Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Recenze (442)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojná, hoci trochu ukecaná parano-špionárčina s jednou výbornou prestrelkou. Na hĺbanie v postavách sa tu moc nehrá, a o to viac poteší výhovornosť reči tela Cliva Owena. Holt typ agentskej postavy presne preňho. Naomina tvár má zmysel iba ten marketingový, na plagáte. Dej dosť prekombinovaný, ale zaujme, a za tónov tichej, pulzujúcej elektronickej hudby drží v napätí (držať palce sympatickému odvážlivcovi, ktorý sa postaví najmocnejším manipulátorom sveta, nás skrátka baví). Nechýba ani architektonicky úchvatný barák na útesoch, ako vystrihnutý z bondovky. Nový Bourne sa nekoná a Michael Clayton išiel viacej do hĺbky, ale s Pollackovou Tlmočníčkou si táto Tykwerova komerčná zákazka má čo povedať. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Tohle je Tykwerův první modrák, přesto je to film celkem chytlavý (alespoň v první polovině) a jednou dokonce i zábavný a to během akční přestřelky v galérce, která je přerušena vyzvánějícím mobilem s hlasem temného Yody. The International je takovým mixem thrilleru pojednávající o hrozbě konspirací bankovních institucí a jejich skutečných zájmů, které zrovna nepředstavují hlavní prvek, jejímž jsou peníze. Díky charismatickému a dostatečně odhodlanému Owenovi se na to dobře kouká, ale jak se děj filmu postupně vyvíjí, jeho kvalita naopak pozvolna klesá a konec je tuplem neuspokojivý (až si člověk říká, že ani autor scénáře sám nevěděl, jak to celé zakončit nebo to přinejmenším značně odbyl). Naomi Watts je tu opravdu zbytečná a vynechání její postavy by ničemu vůbec neuškodilo, spíše naopak. Decentní a pěkně natočený thriller, který však výraznější dojem neudělá a to z toho důvodu, že diváka nedokáže dostatečně strhnout na svou pro-tikorporační/bankovní jízdu. (6/10) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pěkně se Clive Owen do toho obul, aby natrhnul mocipánům prdel a udělal jedině dobře. Já sám jsem teď taky ve válečném stavu s mocipány z CTY, ty kurvy vzali stadion a přestěhovali nás do Edenu. Mám chuť všem mocipánům urvat koule a zahrát si s nima pingpong, takže každej mrtvej mocipán v tomhle filmu byl pro mě velmi příjemné pohlazení na duši. Hlavně v tom muzeu se Owen pěkně rozjel, taková několikaminutová dobře udělaná přestřelka je vždy vítaná slečna. Samotný příběh je mírně složitější, ale když jsem ho pochopil já, tak už každej. Owen koulí svejma kukadlama až jsem nabyl dojem, že je příbuznej Sbejbla a Hurvínka, ale jinak nic proti, zahrál to dobře chlapec jeden černovlasej. Ostatní postavy mě splívali v jednu velkou svini, až na Naomi Watts. Nepochopil jsem proč se neslíkla, aby děj trošku oživila. Je to škoda, pro tentokrát Naomi odpustím, ale pod podmínkou že se příště v oblasti slíkání výrazně polepší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úúúúúúú, tí bankári sú ale ZLÍ!!! :-) OMFG! Niečo tak zle napísaného a v konečnom dôsledku stupídneho sa len tak nevidí. Vážne, toto by lepšie zvládli aj Besson s Kamenom. Niežeby mali rôzni Bournovia a Huntovia zložitejšie zápletky - ide ale o to, AKO to podáte. Scenárista tohto filmu považuje diváka za hlupáka a tak mu všetko servíruje priamočiaro, priam prostoducho, a neštíti sa ani tých najzákladnejších scenáristických "podrazov" (základné pravidlo "nie sú prípustné náhody, ktoré hrdinovi výrazne pomôžu, len tie, ktoré mu život skomplikujú" je porušené hneď niekoľkokrát). Clive Owen prejde celým filmom s jedným výrazom tváre bez záchvevu emócií, Naomi Watts iba sem-tam pohodí blond hrivou... a to je všetko. Tak za čo vlastne 2*? Za jednu parádnu prestrelku. A toho sme sa dočkali od tvorcu geniálneho Parfému! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer, evidentně nadšen z posledních ‚Bondovek‘ i ‚Bourneovy trilogie‘, se rozhodl pro vlastní příspěvek k tematice osamocených agentů stojících proti mocichtivým nadnárodním organizacím a výsledkem je velmi netradiční, ale přesto působivá podívaná. Ač jsou hrdinové v neustálém pohybu, mění se lokace a děj svižně odsýpá, Tykwer vypráví překvapivě úsporně, lehce odtažitě (téměř až fetišistický důraz na moderní architekturu) a v relativně pomalém tempu (vyjma té unikátní přestřelky, která nemá široko daleko obdoby). Přesto to, světe div se, funguje. Nabývat po takovém filmu dojmu, že banky jsou učiněným zlem tohoto světa, může leda tak ten, kdo zapomněl na fakt, že současnou hospodářskou krizi zavinily právě ony. :) PS: Odkaz na Šakala potěšil. Moc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je dobrej...on mně ve filmu v jednu chvíli přišel jak kost a kůže a podruhý jsem přemejšlel, kolik kilo po jedné scéně přibral. Kila lítali a když jsem nakouknou na jeho profil na čsfd, tak jsem se o to víc divil, že ještě nosí brejle a vypadá tam jako hroznej slušňák. Tady zrovna slušně nevypadá, on tady dokonce i vcelku obstojně bouří. International je suprovej thriller, takovej ten typicky politickej, kdy si někdo mastí kapsy miliardama a příjde člověk, kterej jim přetrhne strunu a začne dělat problémy. Ze začátku se tváří, že to je jen neposedné zrnko, ale postupem zruší celou bankovní síť. Hezký, na jednoho člověka, to se musí nechat. Každopádně u mě je těžký udržet pozornost u politickýho thrilleru, jenže tady to šlo, a naprosto v pohodě. Clive Owen totiž řádí jak černá ruka a akce je tu tolik, že jsem kolikrát málem spadnul z křesla. Líbilo se mně to, překvapilo to. A i když to je o takovým míň zajímavým tématu, co se týče politiky, pořád mě to dokáže bavit. To je možná důvod, proč film nemá zase tak velké hodnocení. Ono kdyby šlo o jaderné zbraně, pumy a atomovky, taky se na to kouká jinak. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $25,450,527Tržby Celosvetovo $60,161,391Tržby za predaj DVD v USA $7,586,212 //počet predaných kusov 466,836║ Skvelá jazda, režisér Tom Tykwer namiešal tu správnu dávku mixu akcie a napätia, príbeh pútavý a účelový, v prevedení nepremrštení, úžasne dynamická rozmáchla akcia v New Yorku to bol fakt bonbónik, herci perfektný, Clive Owen ako stvorený pre úlohu Bonda. /95%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Jeho revírem je Evropa, jeho parťačka je dřevo a jeho tempo je uspávací. Jeho protivníky jsou bankéři-intrikáni. To je muž z Interpolu, Clive Owen, utíkající v režii Toma Tykwera nikoliv o život, ale před nůžkami studia. To nacpalo do "Michaela Claytona pro chudomyslné" akční scénu v Guggenheimově muzeu a do upoutávky rovnou vybuchující auto. V kině vybuchne tak maximálně vaše trpělivost. Pokud hodlá Tykwer rezignovat na scénář a místo hercům se věnovat kráse jednotlivých záběrů a budov, které z nich trčí, možná by měl z thrillerů přesedlat na reklamy. Docela by se nám ulevilo, už kvůli stonásobně menší stopáži. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Tom Tykwer v na první pohled komerčnějším filmu, než je u něj zvykem, ale na druhý pohled je to velmi dobře natočený a chytrý film. Tykwerův cit pro obrazy a kompozici dává v International nový rozměr a chvílemi divák neví, kam dříve koukat. Kamera a výprava jsou opravdovou ozdobou Internationalu. Vedle drsného Clive Owena je tu krásná Naomi Watts a do všeho mluví klasicky kvalitní Armin Mueller - Stahl. Celý příběh bude asi dostatečně znám milovníkům konspiračních dokumentů typu Zeitgeist nebo Peníze jako dluh. Přestože působí pro někoho dost absurdně, skutečnost je právě takto smutná a International skvěle vystihuje podstatu tohoto boje se současným systémem, která se snaží tvářit jako správný, ale přitom dovoluje konat velmi zlé věci. K akci dochází velmi málo a pořádná přichází až po půlce, kdy je rozstříleno jedno muzeum neskutečným způsobem. ta akce je výborně nasnímaná, přehledně vytvořená a chvílemi oslňující... Škoda, že Tykwer nikdy asi nenatočí opravdu velký akční film, který by byl pod jeho rukama nejen kvalitní a chytrý, ale i zábavný. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Byrokracií svázaný James Bond finančního světa. Tykwer na to jde netradičně; skoro až nedivácky. Čekal jsem něco jako Michaela Claytona v jiném prostředí s kopou atraktivních lokací. Dostal jsem Michaela Claytona v jiném prostředí s kopou atraktivních lokací. Jediná akční scéna sice naprosto fantastická (nejen díky výběru lokace), ale vůbec do filmu nezapadá. Poklidné vážné tempo, kde se i nervydrásající honičky uskutečňují maximálně tak svižnější chůzí a najednou z ničeho nic akčňák jak od Johna Woo, dokonce s humorem. A pak zase návrat k pomalému, nikoli však nudícímu, tempu. Nebýt zbytečnosti postavy Whitmanové a těch několika úsměvnějších žánrových klišé (zase platí, že jinde by možná nevadily, ale tady jsou jak pěst na oko), tak se mi Tykwerova představa thrilleru zamlouvá bez výhrad. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný a napínavý thriller s vymakanou vizuální stránkou. Tom Tykwer se úplně mazlí s architekturou ale i s přírodnímy exteriéry (mimochodem je tam stejná lokace jak v Quantum of Solace). Celé se to snažil pojmout hodně reálně a to mi sedlo. Přestřelka v muzeu byla psobivá stejně tak herecké výkony Clivea Owena a Armina Mueller - Stahla. Ode mě jednoznačný palec nahoru. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Kdyby režíroval Saul Bass, takhle nějak by to dopadlo. Rada, jak přistupovat k tomuto "narativními filmu faktu", abyste si ho co nejvíc užili: přistupte na to, že architektonická stránka filmu může být nositelem významných i významových informací nejenom ohledně vnitřku postav, ale i o jejich úspěšnosti ve vyprávění -> je velice důležité, jakým směrem se pohyb v záběru či pohyb záběru vykonává, jestli horizontálně, nebo vertikálně (především závěr je v tomto příznačný), popř. dokonce i diagonálně! Nepožadujte odpovvědi na všechny otázky, protože minulost hlavního "hrdiny" zůstává neodkryta, do příběhu jsme vhozeni v jeho průběhu a závěr je neuspokojivý, protože na místo částečného odkrytí pravdy a nápravy zůstává pachuť dalších nezodpovězených otázek -> nesmírně komplexní a inteligentní konspirační thriller. Jeho přelomovost vidím především v tom, že evropským přístupem intenzifikuje "americký žánr" a sedmdesátkový "talk and walk" spojuje s bourneovskými a bondovskými vyprávěními, ale konec je anti-tezí samotného Bonda -> Owenova téměr nehybná tvář se k postavě snažící rozprostřít "ekonomické" mechanice perfektně hodí. Tempo určuje hudba, požitek pak práce se zvukovými efekty. Jediná akční scéna, která ve filmu je, je tím nejnápaditějším, co zde bylo možné vidět od třetí matrixácké (přestřelka ve stavu beztíže) a bourneovské (pohyb po horizontálech i vertikálech) části (pohyb po diagonálách, vertikálech a horizontálech). Nesmírně opojné a důsledné, akorát je nutné si zvyknout na to, že řeč čísel, faktů či grafů nebo hypotéz nahradila řeč budov. 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Skutečnou hodnotou konfliktu je dluh, který vznikne. Když máte kontrolu nad dluhem, máte kontrolu nad vším!….. Věčně zamračený agent C. Owen v příběhu, ve kterém nezabíjejí jen dluhy, o bance, která je víc než jen ,,bankou pro život“. Solidním tempem zjišťuje, že jsou všichni zkorumpovaní a vy budete nenávidět banky jako celek (slabší povahy zruší účet a dají peníze do madrace již během filmu). Možná bude vadit, že Louis Salinger ,,sežral všechnu moudrost světa“ a N.Watts jen ,,přicmrndává“, ale takhle to asi ve světě chodí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Clive Owen běží o život... Jenže tenhle James Bond ve službách Interpolu si na demaskování bankovního sektoru vybral ten nejhorší timing. (jít v době ekonomické krize na film o prohnilých bankeřích?) Ten nejsměšnější scénář. A nádherné budovy po celém světě. Talentovaný režisér Tykwer jaksi mimochodem dává najevo, že ho krásy Guggenheimova muzea, istanbulského bazaru nebo italských scenérií zajímají mnohem víc než jakési bizarní konspirace bílých límečků a vojenských junt. Není nouze o absurditu, akční scény jakoby vypadly z jiných filmů a žánrů, dialogy působí jako vystřiženy z amatérského fanzinu Toma Clancyho a vizuální laskominy pro studenty architektury jsou vzápětí devalvovány jednostrunným herectvím Clivea Owena. Skoro to působí, jakoby k původně serioznímu dramatu přifrčel producent a přikázal to předělat na jednoduchý bambitkový akčňák. Vznikl z toho rozkacený, místy nechtěně komický snímek, ve kterém vlastně chybí koncizní expozice, krize i katarze, zato navíc je tam ten deus ex machina na konci. :) Rozporný celek, jehož části jsou neslučitelné. Ale velmi pozoruhodným způsobem. Takže pokud chcete v kině koulet očima, International je ideální adept. P.S. Teď mě napadlo, jestli to Tykwer nepodtaktoval úmyslně, protože ve filmu nepřebývají žádné plnohodnotné charaktery ani jejich podhoubí, žádné flashbacky o raných freudovských konfliktech, Clive s Naomi působí v lokacích jako dekorace a ona bezútěšnost a nesmyslnost vzpoury idealisty proti korporacím působí jako kontrapunkt vůči obvyklému one hero saves the world. (viděno v originále se simultánním dabingem) 50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 2,364 // Otvárací Víkend USA: $9,331,739 // ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tykwer se definitivně stává všeumělem, který dokáže neotřele natočit každý žánr, ale tentokrát mu z ruky zobat nemůžu. Průvodce po světě podvodů sice dělá s přehledem, ale zároveň pokaždé, kdy divák dožene scénáristu ve zvratech a podrazech, přidá další kličku a ukáže tak, že tentokrát opravdu zaostávajícím podávat pomocnou ruku nebude. Kladné dojmy tak získává hlavně Clive Owen znovu v roli neúnavného stopaře. V jeho podání je dokonale gradující přestřelka bez přehánění legendární scénou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

On by to nebyl spatnej thriller, jenze tu je par problemu, ktery ho srazi. Pribeh je sice zajimavej a ze zacatku i docela napinavej, bohuzel ale taky dost neverohodnej a s pribejvajici stopazi zacne misty lehce nudit, obzvlast, kdyz se kolikrat nic moc nedeje. Prekous bych, ze tu krome jedny prestrelky v muzeu neni vicemene zadna akce, tady o ni ani nejde, ale proste to chtelo nejak sviznejc natocit, ubrat sem tam nejaky ty kecy a zkratit stopaz. Navic konec je nejakej divnej a pusobi useklym dojmem. Co se tyce hercu, tady to stoji na Owenovi, kterej bohuzel svyho agenta pojmul jako normalni akcni postavu, tudiz se tvari super drsne a sam chce vsechny zlikvidovat a to se sem nehodilo. Ale jinak je film natocenej solidne a par momentu ma, ale to bohuzel neda na vic nez 3*. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

INTERNATION působí v prvních minutách na must see záležitost, chceme sledovat další a další záhadné zápletky, chceme více akce a více se spojit s postavami, ale v polovině zjistíme že nic takového nepřijde. Tom Tykwer s Frankem Griebem jsou za kamerou opět mistři, ale scénář Tomovi proklouzl mezi prsty. Už to není tak velkolepé jako v Parfému, kdy námět a výprava byla ta nejdokonalejší Tomova práce, u které by se rozplýval i Stanley Kubrick, který chtěl Parfém vidět ve filmové optice. Na INTERNATION musíte vstoupit jinak, pokud čekáte další velkolepou podívanou INTERNATION vás zklame už v polovině, pokud nečekáte velké věci budete se bavit. Clive Owen dobrý, má láska Naomi Watts pořád sexy, ale INTERNATION je sezónní záležitost. Za pár měsíců nebudeme vědět, o čem to bylo. ()

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama