Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctidílný večerníčkový seriál z dílny České televize o nerozlučné dvojici ptačích přátel. Životní osudy protagonistů napsal Jaromír Gal, výtvarné návrhy Báry Dlouhé jsou elektronicky zpracovávané s použitím klasické ruční kreslené animace. Tým animátorů i techniků vede uznávaná výtvarnice, animátorka a režisérka Jaroslava Havettová. (hippyman)

(více)

Recenze (28)

parabellum odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že se toho nedožiju ale dožil. Dát večerníku odpad:(( Takovou hrůzu jsem ještě nezažil, úděsné až trestuhodné ztvárnění kresbami a debilními dialogy. Vůbec nevím co má tato pětiminutová pohádka pro naše caparty jim dát. Pro mě jako pro nadčence večerníčku je to úděsné zklamání. Zlatej vydrísek a méďové, ty aspoň v dětech probouzeli lásku k přírodě a zvířatům, když tam chyběl solidní děj. Nikdy více, ať se poučej od starý gardy co za totáče natáčeli pořádný večerníčky!!!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

My všichni jsme Gogo A Figi, říkám si poměrně často u nových českých večerníčků. A tím je rozhodně nechválím:P Jestli jsou příběhy dvou batolecí řečí po sobě "Nene!" a "Jojo!" a "Hele!"áajících kuřat žijících v koruně stromu nějak technicky zajímavé, tak nechť si nad tím honí trika studenti příslušných oborů, ale proboha nepouštějte to dětem. Ano, je sice fantazii podporující, že si titulní ptactvo opatřuje potřebné rekvizity kreslením na pozadí (což reálně je vnitřek koruny stromu, tj. listí a větve, na obrazovce hnědá kostkovaná tapeta), ale způsob jakým se jednotlivé příběhy odehrávají, je strašlivě neohrabaný a humpolácký. A když v posledním dílu zjistíte, že to celé mělo mít jakýsi vývoj, protože seriál končí tím, že se Gogokur a Figikur naučí létat, řeknete si, že protože vám v předchozích dílech nic neuniklo (v roce 2014 to byl zahajovací seriál ve Studiu Kamarád), a nepadl žádný náznak toho, že by létání mělo nějaký význam (což není divné, když hlavní hrdinové jsou bezpohlavní slepice), tak jediné logické vysvětlení, je, že Česká televize respektive její produkční skupiny rozdávají svým ovečkám drogy... Díky "nic proti ničemu" zápletkám se samo o sobě hezky nakreslenými zvířátky je to o stupeň výš než i společensky urážející tragédie jménem Berta A Ufo, ale i tak, prosím zahoďte to a vysílejte radši Maxipsa Fíka, Zvířátka Pana Krbce, Včelí Medvídky nebo Jáju A Páju...příkladů lepších večerníčků bych mohl vyjmenovat ještě mnoho;) Ale to je asi jako zaklínat se proti reprízám po všech stránkách tak špatného omylu jako je druhá Saxána:P Každopádně pro tohle mám jen zoufalých 30%. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nový Večerníček po Česku, vážení:-)! Večerníček tak pro děti z jeslí bez hlavy a paty..Už vidím všechna ta batolata na posteli plácající se rukama se skřehotavým hi hi hi ha ha ha:-)! Nezapomeňte na to, že dnes jsou děti daleko náročnější a ovlivněné především americkou produkcí a pak tu máme ještě levná dvd..Těch faktorů k nízké sledovanosti je ještě ale daleko víc, možná, že na ně přijdete sami. Zde se, bohužel, tvůrcům nepovedlo vůbec nic, chichotavé zvuky à la Krteček tu působí odradivým dojmem, nečekané zvraty, jemný humor a komické gagy, které jsou na stránkách ČT v popisku pořadu, jsem tu také jaksi nepostřehl, kreslená animace je jako od pětiletého dítěte, prostě, celkový dojem absolutně žádný..."Ani jako pětiletého, co se znám, by mě to nezaujalo.." Česká animovaná škola jestli je dnes stále tak uznávaná, tak to potěš pánbůh.. Jaroslava Havettová a spol. tentokrát přestřelili.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když se pokoušeli zaměstnanci našich filmových studií vyvážet naše kreslené večerníčky do zahraničí, často naráželi na výtku, že hrdinové seriálu příliš mluví, protože podobná animovaná tvorba je ve světě určená vysloveně pro nejmenší, a jen o o trochu starší děti už se dívají na hodně rozpohybované americké grotesky a záhy na hranou tvorbu. Gogo a Figi je sice tradičně pomalý, ale pokud jde o náročnost a mluvené slovo, tak je předčí patrně i Teletubbies. Je to seriál vyloženě pro nejmenší děti s tím, že scénář je podle mě žalostný. Celkový dojem: 15 %. Z nějakého záhadného důvodu se ale líbí oběma mým již odrůstajícím dětem... ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Dost nezdařenej pokus zaujmout jednoduchými kresbami dítě, které má obvykle bohatou představitost. To by bylo samozřejmě možný. Ale to že jsou děti malý, neznamená , že jsou pitomý. Moje děti na to koukaj. Což ovšem není důkaz kvality. Koukali by na všechno. Jen aby nemuseli do postele. To že je dotyčná věc zaujme, poznám podle toho , že se k tomu chtějí ještě vrátit. A o tomhle pár minut po vypnutí televize už vůbec nevědí. Navíc nápad namalovat si něco a vdechnout obrázku život, není nijak originální. To už tu několikrát bylo a o hodně lépe zpracované. Z tohohle jednou klasika určitě nebude. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama