Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (285)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Klonové války" jsou rozhodně nezbytné proto, aby si divák udělal představu o nějakých podrobnostech, které jsou spojené s universem "Star Wars" a jeho jednotlivými postavami. Osobně se mi nejvíce líbila chvíle, kdy se hlavní postavou stala Asajj Ventress. Najednou to z pohledu temné strany dostalo docela zajímavý nádech. Nejzajímavější je pak šestá série, kde dochází k napojení na "Epizodu III". ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to samé, co jsem psal již k pilotnímu dílu Clone Wars - i zde se jedná o historky z války, tedy to, na co v hraných filmech nebyl čas, ale co chtěl asi každý příznivec Hvězdných válek vidět. Každý příběh má 20 minut a ve většina případů na sebe díly nijak výrazněji nenavazují. K tomuto konceptu dokonale sedne úvodní komentář, který napůl působí jako shrnutí minulého dílu a napůl jako nějaké televizní zpravodajství o průběhu skutečné války, které diváka uvede do aktuální epizody. ___ Co se týče zápletek, tak je skoro až komické, jak se genrál Grievous vždy pokusí o nějaký skvělý plán, ať už je to vývoj tajné zbraně, zničení výrobny klonů nebo obsazení strategicky umístěné základny, a pokaždé zdůrazňuje, jak je klíčové, aby se o jeho postupu nedozvěděli jediové, kteří se o tom ale vždycky dozví:) Pro příznivce Star Wars je tenhle seriál docela jasná volba. V některých dílech sice vystupuje ten megaotravný Jar Jar, ale jinak je mi nanejvýš sympatické, jakým způsobem seriál "navazuje" na následující původní trilogii, což se týká především použitých postav (kapela Figrin D'an and the Modal Nodes, Ortolani), droidů (lékařský droid 2-1B, zabijáci IG-88, čtyřnohý předchůdce GNK droida), nebo techniky obecně (předchůdci Y-wingů, Destroyerů...) ()

Reklama

VaHo 

všechny recenze uživatele

Pořád si nejsem jistý jestli se mi to líbí nebo ne. Animace je divná, jiné slovo mě prostě nenapadá. Na jeden díl připadají tři podprůměrné. Sice se tam pořád něco děje, ale je to stále jedno a to samé. To co se v seriálu stane, je vlastně jen vata, která děj z filmů nikam neposouvá. Všechny ty honičky, souboje s hrabětem Dooku atd. jsou jen na oko, když všichni víme, jak to s nimi dopadne. Pro děti to může být dobré, mě to ale nudilo. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se povedl více než jeho úvodní film. Velmi, ale velmi rozvinutý děj mezi II a III episodou. Dokonce i poslední série zasahuje do episody III a sahá až k rozkazu 66 a k samotnému Darthu Vaderovi. Musim říct, ze rozuzlení celého toho všeho bylo dost napínavé a mysteriózní a cítil jsem přesně to samé, co u episody III, když temná strana Síly se dostala k moci. Takový ten smutek a úzkost. Tvůrce seriálu Dave Filoni je již korunovaný nástupce George Lucase. Vše co dá dohromady má velký smysl a v ději to dělá obří zajímavost. Líbí se mi ta prolínavost s episodami. Za mě nejen tento seriál, ale vůbec, práce Dave Filoniho dělá velkou čest jménu Star Wars! ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

rozhodně jsem si nedělal iluze a ani v nejmenšim nečekal, že by tenhle seriál mohl nějakym tvrdohlavějšim způsobem zasáhnout do tak bohatýho světa..s dílem 3x15 ovšem beru všechno zpět..čekání se vyplatilo..nejenom, že je tenhle díl v mnoha ohledech impozantní poctou Avatarovi(s ohledem na stopáž, animaci, rozpočet, atd.), ale taky zásadním způsobem mění pohled na Star Wars a de facto celou jeho příběhovou linii..a to je velký, vážení!..nemá cenu dál spoilerovat..nezbývá, než se dovzdělat.. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (303)

  • Majster Plo Koon sa narodil na planéte Dorin. Jeho rasa sa volá Kel Dor. (Bukysh)
  • Disney po odkoupení Star Wars zrušilo Klonové války, avša dochovaly se části některých epizod. Z příběhového oblouku o Assajj Ventress a Quinlanu Vossovi se dochovalo jejich setkání a souboj hraběte Dooku s nájemnými lovci. Z oblouku o Boba Fettovi a Cadu Baneovi se dochoval jejich souboj s Tuskeny a jejich vzájemný duel. A z oblouku o Bad Batch na Kashyyyku se dochovala sekvence boje jednotky 99, Yody a Wookieeů proti Netcasterům. (Cardo)
  • Před zrušením seriálu se plánovaly epizody o vysvobození Maula Mandaloriany, návrat Ahsoky do řadu Jedi, návrat na planetu Mon Cala, střet s průzkumnou lodí Yuzong-Vongů a ztroskotání Rexe a R2-D2 na Rylothu, ale práce na těchto epizodách nikdy nezačala. (Cardo)

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama