Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (341)

Cival 

všechny recenze uživatele

Je moc milý, že únikovou komedii normalizačního střihu umí ve 21. století uklohnit i někdo jiný než Marie Poledňáková. Tuplem dobrý je pak to, že pánové zvládnou napodobit i předpotopní triky pro dvojroli jedné herečky. Ale jináč takhle mdlá a bezkrevná estráda moc k pobavení není. I kvůli matnýmu Malátnýmu. (zajímavý, že tuhle břečku nejlíp hodnotí ostřílení absolventi filmové vědy... co to? :) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Že by všechny ženy byly stejné? Měl by se chlap chlapsky přiznat? Snímek se možná snaží něco říct, ale baví vás na tom ta úsměvná naivita (nic agresivního), se kterou to dělá, baví vás Kryštof Hádek, který sice zase hraje v "blbině", ale skvěle, baví vás Táňa Vilhelmová, která jako uťápnutá manželka září (tvrdá milenka jí zas tak moc nejde), takže to ve výsledku není vyloženě špatné. I když by to mohlo být mnooohem lepší. 50%, no. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Michal Malátný coby záletný gynekolog? Inu, proč ne, proti gustu žádný dišputát. Ale nejprve by měl Michal dostat aspoň nějaký rychlokurz herectví, protože mám obavu, že lépe by mu snad šla i ta gynekologie v praxi. Ale když si odmyslíme Malátného malátnost, dá se na filmu najít i pár pozitivních věcí - třeba ty těhotenské testy, co mu Táňa Vilhelmová v jedné ze dvou rolí vysypala na hlavu, tak ty byly všechny do jednoho pozitivní! A za pozornost stojí i štěky Vašuta, Bláhové, Landovského, anebo též (snad?) příprava na budoucí povolání v podání "českého Edmunda Hillaryho" Pavla Béma, urputného to bojovníka proti "kmotrům" a "korupci" (míněna jen slova, nikoliv jejich význam). Po pronásobení pozitiv a jejich následném odmocnění negativy mi vyšlo číslo 55. Procent. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Nezajímavá sračka, která je bohužel česká a to je průser. Hezké ale na tom všem zase je, že se rychle ztratí, nikdo si jí prakticky nevšimne a ti hrozní herci se neztrapní před diváky zas tolik jako jiný očekávaný titul. Chyťte doktora má hrozné všecko nad čím budu přemýšlet. Příběh, výkony, zpracování, okolí, zaměstnání, doktoři, gynekologie...už to nechci dále komentovat. Značení Odpad! vše vysvětlí. Poslední dobou se mi zdá, že sledovat české filmy je jako na houpačce, jednou dole, pak zase nahoře. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Některé cameo role v tomhle filmu by zabily i slona. Režisér nebere rukojmí a v prapodivném mixu situační komedie a thrilleru vítězí "neherec" Malátný nabo dvojitou dávkou ukázkově "ztuhlé" Tatiany Wilhelmové. Zatrolená koncepce děje a jeho odvíjení v trojnásobné variaci uchlácholí i nejnáročnější povahy. Podobně jako u Posledních plavek se budete smát takřka bez přestání, tentokrát však s podvědomím toho, že stačilo pár škrtů a tahů správným směrem, aby z toho bylo něco, za co se český filmař a divák nemusí stydět. A proč čtyřicet? Protože Kryštof Hádek... ty hlášky, které ze sebe vypouští s nenuceností hollywoodských "Áček" budete chtít slyšet. Tak a pro dnešek končíme. Úhoři odjeli a pan doktor... pan doktor už tu neni. :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Neber si gynekologa! Kdo s čím zachází, s tím taky schází…. Již úvodní titulky mne přesvědčili o tom, že budu sledovat nenáročnou podívanou s neokoukaným M.Malátným. Ten spolu s T.Vilhemovou předvádí variaci na téma nevěry, aneb co by kdyby. Na českou komedii jsem se zasmál celkem dost (největší perlu hodil stejně hodil Landovský). Zajímavé jsou tedy i vedlejší role. Možná i díky nim je to taková jiná, pohodová komedie. Nezůstane dlouho, ale humoru není nikdy dost. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

+ přirozený Malátný, který proplouvá tohle šíleností a ženskými překvapivě neiritujícím způsobem, roztomilý Hádek, který jako jediný pochopil, že scénář sepsal sedmiletý chlapečekv pauze mezi sledováním Ordinace v růžové zahradě, Lola běží o život a Rákosníčkem, nechtěně šprýmovné what-the-hell situace v každé poloze, odvaha pokusit se o žánrové salto, co na tom, že filmový objekt skončil na vozíčku... - Tatiana Vilhelmová. A...Tatiana Vilhelmová. Herci dříve narození, kteří by měli zůstat na divadelních prknech. Všichni, co ten film alespoň zdánlivě brali vážně. Psychodenní klavírní doprovod. Cameo Karla Janáka, který zjevem i projevem vypadá jako adept transexuálního zákroku v posledním stadiu přípravy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tomuhle vy říkate ´reprezentovat´?“ Mám rád Táňu Vilhelmovú a zbožňujem českú kapelu Chinaski, ktorej líder, Michal Malátný, v CHYŤTE DOKTORA hrá titulnú rolu prelietavého doktora s neposedným vtákom. Bohužiaľ, snímka pôsobí ako pilot k TV seriálu. A nie dobrý pilot a nie k dobrému seriálu. Neprekáža mi ani tak to, že relatívne vážna zápletka je poňatá ako vyložený sitkom. Prečo nie. Ale nie je to DOBRÁ zápletka. Sympatický gynekológ (Malátný) sa v jeden krásny deň dozvie, že k jeho šťastne vydanej manželke (Vilhelmová) s bábätkom pribudne tehotná milenka (Vilhelmová). Čo teraz? Nastáva, či skôr MAL nastať, besný (v dobrom) sled akčných dialógových udalostí, zvratov a zrážok. Nanešťastie, snímka nemá tempo, dialógy nie sú príliš vtipné (ale niečo sa nájde - „Otehotnět s gynekologem je pracovní úraz.“) a hoci sa mi na všetkých tých hercov pozeralo fajn (najviac ma bavila Iva Janžurová a čoraz lepší Krištof Hádek, pretože Malátný jednoducho NIE JE herec ako ja nie som basketbalista a Vilhelmová v tomto filme hrala len aby si vyskúšala zábavné nakrúcanie dvojúlohy) a atmosféra bola príjemná, stále som pozeral na hodinky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se vydal do kina opět na nějakou tu českou komedi a musím říct že na české poměry to celkem ušlo a já se zas po delší době docela i zasmál..Ostatně tomu napovídala i atmosféra v kině, kde se lidé stále něčemu řehtali, no, spíše tedy ženy:-) Kdo poznal některé situace na vlastní kůži, tak nejspíš i ví, o čem je řeč, a v postavě Michala Malátného (gynekolog Michal Goldberg) se možná i tak trochu viděl. Snímek měl docela kvalitní herecké obsazení, zaujala mě zejména krásná Vilhemka ve své dvojroli nejprve jako manželka, ale jinak uťápnutá intelektuálka, Jana, podruhé jako krásná milenka imagí à la Kleopatra, jinak redaktorka časopisu, Klára, tak trochu stylizovaná jako žena vamp. Dále třeba Iva Janžurová (matka Jany), Kryštof Hádek (směšný tupý policajt, který je nakonec i lidský) nebo v menší roli Pavel Landovský s jeho "Co chcete, chlape:-)"!? Naopak zklamali Luděk Sobota (stále stejný exot, i když se snažil hrát přece jenom trochu civilněji), Michal Malátný (do filmu se prostě nehodí), bizarní kartářka (to byla fakt síla), televizní redaktor Pavel Weiss (co ten tady?) a Pavel Bém (no comment), ti všichni tam podle mého neměli co dělat. Komedie plná slovního a situační humoru ze života. Jinak až na těch pár hereckých výkonů je to spíš sotva průměrný a ve své podstatě i strašně jednoduchý film bez nějakého složitého děje (velký propletenec milostných vztahů). Špatný nápad film určitě nemá, ale převážně stále se opakujícími a chabě provázanými scénami a situacemi začne po chvilce nudit a ztrácet tak na zábavnosti. Některé scény byly opravdu přehnané až trapné, byla to vlastně taková směsice nebo spíše jakási návaznost na dnes už klasické české filmy jako Svatba jako řemen nebo třeba Básníky. Snímek tedy doporučuji spíše ženám. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Problémem této komedie je problém většiny českých filmů distribuovaných do kin. Slabý scénář, jehož vygradování mi připomnělo debilní konec stejně debilního filmu Panic je nanic. Herecké výkony slabé, někde až Malátné (ten chlap se před kamerou nikdy neměl objevit). Aby toho nebylo málo, tak se zde najdou i některá camea jako MUDr. Weiss hrající sám sebe, či Pavel Bém jako taxikář. Nic proti tomu, ale špatný film to nezakryje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby ženy byly monogamní, tak s kým by ti polygamní nebo ti promiskuitní muži souložili?" Doktora Goldberga jsem chytal mnohokrát a vždycky mě to bavilo. Mám podezření, že za to ani tak nemohl pan doktor ani jeho rodiny nýbrž ty malý postavičky kolem něj. Třeba dokonale debilní věštkyně Serafína, optimistickej obšourník Lukeš, bádající sexuolog Weiss, šermující primář Hron a hlavně neskutečně přesní strážníci. Já jsem se přitom poučil o tom, že otěhotnět s gynekologem je pracovní úraz a utvrdil jsem se v tom, že abych některý věci pochopil, tak bych musel být ženská. A pokud se někdy dostanu do situace, že budu mít rodinu a dvě těhotný milenky, tak to nechám vyřešit Městský strážníky. Ti mají pochopení a určitě by radši pomáhali než buzerovali řidiče. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Znáte film Lola běží o život? Tak tohle je taková vykrádačka Loly, která podle mě nedopadla zase tak špatně, jak by se podle komentářů a hodnocení mohlo zdát. Jeden den se odehraje 3× a pokaždý trochu jinak. Občas jsem se něčemu zasmál a těch 85 minut celkem svižně uběhlo. Herci taky nejsou špatný, vyzdvihnul bych Kryštofa Hádka v roli městskýho fízla a gynekologa Vladimíra Javorskýho. Docela dobrý byly i "štěky" Marka Vašuta a Pavla Landovskýho. Překvapil i Luděk Sobota, kterej tady hrál snad poprvé v životě něco jinýho než Františka Koudelku. Kdyby poslední příběh přines nějaký aspoň trochu normální rozuzlení, tak bych dal možná i 4 hvězdičky. Jinak vůbec netušim, co tam měl hrát Čtvrtníček. Jeho jsem ve filmu opravdu neviděl. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně televizní pokus o Lolu, ale hrozně sympatický v drobnostech a detailech. Křečovitá snaha o komické situace je spíše výjimkou, převažují vcelku jednoduše nahozené a více či méně vypointované situace a lehký konverzační humor a Malátný je sympatickej moula a jako debutant je celkem fajn. Několik bodů navíc je za zmínku o tom, že v průběhu natáčení zemřela jedna akvarijní rybka. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem od toho nic nečekal, tak vlastně nemůže být řeč o nějakém zklamání. Film utekl jako voda a nezanechal na mně žádné psychické ani fyzické následky, což někdy stačí k nějaké té hvězdičce. Děj je banální a skoro o ničem. Naštěstí jsem na to nešel do kina, to bych si pak asi jednu vrazil. Musím vyzdvihnout scénku Marka Vašuta a taky oba policajty. Michal Malátný mně tam příliš neseděl. Pořád jsem čekal, kdy skočí na pódium a Chinaski spustí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že Tatiana Vilhelmová dokáže být sexy, když chce! Škoda jen, že přitom nedokáže i hrát. Čekal bych, že to bude frenetičtější, vynalézavější nebo aspoň trochu vtipné. Takhle je to jen velmi nenáročný film s mělkým scénářem, zadřenými herci a krajně rozpačitými cameo roličkami. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pusťte ho. Ze střechy na chodník. K vodě. Z hlavy.. Stupidní, zoufale nevtipná, v časoprostoru zmateně poletující otřepanost. Nathalie píše, že Janák zde zjevem i projevem vypadá jako adept transsexuálního zákroku v posledním stadiu přípravy. Dle mého již proběhl.. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem doufala v něco lepšího. Třeba ne objevného, ale skutečně zábavného. No nic, prostě mi to jednou nevyšlo, třeba mám blbej styl humoru. Poučení pro příště: nechodit do kina na české filmy, o kterých toho moc nevím. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A o tu jednu * se dělí z poloviny Sobota a z té druhé Janžurka, Landovský a Javorský. Jinak se to pěkně bude vyjímat na Nově. ()

Reklama

Reklama