Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh vidí všechno, pane teplouši. Bůh taky dělá fotky. Výstřední fotografie mužů na jiných mužích svíjejících se ve zvráceném chtíči." Tak si to ujasněme: internet je Ďáblova ideologie a homosexuálové jsou Satanovým instrumentem na Zemi? Možná jo. A možná ne. Z toho plyne jasný: nevím. Co však vím určitě, je to, že náboženský sekty nemám rád, nadržený pitomce moc nemusím a uplatňovače Patriot Actu taky ne. Z toho plyne, že kromě jednoho agenta se zbytky svědomí tady není komu fandit. Nicméně je to tak ujetý, že jsem se chvílema dokázal i bavit. Svědky na to nemám. Musel jsem je zabít. Byl to rozkaz a já si rentu neohrozím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co ten Kevin Smith blbne. Kdyby splnil to, co slíbil, možná by udělal líp. Pořád všechno je lepší, než pseudo horor o partičce neerdů, co si chtějí užít a tak si přes internet domluví nějakou bábu a až na místě zjistí, že je to sekta. Každopádně v dialozích je Kevin Smith jasnej. Jen to prostě není prdel a ani to není tak šokující, jak by on asi chtěl. O to víc mě to nebaví, když si vzpomenu, jak z tý sekty byli všichni tak strašně normální, nezajímavý a dělali, jak je to všechno, co se ve filmu děje, strašně v pohodě. Není. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

S Kevinom Smithom to je u mňa ako na hojdačke. Raz príde s filmom, ktorý ma aj celkom baví, a inokedy zase príde s nejakou koninou. No a toto je práve tá konina. Chápem tu ten istý nadhľad, recesiu a satiru, ale všetko toto je tu prezentované totálne hlúpym spôsobom a nelogickým chovaním sa postáv. Najmenej ma sklamala thrillerová zložka, ktorá krvou nešetrila, pričom v súvislosti s tým sa tu vyskytlo aj pár drsnejších alebo napínavejších scén. Na priemer však toho bolo málo. 45/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Red State má smůlu v tom, že dvě hlavní divácké skupiny, které se na něj budou chtít podívat, nemá velkou šanci zaujmout. Fanoušci Kevina Smithe mají jeho filmy rádi především kvůli humoru, nikoli kvůli ideologii. Smithovská kritičnost vůči všemu možnému je podle očekávání přítomna v míře vrchovaté, film nedělá kompromisy. Humor tu je ale jenom ve stopovém množství - například když se nad nějakou postavou pobaveně uchechtnete a řeknete si "heh, to je ale svině". No a hororoví konzumenti tu toho pro sebe taky moc nenajdou. Ale pokud dokážete ocenit vynikající technickou stránku, důmyslnou stavbu příběhu, střídání žánrů (nejpřesnější popis - nábožensko-politický dramatický thriller s akčními pasážemi a špetkou exploitačního hororu) atd., budete spokojeni. Red State sice nakonec není ve své výpovědi nikterak objevný či geniální, ale v době, kdy z filmů ideologie téměř zmizela, jsem rád i za to málo (přestože nemůžu říct, že bych se pod jeho kritické vyznění podepsal). ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bože můj, bože můj, bože můj! Z téhle „Smithovské kritičnosti vůči všemu možnému“ mi nepěkně duní v hlavě - ještě víc než z hlásných trub v závěru, při Soudném dni, který se nekonal. A volume na maximum tomu oroštovalo pár skutečně skvostných WTF momentů. Jako - já chápu, že režisér strávil dětství v kostele (zavřený v bedně pod oltářem), a že scenárista nedostal v životě ani pár facek (věčná škoda!), natož aby se podíval zblízka do hlavně pistole nějaké náboženské fanatičky, co má zrovna den blbec, ale toto...? To nikdy neslyšel o existenci pudu sebezáchovy? Následují SPOILERY! (Varovat před nimi u blbého filmu je asi zbytečné, ale nešť). Volně přetlumočím nejvýživnější WTF scénu: "Kašlu ti na to, že chceš zachránit ty děti a mě taky. Zabili jste mi dva kámoše, takže na tvoji snahu mě zachránit ti seru, kočičko! Schválně tady chcípnu ! ... a to budeš mít za to!" Zhruba tohle svým "Naser si!" říká pomstychtivě osmnáctiletý panic rozrušené pastorově vnučce Cheyenne. A prsí se přímo do hlavně namířené pistole. A nebo, taky dobrý, ti sportovní střelci z FBI. V klídku odstřelí, pěkně zblízka, face to face, dva neozbrojené civilisty (z toho jedno rukojmí!). A aby udělali šéfovi akce ještě větší radost, chystají se postřílet i pět šest malých dětí, jen tak, aby nezůstali svědci zpackaného zásahu. ROFL! To jsem netušil, že do zásahové jednotky FBI se přijímají jen kvalifikovaní psychopati... Velmi uvěřitelné. Taková (krvelačná) třešnička na tomto debilním filmovém dortu. Jedna hvězda pastorovi, neboť zajímavě ztvárněných náboženských pošuků není nikdy dost, a druhá hvězda jeho ženě, obětavé milfce, co šla s kůží na trh: „Nepustím do sebe žádnýho chlapa, kterej v sobě nemá aspoň dvě piva“. Čiperná fanatička :-)) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Kevin Smith odmítl drahou propagační kampaň, která by ve výsledku stála tolik, co samotný film, možná víc. Distribuční práva prodal sám sobě za 20 amerických dolarů. Odmítl účast snímku na filmových festivalech, promítal jej osobně během tour po Spojených státech, prostřednictvím společnosti Lionsgate jej uvolnil pouze do omezené projekce v kinech a na internetu byl za poplatek streamován. (Olafa)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama