Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Saši Dluhoše zmizel v roce 1982, když se s partou kamarádů pokusil sjet Černou řeku. Sašovi se dostane do rukou otcův deník, fotografie a několik starých filmů z osudné výpravy, a tak se rozhodne vydat po otcových stopách. Obrátí se na specializovanou cestovní kancelář. Ta připraví cestu na raftu a zajistí zbytek posádky. Kromě Saši a zkušeného profesionála Ronyho ji tvoří nerudný učitel zeměpisu Kužník, Slovenka Míša a její milenec Dominik. Dramatické situace je čekají ještě dřív, než se dostanou na vodu. Při konfliktu s policejní hlídkou na ně policista Razvan vytáhne zbraň. Když se pustí po proudu, sleduje Saša na skalách znamení, která tu zanechal jeho otec. Bez potíží sjedou první peřeje, u dalších však jejich vinou spadne ze své loďky místní dívka Anica. Saša ji zachrání a její otec, starý rybář a pytlák Božko, je pohostí. Saša z jeho řečí pochopí, že ví o osudu výpravy jeho otce. Jenže dřív než se stačí dozvědět víc, znovu se objeví policista Razvan, který vodáky napadne a ti ho v sebeobraně zabijí. Pokusí se těla zbavit, před sebou však mají velký vodopád. Pokud se jim podaří přežít, možná se Saša přece jen dozví děsivé tajemství otcova zmizení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Fandil jsem Renčovy, že chtěl natočit akčně dobrodružný film, ale bohužel se mu pokus nepovedl. Krásná Raluca Aprodu, zábavný Miroslav Krobot a místy zajímavé nájezdy kamerou, ale to jsou jediné plusy na tomto filmu, jinak uměleckého řemesla zde vidění moc není. Film bez nápadů, atmosféry, napětí a s komickou a staticky natočenou akcí, a hlavně je to nuda. Mé hodnocení 1 hvězdička.... ()

Filmmaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesný pokus o dobrodružný thriller, z nějž nedopatřením vylezla parodie na hixploitation žánr připomínající směsici Rafťáků a Deliverance. Primitivní zápletka vrcholí průhledným zvratem, který je prezentován jako překvapivý a šokující, leč ve skutečnosti musí být všem divákům jasný nejpozději od poloviny. Napětí i záhadnost se postupem času z příběhu vytrácejí namísto toho, aby gradovaly. Herci jsou tam vyloženě jen od toho, aby měl kdo držet pádla, ženské postavy navíc ještě proto, aby každá alespoň jednou ukázala prsa. Světlou výjimkou je Miroslav Krobot, který jako jediný předvádí něco, co se dá označit za herecký výkon. Nehledě na to, že oproti ostatním pouze jeho postavě scénář připisuje nějaký rozměr a alespoň trochu živelnosti. Kategorií samou pro sebe je pak retardovaná rádoby balkánská mluva domorodců/šerifů, která definitivně pohřbívá pod zem poslední naděje, že by někdo tento nezábavný a útrpný film mohl brát vážně. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Renč se bohužel projevil jako hrozný kýčař. Má odkoukané poletování s kamerou, umí nabarvit záběr, ale... nezná míru... Nový akční hrdina Jirka Langmajer filmem jen tak prošeptá, vizuály východní Evropy zůstanou nevyužité a snaživá hudba většinou spíš otravuje svým kontrastem k tomu, co se děje na plátně. Jako detektivka slabé, ako thriller směšné díky Krobotovi, díky kterému všem pendluje od variace na Účastníky zájezdu k Slunce, seno, splav... vtipy veškeré žádné, napětí ani co by se vešlo na špičku pádla a pointa viditelná od první zákruty. Ale co... žánrovky se v našich končinách budou rodit těžce a pomalu. Škoda. Od Renče jsem po solidním Románu a Rebelech čekal trochu snesitelnější evoluci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Toto by nezavadilo o Boormanovo Deliverance ani kdyby došlo k análnímu zneužití Filipa Blažka rumunským domorodcem.. Dokonale mě iritovalo to mezinárodně srozumitelné slovanské nářečí, pitomě napsané i pronášené dialogy a snad ze všeho nejvíc ten zpomalený závěr s vodopádem, co ne a ne skončit. At Your Own Risk bohužel nepomůžou ani krásné přírodní scenérie, či odhalení 4 ňader v rychlém sledu za sebou a já ho musím zařadit na úroveň Janákových báječných nadrženců na nafukovacích člunech.. Alespoň že tam byl Miroslav Krobot. Fascinující postavička, která s neměnnou dikcí a gesty představuje pořád stejnou osobu, proplouvající zcela nerušeně českými filmy napříč spektrem žánrů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

