Reklama

Reklama

Saturday Night Live

(pořad)
  • USA SNL
Promo 3
Komedie / Hudební
USA, 1975, 90 min

Tvůrci:

Lorne Michaels

Scénář:

Robert Smigel, Harper Steele, Tina Fey, Bonnie Turner, Terry Turner (více)

Hudba:

Mark Maxwell

Účinkují:

Jason Sudeikis, Kevin Nealon, Phil Hartman, Chris Kattan, Will Ferrell, Tim Meadows, Horatio Sanz, Dana Carvey, Tracy Morgan, Will Forte, Tina Fey (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

SATURDAY NIGHT LIVE je týdenní večerní pořad který trvá 90 minut. Je vysílán na stanici NBC již od roku 1975. Týden co týden vystupují jiní hosté a to jak muzikanti tak baviči a známí herci. (gruvacek)

Videa (18)

Promo 3

Recenze (54)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Fakt záleží na sérii - s Andy Sandbergem a Kristian Wig je to jiné než s Ferrelem a Norm McDonaldem a s tím je to jiné než s Eddime Murphym a s tím je to jiné než s Adamem Sanderem. Těžký hodnotit něco, co dělají čtyřicet let, když to mělo zároveň momenty skvělé, tak i z poslední doby (i však jiných dob) totální odpady. Záleží na sérii by se tomu dalo dát i 4 i 1 hvězda. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Označování této show za legendární je zcela oprávněné. Saturday Night Live je zkrátka úžasná a díky tomu patrně nikdy neskončí. První série jsou nadčasové, vtipné byly a budou navždy. S těmi novějšími je už svízel v tom, že jejich humor je založen takřka výhradně na moderní kultuře a aktuálním dění, což ovšem za takových třicet let (skončí-li tato show) polovině diváků už nic moc neřekne. Dokud ale běží je to královská podívaná, které se účastním i já. Navíc mě někdy až udivuje, do čeho jsou jinak seriózně se tvářící celebrity jít a jakých kousků se pro trochu srandy dopustí. Skutečně bomba. ()

Reklama

Dennefil 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem tomuto pořadu dost podlehl, zejména scénkám kde vystupuje Bill Hader. Laser cats kde je zmíněný Bill s Andym Sambergem je dokonalost sama, o kvalitě skečů svědčí i to, že tam dostali jak Jamese Camerona, tak Stevena Spielberga. V SNL se najdou i scény které se zrovna nepovedly, ale když najdete vaši krevní skupinu, pak máte vyhráno a prodloužíte si život. 9/10 ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Ikona a klenot americké televizní zábavy. Pořad, kterým prošel prakticky každý, kdo za velkou louží v oboru něco znamená. SNL by měla být studnicí inspirace pro všechny bezduché, plytké a pseudovtipné maškarády, kterými náš krmí naše komerční televize (čest všem vyjímkám). Standard obecně přijímané kvality je čistě subjektivní ukazatel, přesto není sporu, že se pořad stále drží vysoko nad pomyslnou laťkou. Ve vysílání bez přestávky od roku 1975. SNL je reakcí na aktuální společenské dění, nekorektní politickou satirou, a to vše doplněno řadou vtipných scének, dramatických vystoupení a skečí. Takto má vypadat inteligentní humor. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to legrace. Dřív to bylo lepší, když se tam objevovali opravdové osobnosti, ne jen hvězdičky které budou slavné deset let, a pak po nich ani pes neštěkne. I když i v moderní době se tam někdy sejde dobrá parta. Stejně vždy záleží na tom kdo tam je, a s kým, a co ho donutí dělat. Pak to může být i docela vtipné. Tyhle pořady bývají někdy dobré, někdy nic moc, ale tak s tím se musí počítat. Celkově mi to přijde spíš jako docela dobrý nápad. ()

Galerie (5 760)

Zajímavosti (60)

  • Tento pořad měl mít původně jen šest dílů. (Pumiiix)
  • Od roku 1990 je každý člen týmu pořadu placen nejméně 5 500 americkými dolary za epizodu. Nejvíce vydělávajícím členem týmu byl Will Ferrel s příjmem 350 000 dolarů za 20 epizod, což představuje 17 500 amerických dolarů za epizodu. Tina Fey vydělala v roce, kdy byla jak členem týmu, tak hlavní scenáristkou, 1,5 milionu amerických dolarů. (Patw)
  • V roku 1994 ponuku stať sa súčasťou tímu Saturday Night Live dostala aj Jennifer Aniston, ale odmietla, pretože SNL je nočná šou a ona chcela byť na obrazovke v hlavnom vysielacom čase, pričom ju už čakalo nakrúcanie pilotnej časti Priateľov. (Raccoon.city)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Batman jako podcastová komedie?

Batman jako podcastová komedie?

03.02.2021

Komiksy už se dnes adaptují na tisíce způsobů, přesto vás asi následující novinka překvapí. Batman se totiž dočká nového zpracování – a to tentokrát komediálního. V novém podcastu pro streamovací… (více)

Reklama

Reklama