Reklama

Reklama

VOD (1)

V obyčejné restauraci v Los Angeles dojde k nenadálému útoku. Ti kteří přežili zjišťují, že na život nahlíží zcela jinou optikou. Musí najít vlastní cestu, jak se s hrůzným zážitkem vyrovnat a pokusit se znovu najít důvěru v okolní svět.  Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. [Zdroj: HBO] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na následky jednoho zločinu, který ale trpí stejnou neduhou jako třeba Úhel pohledu (těch "flashbacků" je tam pak už prostě moc a diváka spíš časem otravují). Některé momenty ve scénáři mi taky připadají takové nemastné neslané a každý si tu asi najde tu svojí dějovou linii, která mu sedne nejvíc a zbytek je jenom taková kulisa.. Herci tu hrají na vysoké úrovni, to ale asi neni divu, když člověk koukne na ta jména.. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se tu točit na posttraumatické stresové poruše, ale ten pitomej Subjektiv už to tam samozřejmě má. Takže co teda. Film se příjemně veze na dvoukoláku s nápisem nezávislý filmový festival a hned ze začátku chytne za divácké oko. V dobrém. Pak se TO stane a divák si říká, že je to hezky bez patosu, ale najednou to oko začne utíkat. Když už to trvá moc dlouho a už si to říká o nějakou změnu, divák zjistí, že běží teprve dvaatřicátá minuta. Film pořád tvrdí, že ještě, ještě, ještě chviličku a už se to všechno ukáže, ale nakonec je z toho hlavně citové vydírání a trvání na faktu, že se z tak hrozné události všichni zblázní. Chtělo by to nějaký kontrapunkt. Neustálá oscilace mého ocenění mezi Odpadem a nehodnocením se po očekávatelném závěru kvůli jakés takés naději a pro jistou uvěřitelnost filmu i většiny hereckých výkonů ustálila na relativně smířlivé dvojce. Vyvolávat si vzpomínky a znovu a znovu bilancovat, co jsem mohl udělat lépe, můžu v pohodě i bez takových filmů. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Standartní "Crash" drama, které občas dokázalo překvapit. Počáteční scéna v bistru byla natočena velmi realisticky. Některé příběhy byly hodně působivé, jiné tam byly nějak do počtu. Zaujala Dakota Fanning a Guy Pearce. Kate Beckinsale zůstala celkem nevyužitá a Forest Whitaker si už po desaté zopakoval jednu a tu samou roli. Scénář si na můj vkus až moc často pomáhal různými berličkami. Chválím skvělou hudbu. 3,5* ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Bylo to někde na půli cesty. Opravdu oceňuji snahu ukázat vliv jedné události na naše životy, jen si nemyslím, že zrovna takhle by to vypadalo. Pominu ovšem své předsudky a řeknu, že tuto rovinu to zvládlo dobře. Je mi trochu líto těch nezodpovězených otázek kterých se po celý film nashromáždila velká hromada. Mno a potom tak trochu nevyužitý potenciál mého oblíbence Foresta. Každopádně zahráno výborně a atmosféra taky ok, ale víc jak na 3 to fakt není, protože povětšínou vás nemá ani nic moc co bavit. Jak říkám kromě zápletky s kasínem tomuhle filmu chybí něco co by vás u filmu mělo vážně udržet. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pravda je někdy dost krutá a je na každém, jak se s ní smíří...Závěrečná scéna "pod stolem" mě ohromila a ukázala, že přijmout realitu je někdy dost těžké. Výkony všech herců jsou přesvědčivé, prostředí reálné a příběh - ze života, na němž lze dobře ukázat, co se může stát vlivem jednoho člověka a jeho rozhodnutí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)
  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)

Reklama

Reklama