Reklama

Reklama

Francouzský polibek pro začátečníky

  • Německo Französisch für Anfänger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henrik je toho názoru, že Francie není zas až tak skvělá, zejména po svých zkušenostech, kdy si na něj zasedl jeho učitel francouzštiny, Monsieur Nouvelleville. Potom ale Henrik potká Valerii a je z toho láska na první pohled. Chlapec se do ní tak zamiluje, že v její přítomnosti takřka není schopen slova. A k tomu všemu vyplyne na povrch, že Henrik nemá rád Francii, což je dost nešťastné, neboť Valerie je napůl Francouzka! Vyhlídky na první rande tedy nejsou nijak růžové až do té doby, co škola nabídne německo-francouzský výměnný program. Zanedlouho už Henrik sedí v autobusu se svým nejlepším kamarádem Johannesem, s Valerií a ve společnosti skupiny podivně vyhlížejících křupanů, kteří pořád dokola zpívají šansony a hrají na kytaru. Celá parta má namířeno do Francie. Hned po příjezdu Henrik podlehne heslu „savoir vivre“ (užívej života) a začne si vychutnávat divoké večírky, pomatenou hostitelskou rodinu, noční výpravy i vzlety a pády první velké lásky. Tohle všechno spolu s jeho minimálními znalostmi franštiny způsobí, že se z původně nechtěných prázdnin stane nejlepší léto jeho života. [www.zlinfest.cz] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi milovníkov romance, čiže Francúzskemu bozku rozhodne nechcem nadržiavať. Krásne spestrenie všedného dňa. Žiadna genialita, žiadny extra nadpriemer, no ak by sa mala táto francúzsko-nemecká teen komédia porovnať s americkými koninami typu Prcičky 4, 5, 6, nie je o čom. Navyše Paula Schramm dokazuje, že aj Nemky môžu byť rozkošné. Stačí zhliadnuť film a pochopíte. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Teenagerovský romantický snímek, který v dnešní době působí mezi filmy o mladých lidech doslova jako zjevení. Žádný fekální humor, žádná křeč, žádné trapné záležitosti pro postpubertální diváctvo. Pouze pomalu plynoucí příběh o dvou mladých lidech pokoutně si k sobě hledající cestu lásky a porozumění. Mladí herci jsou velice přirození a viditelně si své role užívají, jakoby měli své zkušenosti či podobné zážitky. Ryze evropský film, který poukazuje na fakt, že i ve studentských letech se dají prožít nádherné romantické chvíle a dobrodružství. Konec celého příběhu sice patří mezi očekávané klyšé, ale bez toho by to prostě nebylo ono. Takovýchto filmových počinů je v poslední době nesmírně málo a tak díky alespoň za tento. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Všechny možné i nemožné obměny názvu Moje /národnost/ svatba asi distributorům došly, takže takď se oběňují i názvy dánských dramat, natočených podle Dogma 95 (Italština pro začátečníky). Jenže Francoužština pro začátečníky je klasická teenagerovská komedie, na níž je sympatické, že se nesnaží smích diváka vzbudit výměšky a jinými nechutnostmi, je zde pouze jeden vleice decentní záběr na zvratky na košili. Problém osobně u tohohle filmu vidím v tom, že se moc mluví o rodičích a o tom, jak co zakazují či že by to nepovolily, jenže s nimi do styku nestihneme a ze zdánlivě reálných charakterů hrdinů se vyklubou jen žánrové postavičky (romanticky zamilovaný klouček, hlavní hrdina, který je stydlivý, objekt jeho vlhkých snů, který ale chodí s Don Juanem, o dost starším klukem, zkušenější hrdinův kamarád apod.). Poslední čtvrthodina je pak už úplně z jiného světa, ale na druhou stranu si zde tvůrci hezky pohráli s německo-francouzskou povahou a zvyklostmi a nesklouzávají k pohlednicovému výprodeji krás Francie. ()

tomxxx odpad!

všechny recenze uživatele

Pane bože, proč zrovna já? Kdybych nemusel, tak se na to nikdy v životě nepodívám, ale musel jsem. Už po první sekundě jsem věděl, že mě to nebude bavit a po druhé, jak to skončí. Je to víc americké, než nejameričtější film tohoto typu. Trapná zápletka, trapný děj, nudný konec. Na takovýto film se nemůže snad nikdo dobrovolně podívat, protože pro mě to byla muka. Úplně jsem se styděl za tvůrce, jak je toto blbé. ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Neviem kto vyberal hercov, ale mám pocit, že vybraná veková skupina sa vôbec nezhodovala s dejom filmu. Čakal by som tak o štyri-päť rokov starších hercov a potom by to dávalo aký-taký zmysel. Ale film o 15-ročných, ktorí idú na výlet absolútne bez zábran, to je až moc naivné. Pozitívum - chalan si dobyl ženské srdce horčicou. Úplne môj štýl :D ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama