Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víte, proč není snadné být právníkem? Protože při výkonu tohoto povolání nemůžete být sami sebou a nesmí vás zajímat pravda. Pouze vítězství. Proto také nemůže židovský právník Danny Dunckelman odmítnout soudem nařízenou obhajobu psychopatického neonacisty Mikea Downeyho, jednoho z hlavních členů nebezpečného rasistického hnutí Árijské bratrstvo, jež má na svědomí mnoho nevinných životů. Nyní je Downeyho domovem vězení, kde čeká na přelíčení ohledně vraždy indického přistěhovalce. A právě sem za ním přichází humanisticky a liberálně smýšlející Danny. Je to střet dvou zcela odlišných kultur a ideologií, dvou životních názorů, které se k sobě nikdy nemohou přiblížit. Jenže pokud chce Dunckelman dostát své profesionální cti, musí odhodit všechny osobní antipatie a rvát se za svého klienta, byť je zároveň jeho největším nepřítelem. Může mezi těmito dvěma muži, které dělí propastné rozdíly úplně ve všem, vzniknout nějaké pouto? Odpověď hledejte v americkém dramatu z roku 2006, jež získalo ceny na Beverly Hills Film Festivalu, Method Festu a Whitler Film Festivalu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

The_Casual odpad!

všechny recenze uživatele

Nepochopitelný nesmysl, co má společného arijské bratsrtvo a nacističtí skinheadi, kromě vizuálu? Arijské bratrstvo je brutální kriminální organizace, jejíž jediný a primární cíl je zisk, dosahovaný obchodem s drogami a zbraněni, bez ohledu na to s kým se obchoduje. Což trochu parafrázuje i porovnávaný American History X, kdy idealistický nacista tvrdě narazí na realitu s názvem arijské bratrstvo a ihned procitne. Zřejmě do té doby netušil, že něco takového existuje. Pokud by se ve filmu mělo zmínit reálně AB, tak je to např, Felon, Shot Caller nebo Brawl in Cell Block 99. Ať to je zajímavá, ať to má poselství, tak je to prostě smyšlenost, nebál bych se říct, sci-fi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mne príbeh o polepšenom skinheadovi nepríde až taký zaujímavý. Hlavne nie v tak nepresvedčivom prevedení, ktorý má kvalitou od Kultu hákového kríža, poriadne ďaleko. Presvedčiť som sa dal hlavne hereckou účasťou D. Strathairna, ktorý napriek tomu, že zachraňuje čo sa dá, to jednoducho nedokáže sám utiahnuť. Najväčším omylom je herecký výkon hlavného predstaviteľa, no na vine bude aj scenár. Obrázok tvrdého chlapa z úvodu filmu sa po niekoľkých týždňoch na samotke rozsype na prah. Zrazu plače viac ako môj 8-mesačný syn, kričí cez slzy a rozhadzuje rukami. Na čo to divadlo??? Si predsa tvrdý skinhead. Jeho herecký výkon je nepresvedčivý rovnako ako často používané umravčané divadielko. Uplakané scény sa striedajú s tými, v ktorých sa snaží vyzerať drsne. Skinhead v tielku poskakuje a boxuje, skinhead fajčí a hádže tvrdé pohľady. Edward Norton v Kulte hákového kríža hraje vzdelaného a presvedčeného skinheada, ale jeho premenu som mu uveril na 100%. Keď si mám vybrať, tak určite zvolím nekonpromisné snímky ako Romper Stromper so skvelým Crowom, či rovnako omračujúci herecký výkon T. Rotha v snímke Made in Britain. 40%. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší, víceméně konverzačka na téma skinheads. Film působil až trochu moc vnucovačně, podobně jako Kult hákového kříže, ale mnohem slabší děj ho sesazuje níže. Závěrečné zamyšlení hlavního hrdiny zajímavé, ale trochu nevěrohodné. Kdo chce dobré drama, může tenhle snímek s klidem oželet, ale pro zájemce o filmy s tématikou skinheads vcelku zajímavý průměr. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

90 minút fádnej, v jednej miestnosti vedenej rozpravy medzi dvoma ľuďmi s úplne odlišným vnímaním sveta - židovským advokátom Dunckelmanom a obžalovaným rádoby skinheadom Mikeom. Nekonečné a nikam nevedúce tlachanie vo mne nevzbudilo žiadne emócie a očakávaná spoločenská metamorfóza príslušníka árijského bratstva ma tiež nechala chladným. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímku som videl asi 10 rokov dozadu a potom som si ani za svet nevedel spomenúť na názov. Nedávno som sa k tomu náhodne dostal a musím konštatovať, že prvý krát ma to bavilo viac. Ako u mnohých skinheads filmov aj tu sa film snaží urobiť zo skinheada svätého, ktorý nakoniec má milovať dobrých židov. Či sa to podarí, musíte na to prísť sami, nebudem prezrádzať, každopádne mi vo filme vadil žid David Strathairn, ktorý tento krát veľmi prehrával svoju rolu. Andrew W. Walker mi pripomínal Chrisa Evansa. Od filmu čakajte, že sa celý odohráva v base, ale nejaký útek nečakajte, bude sa len kecať a kecať až vyústime do psycho záveru. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama