Reklama

Reklama

VOD (1)

Dokonale vycvičený bojovník proti terorizmu a skvelý ostreľovač James Dial (Wesley Snipes) by si už rád vychutnával zaslúžený odpočinok, no keď ho na jeho farme v Montane navštívi jeho bývalý šéf Jeremy Collins (Ralph Brown), predsa len súhlasí, že preňho ešte niečo urobí- jednu „prácičku“, poslednú... Má sa dostať k nedávno dolapenému teroristovi Alimu Mahmudovi Jaharovi (Nikolai Sotirov), ktorého väznia v Londýne, a umlčať ho. James teda vycestuje do Británie a splní, čo sľúbil – netušiac, že ho práve kardinálne podviedli! Vzápätí sa totiž z lovca stane korisť a James sa má čo obracať, aby si v preňho cudzom meste našiel nejaký úkryt pred vytrvalými prenasledovateľmi z oboch strán zákona, ktorý ho chcú eliminovať. Prekvapivej pomoci sa dočká od iba dvanásťročnej Emily Dayovej (Eliza Bennett). (TV Markíza)

(více)

Recenze (71)

Anticque 

všechny recenze uživatele

Musím smutně konstatovat, že Wesley, ač nechci, tak jde pomalu dolů, nechi řikat že zde hrál špatně, ale scénář, režie byla špatná a už titul ,,VIDEO FILM´´ značí vše. Lena Headey zde hrála vedlejší housle, byla prakticky nevýrazná. Musím jinak uznat že snad nejlepším hercem tu byla samotná mladá holčina. Děj byl předvídatelný, akce žádná, Wesley předvedl svoje umění snad jen jednou a to je málo. Dávám za 2.. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Není to film, který budete nosit v hlavě. Potvrzuje to fakt, že jsem film už dávno viděl, ale vůbec si ho nepamatoval a díval se "poprvé" znovu. Ani jsem tenkrát nemohl znát Lenu Headey. Takže, je to film, který má dvě rozšířená a oblíbená témata. 1. Zabiják ve státních službách splní úkol a je určen k likvidaci. 2. Holčička a zabiják. Myslím, že film v dané kategorii splňuje požadavek na "akční relax". 75%. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Takže béčko s Wesleym Snipesem. No, mám rád některé jeho filmy. Tohle nebylo moc světoborné. Objektivně by si to zasloužilo trochu lepší 2 hvězdy, ale mě přeci jenom tak nějak chytnul příběh a lehce dojemný konec. Rozhodně se nejedná o nějakou akční pecku. Není to klasický Snipesův film, ale přesto nejsilnějším kladem pro mě byl celkem zajímavý příběh a jemně proložená stránka filmu. Takže jak začít ? Úvod filmu je velmi obyčejný, sleduje osud hlavního hrdiny, který si užívá odpočinku, respektive vládní agent ve výslužbě. Takže Wesleyho bývalý nadřízení ho ukecají k mimořádné akci, aby odstřelovačem sejmul jednoho zločince. Takže zhruba do patnácté minuty má film celkem dobré tempo, v téže patnácté minutě se Wesleymu s odřenýma ušima podaří cíl vyřídit. Avšak je zraněn. Proto uniká, aby se nakonec ocitl někde v bezpečí. Dostane se do opuštěného bytu, kde ho bude navštěvovat malá, dvanáctiletá holka. Ta si ho oblíbí a on jí postupem času také. Takže takovým, laciným a mírně dramatickým stylem se začne film ubírat. Ta holka si ho oblíbí zřejmě proto, že je vychovávaná babičkou a rodiče nemá (zemřeli při autonehodě). No, takže do 30 minuty se to takhle ubírá, pak nastane menší přestřelka v garážích. Abych ujasnil velmi důležitou věc, tak ti, kteří Snipese do té akce naverbovali, tak ho zradily. Kdo přesně ho zradil ? To se dovíme na konci, takže příběhově se to celkem vyvedlo. Avšak akce bylo bohužel málo. Ta přestřelka v garáži byla nepřehledná, světlo tam blikalo. Souboj zde měl Snipes jen jeden. Poslední půlhodinka baví více. Malá holka Snipesovi skutečně pomáhá, nakonec nastane lepší přestřelka na konci a úplný konec je celkem mírně dojemný – hezky zahrané. Takže postava malé holky mě zaujala. Wesley Snipes hrál dobře. Hudba byla taky celkem solidní. Film byl pojat dost mírně a chyběla akce no. Příběh se vyvedl. Takže je tomu dost co vytknout. Zase na druhou stranu jsem nezaznamenal žádnou hlubší chybu. Takže ve výsledku vidíme slabý průměr, nebo i mírný podprůměr. Já to lehce nadhodnotím a dám tu třetí hvězdu. Dalo se na to koukat. Celkově hodnotím na 50% = *** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, keď nečakáte ďaľšie UMENIE BOJA. V podstate rodinný film, v ktorom sa vyskytuje agent CIA. Celé to síce začína sympaticky bez zbytočných kecov, ale po úvode dosť dlho trvá, kým Snipes opäť chytí zbraň do ruky. Na video film veľmi kvalitne spravené a preto aj prepáčim málo uveriteľné pozadie okolo agentov... Prekvapivé ako si vie Snipes udržať kvalitu svojich filmov, keď všetci jeho akční kolegovia lietajú z prieseru do prieseru... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S cieľom vrhnúť sa na akčnú béčkovú oddychovku som nemal cieľ zaspať. Scenár na úrovni - odspíš pár minút, nič sa nestane - však zariadil, že som sa zase aspoň až tak nenudil. Uspávankový feeling tiahne z filmu ale už od začiatku, dve-tri prestrelky a jedna bitka. To som vážne nečakal. Najmä od režiséra pomerne originálneho 'The Thirteenth Floor'. Nízke hodnotenie ma mrzí o to viac, že Snipes tiež podľahol výberu samaritánskych rolí à la Seagal. 55%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Původně měl v tomto filmu hrát i Michael Biehn, ale kvůli časovému konfliktu s jiným filmem Planet Terror (2007) od projektu odstoupil. (ČSFD)

Reklama

Reklama