Reklama

Reklama

Recenze (2)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Opravdu vyčerpávající "Making Of" kde se dozvíte všechn, co jste kdy chtěli (a nechtěli) o filmu "Přízraky" vědět. Od prvotního nápadu až po vznik studia Weta! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nebýt délky, jenom další z mnohých filmů o filmu. Nekomentované záběry z natáčení jsou vcelku zbytečné, vytváření digitálních triků, jemuž je pochopitelně věnován největší prostor, od doby vzniku značně pokročilo, a ani nepovedené záběry nepatří k nejvtipnějším. Více než dopodrobna popisovaný proces výroby mne zaujala Jacksonova schopnost zaujímat paralelně pozici filmového fanouška i tvůrce. Jak zmiňuje v úvodu k celému monstrdokumentu, dobře si uvědomuje atraktivitu zákulisních materiálů pro diváky a již během produkce, případně ještě před jejím započetím, pořizuje velké množství videomateriálu (pozdějšími videoblogy King Konga a Hobita nám umožnil být téměř na place, účastnit se natáčení). Navíc se, poučen bonusovými materiály z jiných disků, snaží vyvarovat případných nepříjemností pro uživatele BD/DVD (což přímo zmiňuje v kapitole Storyboards, zařazené na BD jako samostatný bonus). Vytvářením dojmu, že stojí na straně těch, které nadchne každá nová technologie a popkulturní narážka, si získává sympatie nerdů, a zároveň si vytváří alibi pro případ odmítnutí snímku kritiky, kteří oproti poučeným fanouškům nevěděli, čeho chtěl tvůrce docílit. Mazané. 70% ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Peter Jackson okrem iného predstavuje v dokumente malé štúdio Weta Digital, ktoré poslúžilo pre film. To sa neskôr rozrástlo do neočakávaných rozmerov kvôli trilógii Pán prsteňov. (Biopler)

Reklama

Reklama