!SPOILER!: "To sem takhle jednou na raftu přefik nevlastní ségru...", třeba touhle (pardon, trochu vulgární) větou by se dal vystihnout film Na vlastní nebezpečí. Těžko hledat něco dobrého, co by šlo na tomto snímku vyzdvihnout. Bohužel i můj oblíbenec Krobot mě zklamal, resp. debilita jeho postavy. Jinak i laika musí slušně trknout jazyková stránka, mě, jakožto člověka znalého základů ruštiny, tahle podivná směska několika řečí praštila kladivem do hlavy, ze začátku se tomu snad ještě šlo smát, ale postupem času jsem pořád více trpěl a modlil, aby radši všichni přešli do češtiny (nestalo se). Pointa docela lehce čitelná už při prvních významných pohledech, na odpad! mi nepřišla pouze technická stránka (kromě scény s mačetou a flashbacků, které se postupně staly otravnými), přírodu vůbec nebudu brát jako klad, tu najdete v každém trotlovském romanťáku podle Pilcherky a stejně je psychickému zdraví bezpečnější se koukat na pořady k tomu přímo určené. 1*, víc z toho opravdu nevykouzlím. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Jiří Langmajer a Filip Blažek absolvovali před natáčením raftový výcvik na kanálu v Českých Budějovicích. (Cherish)
  • Miroslav Krobot (Kuznik) komentoval: "Já mám hrozně rád vodu. Divoká voda v Bosně a Hercegovině, možnost zajezdit si na raftu, to pro mě bylo nakonec tím rozhodujícím. Vím, jsou to mimofilmové důvody, ale i to někdy hraje roli." K samotné práci pak řekl: "Bylo léto, okurková sezóna, takže nějaké divoké historky asi byly třeba, ale celé natáčení probíhalo, aspoň pro mě, v neuvěřitelné pohodě. Nikomu se nic nestalo, tedy kromě Jirky Langmajera, což byla veliká smůla, ale jinak ani jedna zlomená noha! Pro všechny to bylo velice náročné natáčení: naše nezkušenost s vodou, krajina plná min, které tu zůstaly po válce, drsný kraj sám o sobě... Byla to docela pěkná výzva: plavat pod vodou, padat z vodopádu... A pro mě osobně zase jiná natáčecí technologie. Kamera na jednom raftu točí druhý raft, oba v pohybu..." A nejsilnějším zážitkem pro něj byla místní příroda: "To byla opravdu nádhera! Vím, že to bude znít jako fráze, ale tohle byl takový typ vody, u níž platí, že se k ní má člověk chovat pokorně. Stala se mi třeba situace, kdy jsem čtyřikrát opakoval dost náročný záběr, kdy raft padá ze dvoumetrové peřeje, nateče nám do něj voda, já skáču do vody, uplavu dvacet metrů a pak se jakoby zachytím nad vodopádem a po zádech do něj spadnu. Nebyl to samozřejmě vodopád, ale další dvoumetrová peřej, vodopád jsme pak točili jinde, ale i tak. Když takov záběr opakujete čtyřikrát a ještě se vám stane, že se napijete - a napijete se vždycky, i když máte zavřenou pustu, protože nos si ucpat nemůžete -, tak to už jsem měl skoro dojem, jestli se vůči té vodě nějak nerouhám. Najednou jsem měl k tomu živlu obrovskou úctu, najednou to pro mě bylo setkání mimo běžnou realitu a běžné vnímání světa." (NIRO)
  • Herec Jiří Langmajer si při natáčení v Rumunsku poranil páteř, musel být operován a kvůli zranění musel na poslední chvíli odmítnout i původně domluvenou roli v novém filmu Dušana Kleina Svatba na bitevním poli. (hippyman)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama