Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Že by všechny ženy byly stejné? Měl by se chlap chlapsky přiznat? Snímek se možná snaží něco říct, ale baví vás na tom ta úsměvná naivita (nic agresivního), se kterou to dělá, baví vás Kryštof Hádek, který sice zase hraje v "blbině", ale skvěle, baví vás Táňa Vilhelmová, která jako uťápnutá manželka září (tvrdá milenka jí zas tak moc nejde), takže to ve výsledku není vyloženě špatné. I když by to mohlo být mnooohem lepší. 50%, no. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Znáte film Lola běží o život? Tak tohle je taková vykrádačka Loly, která podle mě nedopadla zase tak špatně, jak by se podle komentářů a hodnocení mohlo zdát. Jeden den se odehraje 3× a pokaždý trochu jinak. Občas jsem se něčemu zasmál a těch 85 minut celkem svižně uběhlo. Herci taky nejsou špatný, vyzdvihnul bych Kryštofa Hádka v roli městskýho fízla a gynekologa Vladimíra Javorskýho. Docela dobrý byly i "štěky" Marka Vašuta a Pavla Landovskýho. Překvapil i Luděk Sobota, kterej tady hrál snad poprvé v životě něco jinýho než Františka Koudelku. Kdyby poslední příběh přines nějaký aspoň trochu normální rozuzlení, tak bych dal možná i 4 hvězdičky. Jinak vůbec netušim, co tam měl hrát Čtvrtníček. Jeho jsem ve filmu opravdu neviděl. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Martin Dolenský zřejmě viděl film Lola rennt a napadlo ho, že tohle dokáže taky, tak vzal zajímavý námět a okleštil ho na naprosté minimum. Kde Lola měla skvělý soundtrack, tempo a příběh, Chyťte doktora má nulový soundtrack (nic, co bych(om) neznal(i) z rádia), nulové tempo (opravdu jsem se dost nudil, až se mi nechtělo věřit, že těch 85 minut ještě neuběhlo) a příběh, který mě naprosto nezajímal, jak dopadne. Nicméně některé klady se zde najdou - vtipná camea Vašuta a Béma, Kristýna Nováková (šikovná holka), Javorský a tradičně skvělá Táňa ve dvojroli. Zato Malátný je takový neherec, až mi místy bylo trapně, že se na něho musím dívat. Navíc film neuměl využít Janžurovou a Landovského, což zamrzí. Zkrátka a dobře, nečekal jsem nic a přesně tohle jsem dostal. Trvat to o pár minut déle, tak jdu ještě níž, takhle kvůli důvodům, které jsem vyjmenoval nahoře, dávám 40 % a silně pochybuju, že bych tohle ještě někdy chtěl vidět. Jednou je možná až dost. ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jak ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag řekl na Bolka Polívku Leoš Suchařípa: " Ježisi Kriste, co je to za člověka", tak něco podobného jsem si i já řekl po skončení filmy. Film skončil a mně napadlo jen: " Ježisi Kriste, co je to za film"!!!! Naprosto jsem byl zhusený, že jsem tím ztrávil zhruba hodinu a půl něčím tak příšerným. A důležité je zmínit, že hodinu a půl tak nudným, až jsem tomu něvenoval ani pozornost. Žádná vtipná scénka ani hláška čemu by se člověk mohl zasmát. Michal Malátný v hlavní roli je celkem dobrý, ale bude lepší, když se bude držet zpěvu. Nepochopil jsem záměr tvůrců, proč doktorova žena a milenka si byli téměř podobné, takže obsazení do dvojrole krásné Tatiany Vilhelmové je pro mně velkým otazníkem. Nechápu, co v této hovadině dělali takový herci, jako je Iva Janžurová a třeba Luděk Sobota, kteří jsou opravdu kvalitní herci. No celkově příšerný film a aby toho nebylo málo, tak v tom hrála ta písnička Vakuum od Chinaski, který mi rve uši, protože už je přeposlouchaná!!! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Je moc milý, že únikovou komedii normalizačního střihu umí ve 21. století uklohnit i někdo jiný než Marie Poledňáková. Tuplem dobrý je pak to, že pánové zvládnou napodobit i předpotopní triky pro dvojroli jedné herečky. Ale jináč takhle mdlá a bezkrevná estráda moc k pobavení není. I kvůli matnýmu Malátnýmu. (zajímavý, že tuhle břečku nejlíp hodnotí ostřílení absolventi filmové vědy... co to? :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)

Reklama

Reklama