskutečného. Zcela zbytečný animovaný úvod je po chvilce nahrazen jakýmsi zasvěcováním do tajů přírody, kdy jsem nevěděl jestli se smát nebo brečet, nakonec jsem zůstal u výrazu "to jako myslíte vážně"? Bohužel ani pak se nestane nic zajímavého, tlachá se o ničem, řeší se kokotiny, pak konečně přichází vstup do animovaného světa, kde se taky nic nestane, kromě připitomělých jízd na berušce, zabití krysy ve větráku a pár pohledů na rádobycool brouky. No a když to s příchodem Maltazarda začlo vypadat že se něco začne dít, tak přišlo naprosto debilní finále a To be Continued, což dílo zkázy dokonalo. Kromě povedeného dabingu postavy Maltazarda na tomto "fimu" nevidím zhola nic pozitivního, a představa že na to někdo šel do kina a vyhodil za to 150 Kč mě děsí. /10% a odpad!/ ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby slabší než jednička. Animace stále ujde (vlastně je to nejsilnější stránka filmu), ale příběh je opravdu nudný. Pořádný spád to nabere až dvacet minut před koncem. Musím říct, že se nedivím těm co to měli problém dokoukat. Konečný cliffhanger mě ale zarazil a vyvolal potřebu zhlédnout třetí snímek o Arturovi. Proto jsem se nakonec přiklonil k třetí hvězdičce. 45% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Po sviežej jednotke, si Besson povedal, že si pridáme farbičký, trošku blbej fantázie..a natočíme Arthura 2...je to celé na zahodenie...a to pokračovanie nabudúce...bojím sa úprimne ()

Reklama

Reklama