Boj se stínem
Shadow Boxing
Drama / Akční
Rusko, 2005, 132 min
Alexej SidorovPlakáty
Artem Kolchin (Denis Nikiforov) je obyčejný mladý muž, který ničím nevyniká nad ostatními. Zatouží však po slávě, k níž ho má dovést kariéra boxera. Pod přezdívkou Velká bílá naděje se uchází o titul šampiona. Ten nejdůležitější boj jeho života ho ale teprve čeká... (oficiální text distributora)
║Rozpočet $$3,5milióna║Tržby Celosvetovo $8,120,875║(28.10.2008)
Shit
Tak tohle byla ubohost, takhle mě nalákat, že zase jednou uvidim opravdu dobrej boxerskej film a začátek mě v tom jenom podporoval, kdy se odehraje naprosto vynikající ringová vložka, kterou bych se nebál označit za jednou z nejlepších, co jsem viděl, jenže tim tady náš slavnej box končí a nastupuje, ne sice úplně špatnej,ale jen obyčenej thriller s trochou ruský mafie a něco málo krimi a jde to od 10ti k pěti a občas jsem se i přes celkem svižnou režii a hudbu nudil(12.2.2010)
Thomassi
Spíše než o boxu je to o útěku a pomstě. První polovina se mi docela líbíla, byla tam akce a zápas na začátku byl velice dobře natočen. Ale ve druhé púli mi připadlo, že děj se strašně vleče a čekal jsem, až bude konec. Velikým plusem byla ale hudba, která do tohoto filmu doopravdy sedla. ...... A ta scénka, kdy můj oblíbený filmový hrdina Saša Bělov ze seriálu Brigáda přijede v černým Ferrari a chce podpis od Kolchina je skutečně cool.(14.2.2010)
Vojcl
Vzhledem k tomu, že jsem dříve z ruské kinematografie znal tak akorát Mrazíka(nic proti němu) a pár komunistických dokumentárních sraček, tak jsem byl mile překvapen, že i na Východě se natáčejí koukatelné filmy. Boj se stínem není nijak výjimečný biják. Scénář je trochu naivní a nedočkáme se žádné nové myšlenky, kterou by nám už nepovídaly jiné podobně laděné kousky. Ale díky sympatickým hercům, vynikající hudbě a pár skutečně povedeným akčním scénám, nejen z boxerského ringu, rozhodně stojí za pozornost.(12.12.2007)
JARDAHONDA
Akční film z boxerského ringu..Lze vyhrát souboj s vlastním stínem?? Boj začíná,,za lásku,,za slávu,,za přátele,,za peníze,,za spravedlnost,,za svůj vlastní život..Film Alexeje Sidorova,který se proslavil seriálem Brigáda,pojednává o boxerovi Artemovi Kolčinovi a jeho snaze dostat se na vrchol boxerského Olympu..Hodnotím velmi kladně skvělé boxérské scény a hudbu,která přesně zapadla do trochu slabého děje..Nic méně dávám za ****(19.2.2012)
madsenka
Hudba Alexeja Šelygina je ako vždy neskutočne dokonalá a emotívna a skvele sprevádza Sidorovov perfektný počin Boj s tenju.(20.6.2007)
tomtailor
dobré akčné scény, prekvapujúco zaujímavá hudba,ale aj tak nezatienili slabulinký dej....(19.7.2007)
Neel
Prostředí ringu je pro mě hodně atraktivní, mám ráda bojové sporty, takže tento ruský počin mě celkově přitáhl. A navíc má perfektní hudbu...(30.10.2008)