Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mafiánské opusy se vždy vyznačovaly svou epičností a ani Brian De Palma nejde jinou cestou, pokusil se však zažitá pravidla žánru trochu ozvláštnit. Už sám fakt, že tentokráte ztvárňuje Al Pacino člena ne americké odnože organizace cosa nostra, ale člověka z komunity portorické či latinskoamerické, snímek dost ozvláštňuje, minimálně hudebním podkresem a druhem zobrazovaného tance...:-) Al Pacinův Carlito je však navíc podroben pochybnostem krize středního věku a ve fázi bilancování a přehodnocování životních hodnot je v rámci žánru postavou nanejvýš originální. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

10 let po Scarface natočil De Palma další vynikajicí gangsterku s Pacinem. Pravděpodobně ještě lepší, protože hlavní postavě musíte fandit a tudíž je emocionálně působivější. Al Pacino velmi dobrý ( na svůj výkon ve Scarface nedosahuje ), ale ještě lepší je Sean Penn, který má výborně napsanou roli a zvládl ji na jedničku. Jediné, co trochu brzdí tempo příběhu je pár trochu otřelých ( dialogy ) scén, kde Pacino navazuje vztah se svou bývalou láskou. Jinak to je brilantně zrežírovaný a napínavý film. V závěru se dočkáte špičkové přestřelky na schodech. Jedná se o další variaci scény z filmu Křižník Potěmkin ( ta první je v Neůplatných ). Co říct na závěr? Snad jen že uplynulo dalších cca 10 let. DePalma by měl brnknout Pacinovi a mohli by spolu zase trochu provětrat žánr. Fanoušci čekají... ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Všechny činy, ať špatné, či ty dobré jsou naší neoddělitelnou součástí. Carlito Brigante to ví! Poznal vězeňskou celu, našel v sobě sílu; přerodit se. Chce začít jinak, aby si, až dorazí na konečnou, mohl s klidným svědomím říct: „svůj život jsem nepromarnil.“ Taky si je jistý, že bude muset draze zaplatit. :-) Gangster-story se vším co takovému žánru náleží, který má, ale to něco, nebo spíš toho někoho navíc; Briana De Palmu, jenž dokáže z herců vykřesat maximum. Už jen nerozpoznatelný(až do ´44 minuty, jako Faye) Sean Penn, který dobrovolně odhodil stereotypní masku zhýralého hejska a jeho přeměna, jako i herecký projev byl veskrze uvěřitelný a odzbrojující. A teď si dovolím oponovat TheMakerovi v tom, že Al Pacino je prostě Bůh, když se nad tím tak zamýšlím(nic proti Pánu všehomíra) ---, byl by Bůh v těle Al Pacina(jenž nikdy nezahraje průměrně!) schopen takové emoční vichřice, vyjadřujíc na oko ledabylým gestem, výrazem, potažmo upřeným pohledem vnitřní pocity svých postav, a co teprve, když charismatickým hlasem ovládá a strhne davy fanoušků, kteří se zatajeným dechem sledují jeho hereckou genialitu. Neupírám tedy Bohu jeho zásluhy stvoření, ale raději se obrátím, zcela opačným směrem.. // Al Pacino je prostě Ďábel ! ---(vždyť odkud vzešel)…a, ať se ten nahoře třeba vztekne; …jestli to umí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tato gangsterka se mi jako jedna z mála opravdu líbila. Hlavní hrdina tentokrát není nesnesitelný arogantní zločinec, ale sympatický a čestný Al Pacino, kterému se dá fandit. To je věc, která mi na ostatních filmech podobného ražení chybí, a proto je obecně nemám rád. S Carlitovou cestou jsem tedy tento problém neměl, a tak jsem si mohl tento bezesporu kvalitní film užít. Sean Penn odvedl vynikající výkon, zpočátku jsem jej vůbec nepoznal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj tak bol pre mňa De Palmov 'Scarface' trošku lepší. Ale Al Pacino sa mu osvedčil a na podobné role niet vhodnejšieho kandidáta, to si musíme priznať. A ak by si ešte niekto z hercov (nevravím, že ostatní boli zlí) zaslúžil poklonu, tak určite Sean Penn, ktorého som s kučerami a plešinkou takmer nespoznal. Škoda, že sa podobných filmov netočí viac. Násilie, chladné hlášky, smrtiace pohľady, jednoducho cesta životom gangstra ako má byť a záver tiež. 85%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (37)

  • Carlitova (Al Pacino) slova: "You're in trouble, when you can't see the angles no more, you're in trouble maybe, you're in trouble..." jsou použita ve skladbě "Troubled" od skupiny RMB z alba "This World Is Yours" z roku 1995. Nebylo to poprvé, co si Rolf Maier Bode vypůjčil Al Pacinův hlas do svých písniček. Použil i jeho hlášky z filmů Zjizvená tvář (1983) či Vůně ženy (1992). (PogoJoe)
  • Právník David Kleinfeld (Sean Penn) posloužil tvůrcům počítačové hry „Grand Theft Auto: Vice City“ jako inspirace pro postavu advokáta Kena Rosenberga. Autoři hry zároveň převzali design interiéru Kleinfeldovy pracovny. (selviskhed)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama