Reklama

Reklama

Polární příběh

Trailer
Dokumentární / Rodinný
USA, 2007, 96 min (Alternativní 81 min)

Obsahy(1)

Polární medvídě Nanu a mládě mrože Seela bojují o život od narození až do dospělosti. Jejich matky je už nechrání před predátory ani před smrtí v souboji. Avšak největší výzvou pro Nanu a Seela je přežít krutou změnu klimatu v Arktidě, která přináší akutní nedostatek potravy. Ledové království, které jim dalo život, jim mizí před očima. Jejich přežití závisí na ledu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pure Arctic Beauty:) National Geographic a BBC nevytvářejí "normální" přírodopisné dokumenty. Je to naprosto jiná liga, jiná dimenze. Jsou schopni nadpozemských a téměř nepochopitelných kouzel s kamerou, záběry, příběhem a pojetím. Jednoduše nádherné, krásné, ohromující, obdivuhodné, kouzelné a hypnotické. Snad jedinou, zcela malinkou výtku bych měla asi ke dvěma mluveným pasážím a několika záběrům, které mi ve spojení s hudbou přišly až kýčovitě dojemné. Ale i přesto, jak na mě zapůsobily, mě stejně emočně dostaly:) Častokrát jsem měla na krajíčku ze vší té nádhery, čistoty, nedosažitelnosti a křehkosti. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vizuálne nádherné spracovanie od National Geographic okúzli určite každého. Tento dokument je zameraný na medveďa bieleho, mrože a ich mláďatá. Občas sa tu zatúla polárna líška (malý biely príživník...), nejaké vtáky a veľryby, ktoré sú rovnako súčasťou ľadového kráľovstva. Nádherné obrazy prírody, dobrá hudba a príjemný ženský hlas ako doprovod. Čo viac chcieť od dokumentu? 80%. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Arctic Tale nám ukazuje kolik se nachází života v neejchladnějším místě planety. Snímek od National Geografic je působivý, některá videa vyrážejí dech a snad v každém z nás to musí zanechat nějaký ten pocit. Jen je škoda, že na rozdíl od Putování tučnáků si zde medvěd lední dělí s rolí s ostatními obyvateli tohoto sněžného světa a tím to trošku ztrácí na příběhu. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Tys neskutečně patetický komentáře jsem opravdu nemohl vystát... A to medvídě na plakátu mě strašně dostává:) Víc roztomilé, už to být nemohlo, že? ()

predators 

všechny recenze uživatele

Putování těžkými životy ledního medvěda a mrožů na mizícím severním ledovém království. Dokumentární snímek s lehce příběhovými liniemi, který nás má přivést alespoň k zamyšlení se nad problematikou globálního oteplování. Příjemný dokument nádhernými scenériemi a Queen Latifah, jako průvodkyní. Zajímavosti: Podívejte se i na závěrečné titulky...ještě teď se divím, že ty kameramany něco nesežralo :-) 70% ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument z Arktídy, kde klimatické zmeny prebiehajú rýchlejšie než sú zvieratá tam žijúce schopné prispôsobiť sa ich vplyvu. Zoznámenie sa neľahkým životom zvierat v Arktíde prostredníctvom sledovania života jednej medvedice a jednej mrožej samice síce oživuje dokument, ale na druhej strane príliš presúva ťažisko k rodinnému filmu. Nič to však neuberá na kvalite záberov z nehostinného prostredia a nenásilnom upozorňovaní na vplyv globálneho otepľovania na životné podmienky zvierat Arktídy. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

99% dokument, 1% film tak bych to nějak viděl a proto jako "nemilovník" tohoto žánru nemůžu ohodnotit lépe... - 7. 12. 2012 - 30% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem na TV Noe. Utěšoval jsem se, že aspoň někde je ještě o Vánocích v časech globálního oteplování sníh, než mi v před závěrečnými titulky řekli, že v arktických oblasti už 20% sněhu roztálo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný přírodopisný film nejen pro děti z produkce National Geographic Movies vypráví o životě jedné lední medvědice. Na rozdíl od mnoha podobných, převážně francouzských snímků, které se snaží být úžasně miloučkými a roztomiloučkými a ťu ťu ňu ňu, tenhleten film si naštěstí na nic nehraje. Jistě, je primárně určen dětem a tomu odpovídá volba "příběhu" - od narození medvíděte, resp. lední medvědice, až po chvíli, kdy ona sama porodí - a tomu také odpovídá celková narace. Avšak až na pár míst, kde se rovněž setkáme s lacinou podbízivostí, jde jinak o skoro dospělý komentář, který jde do detailů a na dřeň života nejen ledních medvědů, ale i všech zvířat, s nimiž se setkávají. Často se i dospělý takto dozví zajímavé věci, o nichž se v přírodopisných dokumentech pro dospělé nemluví. Navíc nechybí humor, ano, a to takový milý, pobavený. A když dojde na scénu s prdícími lachtany, není to ani trochu nevkusné. Škoda, že disk samotný nenabídl více - kromě protipirátu zde nenajdeme jediný bonus. A přitom mně by hodně zajímala právě práce kameramana, protože natočil obdivuhodné záběry. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh. Chtěla bych jen podotknout, že dřív evoluce probíhala bohužel taky tak, že některé zvíře vyhynulo. Já bych samozřejmě chtěla být u toho, že se situace natolik zlepší a nebude těmto krásným zvířatům hrozit vyhynutí. Ale jen chci říct, že tohle možná neumíme zastavit, ať se k planetě začneme chovat sebe líp. Dřív byla taky doba ledová a vše to bylo bez jakéhokoliv zásahu lidské ruky. Podle mě ani v oteplování planety nemáme prsty a je to jen "přirozený" vývoj. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Co víc k tomu říct, než jen to, že by se to mělo promítat v kinech každej měsíc, aby si lidi konečně uvědomili co maj. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Rodinny dokumentik zo severnej strany pologule...v ktorom si najde svoje kazda vekova skupina:). Skvelo podane zabery...ktore v pozadi doplna zaujimavy soundtracik...a dava dokumentu velmi zaujimavu hodnotu. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Zábery prírody a zvierat sú samozrejme úžasné ale v dokumentoch (aj keď majú podtitul rodinné) nemám rada, keď sa zvieratám prisudzujú ľudské vlastnosti, chovanie a pocity. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument. Obdivuhodné zábery z bezprostrednej blízkosti zvierat. Film, pri ktorom som sa zasmiala a dokonca aj slzu uronila, keď som videla, ako zvieratká v Arktíde trpia kvôli nám - ľuďom :( ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Rodinný film plný čerstvého vzduchu za polárným kruhom.V inom príbehu sa prechádzajú tri ľadové medvede za polárným kruhom a ten malý sa pýta otca, otec som ja ľadový medveď ? no jasne synak, ja som ľadový medveď, mama je ľadová medvedica a ty si ľadový medvedík. Idú ďalej, ale ten malý stále krúti hlavou, a opäť sa pýta otca, som ja skutočne ľadový medveď ? otec sa naštve a hovorí, mama ľadová medvedica, ja ľadový medveď a ty ľadový medvedík, jasné ?! jasné otec, ale nie je mi jasné, prečo je mi stále zima. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Mroží dějovou linii bych klidně oželela, jinak je to ale krásné. A nestává se mi často, abych u dokumentu potřebovala kapesník... ()

Reklama

Reklama