Reklama

Reklama

Poté, co v roce 2012 došla ropa, nastala katastrofa a po světě se toulají jen skupinky těch, co apokalypsu přežili. Jedna z nich se usadila v opuštěné nemocnici, ale v patách má hordu nelítostných kanibalů. V hlavní roli amerického hororu Michael Madsen.  Píše se rok 2012. Došla ropa, zhroutil se celosvětový systém, dosavadní společnost zanikla. Žijí jen nepočetné tlupy lidí, kteří se toulají světem a hledají pro sebe útočiště. Bohužel ale existuje i početná skupina fanatických kanibalů, kteří loví všechny, co apokalypsu přežili. Americký horor režiséra Marka Younga vypráví o jedné ze skupinek lidí, která se usadila v opuštěné nemocnici. Bohužel však právě sem dorazili i kanibalové. Kdo z nich přežije? V hlavní roli Michael Madsen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

honajz 

všechny recenze uživatele

To si ze mě někdo dělá prdel, ne? Dojde ropa, není benzín - což je mimochodem sen všech současných zelených ekologů a bojovníků proti klimatu - a co jako? Brambory se kvůli tomu nerodí, zvířata v lesích z toho spáchala hromadně sebevraždu, ryby se vyvrhly samy na břehy, aby z toho neštěstí chcíply, voda přestala téct a hromadně se vypařila nebo co? Nebo - sídlíte v nějakém rozpadlém baráku, kam si pro vaše kamarády chodí kanibalové jak do vietnamské večerky, a vy tam na ně trpělivě každý večer čekáte a nenapadne vás jít o dva domy dál. Třeba někam, kde se dají zabarikádovat vstupní dveře, aby vám tam furt nelezli jak švábi. Jo a už vidím, jak si drsní chlapi nechají šéfovat ženskou. Pardon, ale když na mne tvůrci vyhodí takovou blbost, u níž se jednoznačně zhlédli v Mad Maxovi, odmítám jim takovou šlejšku žrát (pokus o vtip). Sice jsem rád, že jsem zas po letech viděl Michaela Madsena, ale ty kladné role se mi u něho líbí víc. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

No jo no. Víte co se stane v roce 2012? Nechcípneme jako v Emmerichově 2012, ale dojde benzín. Čekal sem nákou řezbu, ale nedstal sem ji. Moji oblíbenci Madsen a Jones se ve filmu nevyskytovali skoro vůbec. Madsen se oběvil max na 5 min a Jones na 10. Jinak pěkně debilní konec který přímo nesnáším. Člověk který je naprosto obyčejný se najednou nalíčí jako Arnold v Komandu a stane se z něho lovec a ještě k tomu je to ženská. Několik nesmyslných záběrů, logika chátrá. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

U tohoto hororu jsem se dlouho rozmýšlel mezi dvěma a třemi hvězdičkami, nakonec jsem se rozhodl pro tu štědřejší možnost, protože cca od dvacáté minuty se téměř pořád něco děje, takže se divák nenudí (což převelice oceňuji). Snímek zachycuje postapokalyptickou budoucnost, kdy se skupina hrdinů brání útoků kanibalů. Navzdory tomu, jaké nepříliš optimistické věci jsou ve filmu popisovány, se tuto depresivnost nepodařilo nijak přesvědčivě zachytit (na hustou a syrovou depresivní atmosféru zapomeňte, nic takového zde bohužel není). Důvodem jsou především značně sterilně působící exteriéry a interiéry (ač se snaží vypadat špinavě zašle, nefunguje to ani trochu - je z toho cítit umělost) a absence zapamatovatelných záporných postav (to zamrzelo hodně, s nimi by se Tooth & Nail mohl bezproblémů stát nadprůměrným hororem). Závěrem bych ještě zmínil docela originální konec (ne co, ale jak), který mě v těch třech hvězdičkách (slabých) utvrdil. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě seznámil s jednou z dalších zajímavých postapokalyptických vizí, tentokrát se však však zjevně jedná o vizi samoúčelnou, která je ztvárněna za účelem vybudování příběhu, u kterého by se mohl divák na nějakých 90 minut zabavit a také se trochu bát. Určité nedostatky, které už zde někteří komentující zmínili, nechám stranou, protože u filmu jsem totiž nikterak zvlášť nad nedostatky příběhu nepřemýšlel, toužil jsem jen po tom podívat se na film, u kterého se mohu před tím než půjdu spát odreagovat. Takže nedostatky nechám být a budu se věnovat příběhu samotnému, který je docela zajímavý a dokázal ve mně probudit zájem o osud hlavních hrdinů a o to, co bude následovat. Určitá atmosféra tu byla, pár lekaček také režisér použil, dokonce i na nějaký ten překvapivý zvrat se zde našlo místo, takže v tomhle směru to je naprosto v pořádku. Trošku mě jen mrzelo, že se nevyužil celý prostor té opuštěné nemocnice, z venkovních záběrů bylo vidět že ta nemocnice je opravdu hodně velký objekt, ale všichni se pohybují jen v jednom patře a jen v omezených prostorách, kdyby se více využil ten prostor, byl bych zřejmě maximálně spokojený. Ale fajn, beru v úvahu, že prostě tvůrci chtěli zařadit do filmu i nějakou tu mrtvolu a trochu krve, a kdyby ještě měli zařadit honičky po nemocnici, tak by ten film asi byl mnohem delší. Celkově tedy tenhle horor vnímám jako mírný nadprůměr, neboli uděluji trochu lepší tři hvězdy, což si myslím že je vzhledem k těm několika chybám a nedostatkům, které film měl, docela spravedlivé hodnocení ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na světě došla ropa a režiséru Marku Youngovi by mohlo dojít, že existují tisícovky jiných povolání, při kterých bude alespoň trochu užitečný. Sebekanibalismus v podobě ohryzání nehtů napětím se nekonal, to si spíš na tom neinvenčním béčku vylámete své hororu chtivé zuby.. Můj kdysi oblíbený Michael Madsen se začíná nebezpečně stávat vlastní trapnou karikaturou. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama