Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 5

Recenze (1 550)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jeden z nejlepších animáků všech dob. Scifárna, která v sobě nese náznak poselství, náznak romantiky, náznak dobrodružna a hodně emocí. Celé je to servírováno v podobě, která je srozumitelná dětem a zároveň neodrazuje dospělé, skvěle naanimováno a taky parádně hudebně podbarveno. Vidím to na takových 90%. Btw. Po tomhle filmu asi přehodnotím svůj vztah ke švábům. :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyzkoušejte modrou, je to nová červená." Dovede konzumní reklamní společnost Zemi k sebevraždě? Nevím, ale maká na tom opravdu svědomitě. Já tedy nejsem žádný ekologický aktivista ani terorista, ale němý Vall-I mi mluví z duše. Navíc mě baví svým blbnutím s hasičákem, podprsenkou nebo pingpongovou pálkou. Je s ním zkrátka sranda, jeho agitace není příliš vlezlá a jeho jízda mimo vyznačené pruhy je dokonalá. Je to prostě rebel a já mu fandím. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když se smí dávat plné hodnocení němým filmům z roku 1920, tak já zas můžu dát tomuhle. Pro mě naprosto převratná pecka na poli animovaného filmu. Pixar se mi s tou jejich originalitou fakt zamlouvá. Robůtek si tam jen jezdí a říká jen asi dvě slova (něco jak Pokémoni) a stejně prostě víte o co go a baví vás to. Na konci jsem byl i dojatej a Straussovo - Tak pravil Zarathustra mě utvrdilo, že ten film má víc, než něco do sebe. ()

whack 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Zem je následkom šialenej nadvýroby a konzumu taká zdevastovaná a zaplavená odpadom, že život na nej takmer vymizol. Zbytok zodpovednej humanoidnej masy je vyslaný na kozmickú loď, kde zdegenerovaný a plne automatizovaný prežíva ničnerobením. Až keď sú odtrhnutí od brainwashingu reklám a ružových okuliarov a začnú si pomaly uvedomovať realitu a rozmýšľať, stávajú sa opäť ľuďmi. Odstavujú nadvládu počítačov, pristávajú na Zemi, ktorú roboty nestihli dať do poriadku ani za 700 rokov a vysádzajú prvý strom... Skutočne tu môže niekto nevidieť ekologickú agitku? ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Vó-lí. Roztomilejší postavičku by ve filmovém vesmíru člověk jen těžko pohledal. Trošku si zoufám z toho, že ona ekologická proklamace s přehledem zastínila poselství o tom, že jinakost není nemoc, ale naopak dar. Avšak díky Wall-imu jsem po příchodu do obchodního centra cítil o něco větší nechuť než obvykle. Tudíž svůj účel bezesporu splnil. Možná, že je to na blockbuster docela pokrytecké kázat o konzumní společnosti, ale díky bohu za to, že tak aspoň někdo činí. Pixar mi opět připomněl, že animované filmy ještě dosud nedosáhly svého technického stropu a že hrané postavy do animáku nepatří. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (65)

  • Vzhled VALL-Iho vznikl, když si jeden z designérů prohlížel lovecký dalekohled a zjistil, že různé sklony okulárů připomínají různé emoce. (duklak2)
  • Jim Reardon – zkušený režisér a koordinátor námětů pro seriál Simpsonovi, který režíroval 35 dílů seriálu a na dalších sto padesát příběhů dohlížel – byl povolán, aby autorům pomohl s námětem. Nakonec společně s Andrewem Stantonem napsal k filmu scénář. „Začali jsme VALL-Iho natáčet jako komedii, ale ve třetině filmu jsme si uvědomili, že je to i romantický příběh,“ řekl Reardon. (Rodriguez)
  • Píseň, kterou si VALL-I nahraje, a která se stává ústředním motivem jeho vztahu s EVOU, je „It Only Takes a Moment“ z muzikálu „Hello, Dolly“. Úvodní píseň celého filmu, „Put on Your Sunday Clothes“, pochází rovněž z muzikálu „Hello, Dolly“. (Ištván87)

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama