Reklama

Reklama

Pan Osamělý

  • Česko Mister Lonely (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu (Diego Luna) ví, že je Michael Jackson. Co se pamatuje, vždycky Michaelem byl, ale jeho hudební a taneční kreace, které na pařížských ulicích předvádí, bohužel nemají ani zdaleka takový úspěch, jakého se kdysi podařilo dosáhnout jeho idolu Michaelovi. Jednoho dne potkává krásnou Marilyn Monroe (Samantha Mortonová), jíž je zcela okouzlen. Marilyn ho přesvědčí, aby s ní odešel a stal se součástí komunity lidí, kteří žijí životy někoho jiného – její manžel je Charlie Chaplin (Denis Lavant), dcerka Shirley Templeová (Esme Creed-Milesová), je tu také Madonna, James Dean, anglická královna, Červená karkulka a další. Pěstují zeleninu, pasou ovce, nacvičují scénky, jimiž chtějí pobavit obyvatele blízké vesničky, především však dělají vše pro to, aby se co nejvíce fyzicky i mentálně přiblížili svým vysněným idolům, jimiž se cítí být... Půvabný příběh o osamělosti, lásce a touze stát se někým jiným. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Titulným pánom osamelým môže byť samotný Korine vo svete kinematografie. Málokto je ochotný namočiť hlavu narkotickej melanchólie do vedra s fantasmagorickým humorom tak zvláštne ako on. Korine je majster vo vytváraní zvláštnych filmových chutí a pachutí, ktoré je ťažké nájsť niekde inde. Jediným a pre Korina typickým problémom filmu je, že pri spomenutom "namáčaní do vedra" si nevie určiť adekvátny časový limit a jeho snímky sú predčasne na konci s dychom. ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Pozerala som to už celkom dávno a asi to už znovu nespravím, ale stále nad tým filmom musím premýšlať..... Celá dejová linka s dvojníkmi = celkom fajn film.... škoda málo využitého Josepha Morgana, ale po dlhšom zamyslení tam boli málo využití všetci.... narozdiel od mníšiek v druhej dejovej linke, ktorá je práve to čo ma núti premýšlať .... a nikdy nepochopím, prečo to tam bolo a čo to vlastne bolo.... a čo tým chcelo alebo nechcelo byť povedané..... (tipujem, že len to, že ako samostatný film by to nestálo za nič a nikto by to dobrovolne nekukal :D , tak prečo s tým totálne nepokaziť iný film, že jo :D ) ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Dvojníci známých osobností se setkají kdesi na nějakém hradě a tam se snaží uspořádat představení pro obyvatele blízké vesnice. Skrz kostýmy a líčidla se sem tam proderou skutečné osobnosti, které se svůj zpackaný život snaží ukrýt za masku Michaela Jacksona, Marylin Monroe, Chaplina atp. Postupně se tedy pod idylickým make-upem objeví první trhliny. A tím celým se ještě prolína vskutku vtipná (bez ironie) rovina o jepiškách, které skáčou z letadla bez padáku. Jak to souvisí s výše popsaným dějem netuším. Celkem zajímavý příběh je hlavně v druhé polovině dost zdlouhavý a v touze působit jako zajímavý experiment dost chaotický. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Podivný hybrid, který se chvílemi tváři jako komedie, chvílemi zase jako vážné drama o hledání vlastní existence. Pokud jde o komediální složku - fakující Abraham Lincoln, James Dean nahánějící kozy nebo smrdící papež jsou sice fajn, ale později začne unavovat, že většina vtipných momentů vychází z toho, že slavné osobnosti jsou v neobvyklých, dehonestujících situacích. Pokud jde o vážnou složku - jaksi jsem se nechytal... Přesto není Mister Lonely vyloženě špatný či beznadějný film, Korine umí pracovat s hudbou, herci jsou taktéž dobří, ale stále marně hledám smysl některých scén, smysl jeptiškovské linie (s dvojníky nijak nesouvisející) a vlastně smysl celého filmu... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

U Pana Osamělého se mi potvrdilo to, čeho jsem si všiml - Harmony Korine má dobré nápady, dost zajímavé myšlenky, ale to jeho provedení je neskutečně nudné. U Spring Breakers to je vlastně to úplně samé a ten film se mi líbil víc jen proto, že má víc silných scén, než Pan Osamělý. Tady je fakt dobrá jen ta scéna v domově důchodců a pak s těmi vejci + celková myšlenka filmu, kterou se mi ale povedlo odhadnout, protože od Spring Breakers mi došlo, že Korine servíruje celou dobu jeden příběh, který se nezdá nic moc, aby divákům nakonec vrazil ránu mezi oči, odhalil svoji pointu a všem řekl: "Tohle jsem vám chtěl celou dobu říct." Bohužel, cesta k té finální myšlence je plná strastiplné nudy a nezachrání to ani tenhle slibný námět. A co nám vůbec film chce říct? SPOILER Je to o tom, že spousta lidí chce být lepšími, než jsou, chce být někým jiným a žít jako někdo jiný - jenže jde o to jenom přijmout sebe samého takového, jaký jsem, se všemi vlastnostmi, co má. KONEC SPOILERU. Nevím, jestli budu mít náladu v Korineho filmech pokračovat, možná bych se na něco podíval jenom proto, že u filmů Gummo a Vojížděčí vodpadků nemám z obsahu nejmenší tušení, jakou myšlenku nakonec budou skrývat, ale možná ani jeden nemá myšlenku žádnou a jenom jsem u Korineho měl štěstí na výběr. Fakt nevím, asi se k němu jen tak nevrátím. 2* ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama