Reklama

Reklama

VOD (1)

V obyčejné restauraci v Los Angeles dojde k nenadálému útoku. Ti kteří přežili zjišťují, že na život nahlíží zcela jinou optikou. Musí najít vlastní cestu, jak se s hrůzným zážitkem vyrovnat a pokusit se znovu najít důvěru v okolní svět.  Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. [Zdroj: HBO] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Pishin 

všechny recenze uživatele

Takove skvele herecke obsazeni ve me vzbudilo dojem, ze by se mohlo jednat o opravdu zajimavy snimek. Ale bouhzel se konal jen tezky prumer. ...Winged Creatures me vubec nedokazaly nejak vtahnout do deje ci nejak zasahnout a tudis to ve me nic nezanechalo. Snad jedine co si vybavim je to ze zde hraje Watchmenovsky Rorchach aka Jackie Earle Haley. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chápu, že účast při hromadné vraždě způsobí trauma, se kterým se člověk může a nemusí vyrovnat a také chápu, že to vyrovnávání má u každého jiný průběh. Nicméně tady mi to přišlo lehce přitažené za vlasy a zejména postava Guy Pearce jednala z mého pohledu naprosto nepochopitelně. Na druhou stranu tu byl zástup hereckých hvězd, jejichž výkony nelogické chování postav zastínily. 70% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Namísto filmu dostalo se mi zase jednou výčtu. Zde jde o neúplný výčet symptomů toho, co se v angličtině nazývá post-traumatic stress disorder. Někdo se vrací ke své závislosti - gamblingu, jiný propadá náboženskému poblouznění, další apatii, tamten zoufale hledá partnerskou oporu i za cenu pohození sebe sama i s tělem komukoliv. Ale nakonec se vyrovnají, protože život musí jít v americkém filmu dál a proud slz se musí zastavit. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to slibně, ale zbylo veliké bohužel. Jedno se tvůrcům musí nechat - sehnat takovéhle obsazení a natočit takhle banální, nezajímavý a táhnoucí se film je v jistém směru neskutečné umění. Jediný nával emocí, který jsem v souvislosti s tímhle snímkem pocítil, byla deprese způsobená ne jeho vyzněním, ale hodinou a půl neskutečné bídy a pocitem naprosto ztraceného času. Špatně natočené a odvyprávěné, nulově gradované, nehorázně nudné a prázdné. Podobné Seven Pounds stavělo na stejném modelu - ale tam se povedlo udržet alespoň určitý stupeň zajímavosti a podařila se úderná koncovka, o čemž se tady nedá mluvit ani náhodou. Nepovedlo se nic - ani obsah, ani forma. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Bylo to někde na půli cesty. Opravdu oceňuji snahu ukázat vliv jedné události na naše životy, jen si nemyslím, že zrovna takhle by to vypadalo. Pominu ovšem své předsudky a řeknu, že tuto rovinu to zvládlo dobře. Je mi trochu líto těch nezodpovězených otázek kterých se po celý film nashromáždila velká hromada. Mno a potom tak trochu nevyužitý potenciál mého oblíbence Foresta. Každopádně zahráno výborně a atmosféra taky ok, ale víc jak na 3 to fakt není, protože povětšínou vás nemá ani nic moc co bavit. Jak říkám kromě zápletky s kasínem tomuhle filmu chybí něco co by vás u filmu mělo vážně udržet. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)
  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)

Reklama

Reklama