Příběh konverzační komedie Dva na schodišti je prostý: Hlavní hrdinka, Alice, vyhazuje z bytu svého bývalého muže. Při tom si zabouchne dveře. Zatímco její muž odchází hledat pomoc, z bouře a deště venku přichází obyvatel sousedního bytu, Robert. Ti dva se nikdy neviděli, až teď. A je to třesk dvou rozdílných osobností. Stárnoucí úzkostlivá žena a stárnoucí bezstarostný hejsek. Přestože je Alice v nesnázích, odmítne Robertovu okatou pohostinnost. A tak ti dva stráví noc na chodbě. Když se zdá, že by mohlo dojít i ke sblížení, objeví se Alicin bývalý muž, vrátí se Robertova bývalá žena, dokonce se z blesků a vody vynoří i Alicin syn se svou přítelkyní a je z toho opravdu velký poprask. Všechna tato vztahová martýria sblíží Alici s Robertem natolik, že když zůstanou sami, kýžený zámečník přichází vlastně nevhod. Naštěstí se dveře dají zabouchnout kdykoliv znovu. (oficiální text distributora)
Tosim
Nebudu naříkat, jako někteří, že kamera nelítá horem dolem, když je to zfilmování divadelní hry, tak jen dodám, že snímek graduje až v poslední třetině. Kdyby tomu tak bylo celou stopáž, je to o něčem jiném. Škoda. 70%.(25.6.2007)
Deimos
TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +herecké výkony -jako film to moc nefunguje/// Divadlo zpracováno do televizní podoby. Být při tom (v divadle), určitě bych si to užíval více. Na televizní obrazovce sice mohu stále ocenit herecké výstupy postav a i fakt, že je to občas zábavné. Ovšem není to ono a člověk by tak nějak čekal víc. Na prknech je tady tomuto dílku lépe./// Celkem 52%///(18.12.2008)
Slarque
Docela dobrá televizní inscenace. Slušné herecké obsazení, občasné režijní ozvláštnění (westernové „souboje“) a nakonec ani nevadí, že se to celé odehraje na nevelkém prostoru před dvěma byty.(24.6.2007)
Ištván87
Poměrně roztomilá televizní inscenace, ve které mě velice mile překvapil Maroš Kramár, který hrál roli roztomile trhlého čtyřicátníka, což je po jeho roli v primáckém Letišti velmi příjemná změna.(8.12.2008)
L_O_U_S
Neviděl jsem celé, ale podle toho, co jsem měl možnost sledovat, váhám mezi dvěma a třemi hvězdami. (259.)(29.6.2007)
Greg25
70% Nebylo to špatné, bylo to televizní zpracování původně divadelního představení. Vynikající herci tomu dodávají jakýsi šmrnc. Něco málo tomu sice chybělo, ale na televizní inscenaci poměrně solidní snímek, ačkoliv k dokonalosti tomu chybí hodně.(24.6.2007)
made1
Dlouho už jsem se tak nepobavila.(12.8.2010)
dr.fish
Ubohá televizní inscenace, dialogy jsou bezduchá telenovela. Nedůvěryhodné charaktery postav, děs běs. Zoufalá snaha o vtipnost.---20% Podotýkám, že jsem to ale vydržel jen polovinu stopáže.(9.4.2012)
Jeržik
Vtipný scénář, hláškující Maroš Kramár a uchvatný Jaromír Dulava. Ilona Svobodová v podvazcích zas tak úžasná není ale snaha se taky cení. Jako adaptace divadelní hry do levného "five men and three girls show" televizního filmu je to ale Bezva. Bezva? Beezva;)(29.6.2007)