Reklama

Reklama

Ma Jun, policista, který proti zločinu nepostupuje vždy výhradně podle litery zákona, se spojí s infiltrovaným agentem Hua Shengem, aby společně pacifikovali členy ukrutné bandy pašeráků vedené třemi vietnamskými bratry. Nejstaršího bratra dostanou, ale při akci dojde k odhalení agenta, který toto prozrazení málem zaplatí životem. Jun zločineckou organizaci neúnavně pronásleduje a málo se přitom stará o dodržování předpisů. Blíží se den, kdy má být hlavní vůdce pašeráckého gangu postaven před soud, a životy svědků jsou ohroženy. To znamená, že závěrečnému zúčtování se nelze vyhnout. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku se to táhne, akce hodně málo (na můj vkus), Donnie Yen to ovšem utáhnul bez sebemenších problémů a jakmile začne interpretovat zákon pěstmi a kopy, nastane špičkovej řetězec bitek, které jsou brutální, kontaktní a nekompromisní. MMA vytáhnuto na maximum. Donnie Yen předvádí nadlidskou kadenci, absolutně nechápu! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Flash Point se kvalitou řadí někam mezi dva starší Yipovy filmy, Sha Po Lang a Dragon Tiger Gate. První polovina filmu je věnována především představování postav, prokreslení jejich charakterů apod., což nefunguje tak úplně nejlépe a příprava na závěrečný střet a vyhrocení situace nejsou tak silné jako v případě SPL. Donnie Yen i tentokrát hraje téměř neznámého poldu (stejně jako v SPL nevidíme jeho soukromý život), který má smysl pro čest a přátelství, ale není to tentokrát takový sympaťák, mnohem lepší je Louis Koo v roli špeha, ale nečekejte výkon na úrovni Johnnyho Deppa alias Donnie Brasca. Vše se zlomí v závěrečné třetince, kde konečně zafungují emoce a střílí se ostošest, aby si to nakonec mohl Donnie na férovku rozdat s Collinem Chou. Tahle bitka se možná neřadí mezi nejlepší, ale mnohé její momenty jsou dechberoucí. 7/10 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný krimi film s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o drsnom policajtovi, ktorý chce zničiť jednu zločineckú organizáciu na čele s trojicou bratov, pričom mu s tým pomáha aj jeho partner, ktorý je v nej už dlho infiltrovaný a chcel by s tým už skončiť. Lenže situácia sa skomplikuje, je prezradený a organizácia sa začne mstiť a tak policajt urobí všetko, čo je v jeho silách, aby ju konečne zastavil. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať ešte o trochu lepšie. Začalo ma to baviť už od začiatku, perfektný hlavný hrdina, pre takéto postavy mám slabosť, obe strany, či už kladná alebo záporná sú výborne podané s množstvom zaujímavých charakterov, pričom ma bavili aj vzťahy medzi nimi, navyše aj práca v utajení tu pôsobí celkom napínavo. Takže aj v tých pokojných častiach sa na to dosť dobre pozerá, keďže tých výborných prvkov je tu nespočet, len by to chcelo aj dynamickejšie a hlavne akčnejšie prevedenie. A v poslednej polhodine sa to predsa len naplno rozbehne a tejto časti už nemám čo vytknúť, bezpochyby vrchol filmu. Akcie je tu priemerné množstvo a je perfektná. Ale treba si na ňu počkať, za väčšiu časť filmu sa nájde prakticky len pár maličkostí, no práve posledná polhodina to vynahradí. Najväčšiu pozornosť si zaslúžia bezpochyby súboje, síce sú len v štýle jeden na jedného, ale majú vynikajúcu choreografiu s mnohými nezabudnuteľnými momentmi, až na pár trochu slabších záberov sú aj perfektne natočené a navyše pôsobia aj drsne, kontaktne a v rámci možností aj realisticky. Najviac sa mi páči finálny súboj Donnie Yen vs Collin Chou, ktorý patrí medzi tie najlepšie, aké som vôbec videl, miestami je až dychberúci, ale všetka akcia sa skutočne vydarila. Herecké obsadenie je perfektné, Donnie Yen je tu dokonalý po všetkých stránkach, k tomu Louis Koo ako jeho partner, príjemná Bingbing Fan a výborní záporáci, obzvlášť Collin Chou, ktorý si vie získať rešpekt. Réžia a technická stránka sú výborné, Wilson Yip zvláda nielen akciu, ale aj celkovo mi v tomto žánri skvelo sedí, tu nemám problém. Keby bol celý film dynamickejší, tak neváham s plným hodnotením, ale aj tak je Flash point výborný akčný film, ktorý ma ani po niekoľkých pozretiach baví stále rovnako. 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bomba! Celej film spěl k finální bitce a ta byla parádní. Donnie Yen vs. Collin Chou, no mělo to grády co vám budu povidat :) Režie je patřičně dynamická, bitky dobré a postavy sympatické. Já nemám výhrad a Donnie Yen potvrzuje, že je teď špička v oboru a numero uno, co se kombinování různých stylů týče. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen si získal môj obdiv... Flash Point je príbeh z policajného prostredia, kde sa z Donnieho stáva "punisher"... Tento scenár by som rozhodne nenazval povrchným a slabým, snaď len často videným (samozrejme trochu inak, nepostrehol som, že by šlo o nejakú presnú kópiu). Snímok inak obsahuje nabušený soundtrack a mnoho pestných súbojov plných bojového umenia. U mně dobrý... 7/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Donnie Yen v roce 2007 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama