Reklama

Reklama

Májoví prezidenti

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2007, 26 min

Obsahy(1)

Mezi 24. a 26. květnem se Brno stává místem, kde se na summitu setkává kolem dvaceti evropských prezidentů. Tuto neopakovatelnou a mimořádnou historickou událost zachycuje režisér Břetislav Rychlík v dokumentárním filmu, který chce přinést něco víc než neutrální zpravodajskou reflexi. Na základě exkluzivní akreditace režisér se svým minimálním štábem proniká do zákulisí příprav města a prezidentské kanceláře zahrnujícící ubytování, stravování, dopravu a kulturní program speciálních hostů, bezpečností přípravu i samotný průběh summitu. Kromě hlavního kameramana monitoruje celou dobu dění s malou kamerou i režisér, události rovněž zaznamenává i jeden z oficiálních hostů celého programu z kanceláře Hradu nebo vedení města Brna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Doporučuji počkat na konec, kde Klaus ohrabává nějakou holku. Jen není moc jasné, jestli ta pak říká "Teď se jdu umejt" nebo "Teď se nebudu mejt":-) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Jednoho májového dne léta páně 2007 se několik kašpárků s neúměrně velkými ústavními pravomocemi potkalo v Brně, aby fotografům předvedlli bezchybnou bělost svých chrupů. Autora však příliš nezajímali potentáti samotní, ale spíš neuvěřitelně složité zabezpečení události, která policejním šéfům několik měsíců přidělávala pupínky na sedacích partiích. Naštěstí se tato významná událost jevila teroristům příliš nepatrnou, takže žádná ze zúčastněných zemí, nemusela po akci vypisovat předčasné prezidentské volby. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama