Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Recenze (282)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vychytaná, roztomilá sektička netolerantní k hájení teploušů a grupáči s ohyzdnými čtyřicítkami je vystavena lynči bezskrupulozního establishmentu, který s Kevčovou poetikou a laskavým humorem naprosto nevybíravě potírá základní náboženské svobody. No kde jsme!!?? To už si tu za chvíli nebude moci ani oddaný černoprdelník zašpásovat s baculatým ministrantem nebo pravověrný arabáš mrsknout manželce do xichtu dlažební kostku, protože mu spálila kebab, nebo co??!! Jestli to takhle půjde dál, tak vám povídám, že Bůh se nasere a uplácá si jinou planetku na hraní a v pekle bude takový nával, že si jeden počká celou věčnost, než se s děvkama dostane k pokerovému stolu! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Red State má smůlu v tom, že dvě hlavní divácké skupiny, které se na něj budou chtít podívat, nemá velkou šanci zaujmout. Fanoušci Kevina Smithe mají jeho filmy rádi především kvůli humoru, nikoli kvůli ideologii. Smithovská kritičnost vůči všemu možnému je podle očekávání přítomna v míře vrchovaté, film nedělá kompromisy. Humor tu je ale jenom ve stopovém množství - například když se nad nějakou postavou pobaveně uchechtnete a řeknete si "heh, to je ale svině". No a hororoví konzumenti tu toho pro sebe taky moc nenajdou. Ale pokud dokážete ocenit vynikající technickou stránku, důmyslnou stavbu příběhu, střídání žánrů (nejpřesnější popis - nábožensko-politický dramatický thriller s akčními pasážemi a špetkou exploitačního hororu) atd., budete spokojeni. Red State sice nakonec není ve své výpovědi nikterak objevný či geniální, ale v době, kdy z filmů ideologie téměř zmizela, jsem rád i za to málo (přestože nemůžu říct, že bych se pod jeho kritické vyznění podepsal). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wow! Od ukončenia filmu ubehla hodina a ja sa stále smejem. Bolo to bizarné, originálne a vo svojej podstate veľmi smithovsky zábavné. Budí to dojem nekoncepčnosti, akoby Smith písal scenár štýlom "kedykoľvek čokoľvek", ale práve preto je to dokonale nepredvídateľné a (pre mňa) tým pádom... nuž áno, strhujúce. Parks a Goodman dokonalí, akcia veľmi dobre natočená (čo je prekvapenie vzhľadom na mizerné akčné scény v Cop Out) a keď zazneli trumpety, šiel som do kolien. Skvelá vec, ktorú mám chuť pozrieť si znovu. Jeden z najlepších Smithových filmov, ktorý si väčšinu "klasických smithoviek" dáva na olovrant. "Shut the fuck up!!!" ;-DDD ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co ten Kevin Smith blbne. Kdyby splnil to, co slíbil, možná by udělal líp. Pořád všechno je lepší, než pseudo horor o partičce neerdů, co si chtějí užít a tak si přes internet domluví nějakou bábu a až na místě zjistí, že je to sekta. Každopádně v dialozích je Kevin Smith jasnej. Jen to prostě není prdel a ani to není tak šokující, jak by on asi chtěl. O to víc mě to nebaví, když si vzpomenu, jak z tý sekty byli všichni tak strašně normální, nezajímavý a dělali, jak je to všechno, co se ve filmu děje, strašně v pohodě. Není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $1,104,682Tržby Celosvetovo $1,872,000▐ taká milá poučná kresťanská jednohubka, škoda že sa tu dobre rozohraná atmosféra v prvej polovici filmu absolútne vytratí hneď ako nabehne zásahovka ATF /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Půl filmu je nudná mše a druhá půlka velmi špatná přestřelka, kde dělá akční kousky John Goodman (!) a jdou po něm věřící důchodkyně s kalachama. Všechno je to podáváno s vážnym ksichtem a u mě osobně to zabila scéna, kdy se jakejsi špatně hrající hispánskej SWAT filosoficky hádá s Johnem Goodmanem, jestli maj všechny zabít. Nedokázalo to u mě vyvolat žádný emoce, snad kromě údivu, že se ty kluci fakt rozhodli vomrdat asi padesátiletou ženskou. Kdyby to natočil Uwe Boll, tak to imho všichni setřou jako největší píčovinu, ale Smith dostane pardon, jelikož experimentuje se změnou žánru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOTO JE DEN, KTERÝ UČINIL HOSPODIN, JÁSEJME A RADUJME SE Z NĚHO“....... /// mysleli si kluci, když našli ženu, která je chtěla vošukat všechny tři najednou. Teď už není důležitý, kdo si chtěl vzít prdel (Billy), ale to, že trocha toho ,,ďábelskýho“ vzrušení dá zapomenout na keci o šuku (za sekundu ucejtíme kundu) a nastane období hemzů o Bohu. A aby toho nebylo málo, změní se horor ve válku policajtů s teroristy. Neztrácíte se v tom? Proč, že? Je přece fajn, když se nabídka kvalitního sexu změní v sadismus. “Bolestněji nad zub hadový jest míti dítě nevděčné!" Klekni na kolena a pros Boha o odpuštění! Prostě se to celý zamotává a vlastně je docela zábava, když kulky trefujou svý cíle. Je z toho cejtit ironie až ke mě domů, ale je dost možný, že pravověrní budou zklamáni. Já oceňuju, že mě baví jak keci o vagíně, tak keci starýho poldy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám film plnej veršů a žalmů. 2.) Nesnáším homosexuály. 3.) Prej Smith řízlej Coeny – je to možný? 4.) Thx za titule ,,Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento film se o horror ani neotřel. Debilní film o pošahané sektě. Amatérská kamera, amatérské herecké výkony. Hnusný obraz a zvuk a to jsem měl BLU RAY. Nuda. Spíš Anti gayovská propaganda. Netuším však, co tím chtěl režisér říct? Sám se totiž oženil s chlapem.. Konec jsem si musel pustit zrychleně, jinak bych rozmlátil televizi. MEGAODPAD! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

"It's awesome! Michael Parks is an amazing!!!" Takhle dobrý film jsem už dlouho neviděl! Asi se mi hodně líbil, když jsem ho viděl třikrát hned po sobě. Ta kamera, nepředvídatelnost, originalita! Wow! ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Už prešiel nejaký ten piatok odvtedy, čo som videl sektársku píčovinu Camp Hope, no nečakal som, že narazím na trošku "akčnejšiu" píčovinu Camp Hope 2, akurát pod iným názvom. Kto ma pozná vie, čo si myslím o cirkvi, takže si asi viete predstaviť moje utrpenie počas úvodnej tretiny, keď som musel počúvať tie náboženské žvásty. Pomätená sekta sa rozhodla vysporiadať s každým homosexuálom alebo smilníkom, na ktorého narazila. Čiže som si akurát dobre ponadával, a to nie len na tých prijebancov, ale taktiež na blbého teenagera, ktorý namiesto toho, aby tú sektu vystrieľal, radšej utekal so samopalom v ruke preč, až kým ho niečo "netrafilo". Potom sa do toho zamiešali policajti a nastalo asi 35-40 minút nudnej prestrelky. Každý tam len na každého strieľal, a ja som už fakt nevedel, komu držať palce, lebo už som si želal, nech sú všetci vystrieľaní, nech je konečne pokoj. Keby tá sekta v závere spáchala hromadnú samovraždu, možno by som z princípu aspoň jeden bodík dal, ale skončilo to tak neuveriteľne KOKOTSKY, že už ani nemám čo dodať. Horor to teda bol, len trošku v odlišnom význame. (Zase tu nejaký pobožný šaško musí reagovať na môj koment? Jonesovsko/mansonovské kiehoboha? Tí veľkí intelektuáli vyžívajúci sa v cudzích pojmoch, aby vyzerali inteligentne, ma bavia čím ďalej tým viac. No, keď si ma predstavoval, to je pre mňa česť, ja si ho ale radšej predstavovať nebudem). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Absolútna pecka a bomba s úplne šialeným scenárom, nekompromisná, drsná, tvrdá, špinavá a nepredvídateľná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, Red State je kravina. Mix mezi buranskou vyvrazdovackou (sice tu jsou nabozensky fanatici, ale vyjde to nastejno) a akcnakem o zasahu specialni jednotky. Vysledek je ten, ze se vcelku vtipne skupinka studentu dostane do rukou magoru, ktery si na ne zacnou chystat nadobicko, ale kdyz uz clovek ceka, jak se kdo pokusi zdrhnout, jak kdo nechutne chcipne a podobne, Smith prepne na akcnak a az do konce filmu se vicemene jen strili ze samopalu. Coz o to, rozhodne to je zajimavy spestreni, a je fajn, ze se s nejakejma smrtma Smith moc nesere a i ten sebevetsi sympatak bez milosti chcipne, vetsinou diky kulce do hlavy. Ale proste to jako celek moc nefunguje a spis to pusobi dojmem, ze Smithovi dosli napady, oni ostatne ani dialogy nejsou buhvijaky a to fuckovani se precejen casem omrzi. Ale i tak docela zabavna devadesatiminutovka, ktera na jedno skouknuti v pohode zabavi. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

No tak... Stranou překvapení, že něco takového --seriózní sektářský explo-thriller-- natočil Kevin Smith (!), ale co mám já osobně z RED STATE? Dojem jednorázovky, která sice dokáže nepříjemně zatížit a upoutat dobrými herci, ale celkově je prostě plochá a má problém udržet se pohromadě ve vší celistvosti. Je to solidní průměr, co ve mně ničím moc neutkví. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tento film je stejně impotentní jako komentář Makera (dejte mu bodík). Red State měl velkou šanci zaujmout, protože představil ultrafanatické náboženské idioty, kteří by se velmi hodili k nějákému mohutnému masakru na konci filmu. Problém je ten, že scénárista a následně i režisér tak nějak všechno dojebali. Původní dějová linie se měla točit kolem tří nadržených puberťáků, jejich mučení a následný útěk, ale najednou se vše zvrhne v naprosto idiotskou záležitost, kdy se na scéně objeví vládní agenti aby všechny rozstříleli. Sterilní desetiminutové proslovy střídají sterilní desetiminutové přestřelky a následují desetiminutové pasáže, které nemají sebemenší smysl. Hledat v tomto guláši nějákou myšlenku a pointu je stejně naivní jako potápět se mezi hovna v Toi Toice s nadějí, že najdete diamant. Nefunguje zde psychologická stránka filmu, nefunguje zde hororová stránka filmu, nefunguje zde akční stránka filmu, což je trochu v prdeli, když se to tvůrci snažili skloubit a narvat do jednoho balení. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh vidí všechno, pane teplouši. Bůh taky dělá fotky. Výstřední fotografie mužů na jiných mužích svíjejících se ve zvráceném chtíči." Tak si to ujasněme: internet je Ďáblova ideologie a homosexuálové jsou Satanovým instrumentem na Zemi? Možná jo. A možná ne. Z toho plyne jasný: nevím. Co však vím určitě, je to, že náboženský sekty nemám rád, nadržený pitomce moc nemusím a uplatňovače Patriot Actu taky ne. Z toho plyne, že kromě jednoho agenta se zbytky svědomí tady není komu fandit. Nicméně je to tak ujetý, že jsem se chvílema dokázal i bavit. Svědky na to nemám. Musel jsem je zabít. Byl to rozkaz a já si rentu neohrozím. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Smith toho zdánlivě chce říct moc, ale ve skutečnosti nepoví vůbec nic... Chytře se jen tvářící nudný exploitation. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tento, zcela nesmithovský, film začíná jako poměrně temný, ryze béčkový exploatační skoro-horror, přesně takový, které se Tarantino snažil pozdvihnout ve svém Grindhousu. Žánr se však záhy zlomí, atmosféra strachu kompletně vymizí a nastává akce - na první pohled naprosto nezajímavá akce, ale když už se zdá, že se z Red State stává šedivý propadák, začne na film doléhat citelný opar satiry, jenž trefně kritizuje fanatické náboženství, terorismus a způsob, jakým je policie nucena se s těmito problémy vypořádávat. Tento absurdní a skrytě zábavný rozměr filmu alespoň zčásti nahrazuje jinak obyčejný děj a nijaké postavy. Na této vlně Smith nakonec graduje až do Coenovského finále, takže řeknu budiž, ale příště radši Clerks 3, prosím... 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Jisté je, že zklamaní budou fanoušci Kevina Smitha i slasherů - ani jednomu se výsledek nepodobá. To ale neznamená, že jde o špatný film. Každopádně je "jiný", na čemž si zakládá. To na druhou stranu neznamená, že je dobrý. Zatím zaokrouhluju nahoru, ale nechávám si pomyslná dvířka ke změně pootevřená. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, když Kevin Smith točil filmy jako Clerks nebo Mallrats... Nevim, jestli už si na to začal připadat starej nebo je za tim nějakej jinej důvod, ale to snad radši, ať už netočí nic. Po totálnim propadáku Poldové přišel s touhle slátaninou. Přišlo mi to, jak kdyby ani sám nevěděl, co chce vlastně natočit. První polovina je o tom, jak se náboženský fanatici rozhodnou, že ve jménu boha budou trestat různý hříšníky, co se provinili např. tim, že si na netu dohodnou s někym šukačku. Průser je, že většinu času jenom posloucháte nějakýho ideologickýho vůdce těch fanatiků, jak cituje různý úryvky z bible. Tohle se mohlo klidně vyhodit a divák by nezůstal o nic ochuzen. Asi v půlce se k tomu přimotá ATF a začíná se v podstatě od nuly. Pak následuje dlouhá střílečka, která mi přišla jako nejlepší část celýho filmu. Jenže zase to posere jakýsi mimózní rozuzlení. Kevin Smith by udělal nejlíp, kdyby natočil zase nějakou pohodovou komedii o různejch flákačích, zevlácích a geekách. A Johna Goodmana příště taky radši v nějaký komedii. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Překvapení: Viděl jsem dobrý film od Kevina Smithe. (To není ironie.) Kdyby Abina Coopera hrál Jeff Bridges, byly by ty čtyři hvězdičky úplně čisté. Nekompromisní záležitost jak ze 70. let. Haleluja! Naprosto chápu, že ne všichni ulítávají na nábožensko-masakrální tématice jonesovsko/mansonovského typu, ovšem komentář uživatele ricci.s vládne. (Úplně jsem si ho představil s pěnou u huby a vypoulenýma očima. Chudák prý strašně trpěl, protože "musel počúvať tie náboženské žvásty". Kdo ho k tomu asi nutil? Tihle rozzuření ateisti jsou tak legrační.) ()

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama