Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh pramení v dávném starověku, kdy se střetne nesmrtelný Marcus Octavius s dalším z klanu MacLeodů, Colinem, který je ochoten obětovat cokoliv, aby se mu pomstil za smrt své milované Moyi. Z boje však nevzejde jako vítěz. V průběhu historie se Colin pokusí zabít Marcuse nesčetněkrát, ale štěstí nestojí na jeho straně. Další šanci dostane až v New Yorku roku 2187, kdy už zdaleka nejde jen o pomstu, ale highlander musí svrhnout Marcusovu vládu tyranie a odvrátit i jeho ďábelský plán na vyhlazení lidstva a zničení světa. Do cesty se mu navíc připlete dívka Dahlia, jenž mu tak připomíná jeho dávnou lásku. (Crowen)

(více)

Recenze (45)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Dobré. Místy vtipné, i nechtěně (?), ale co na tom záleží. Obsahuje i poučení. Zde k shlédnutí http://www.google.cz/search?q=highlander+search+for+vengeance&hl=cs&tbs=vid:1,dur:l (to s čárkou za odkazem také patří do url ... na této databázi jednou bude [protože nekonečno je číslo, tuším, tak i datum z něj jde stvořit, nepřipouští-li se do data konkrétní druhy čísel] fungovat rozpoznávání url, pak nejspíš odkaz nebude rozdělený čárkou, která do url patří). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, nejlepší díl "Highlandera" je ten poslední, a to navíc animovaný. Je to trochu smutné, protože se mi ten nápad série líbí, ale nedá se nic dělat. Tohle propojení je nejfunkčnější, jsou zde skvělé emoce, příběh není dokonalý, ale jeho vizuální stránka je krásná a dovolila mnohem více, než by dovolil hraný film s malým rozpočtem. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jen jeden může zůstat! Jak pravdivá je tahle hláška, která provází celou Highlanderskou sérii... Jen jeden film může být, ty ostatní inkarnace si zaslouží přinejlepším blahosklonné povytažení obočí nad jejich blbostí (animovaný seriál) a to jen díky nostalgii, jiné už jen zatracení do hlubin věčnosti. Jediné co má tahle verze dobrého je pro tuhle sérii osvěžující anime styl a souboje, jinak se jedná o soubor těch nejvyšších klišé (nejztůdnější je v tomhle ohledu postava dětského parťáka a romantické děvky, která bez mrknutí oka dokáže ovládat těžký kulomet, který je velký téměř jako ona sama a s nejmenším odporem kosí jednoho robotického protivníka za druhým) a navíc se daří udělat z Colina z klanu MacLeodů jen dementního debila a scénáristé mě tak nutí fandit záporákovi, který je alespoň trošku zajímavý, byť klišojidní a POKAŽDÉ stojí ve flashbacích na té zlé straně. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Konečne podanie príbehu Highlandera, ktoré ma zaujalo. Hľadanie životnej cesty môže trvať dlho. Niekto ju dokonca vôbec nedokáže nájsť. Iným prípadom je ak človek cestu hľadá celú večnosť a to doslova. Najhoršou možnosťou však je ak človek kráča tou nesprávnou cestou a je si istý, že práve tú mu predurčil jeho osud. Nikdy nie je neskoro na to aby sa človek zmenil, pritom k tomu častokrát stačí tak málo, drobnú zhodu náhod alebo len "chcieť". ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Začnu trochu zeširoka. Mistr animovaného filmu Yoshiaki Kawajiri si u mě udělal jméno už svou povedenou upířinou „Vampire Hunter D: Bloodlust“ a nesmím zapomenout ani na jeho příspěvek do světa Matrixu – „Animatrix“. V roce 2007 si vzal na mušku další legendární sérii, kterou Highlander určitě je. No, musím se přiznat, že z výsledku zase tak úplně odvařený nejsem. Problém je především v samotném příběhu, který je zoufale plochý a přímočarý – a taky notně přitažený za vlasy (ještě daleko více než ve filmu). Co se samotného animovaného zpracování týče, tady není co vytknout – kdo umí, prostě umí. Ale to neustálé nahánění mezi MacLeodem a Marcusem, které zase a znovu dopadalo stejně (MacLeod dostal strašlivě na prdel) mě už časem přestalo bavit (ve filmovém zpracování se naháněli „jen“ cca 450 let – tady odhadem tak 2000!). A tak jsem byl nakonec rád, že MacLeod Marcusovi – pozor „překvapivý“ SPOILER – tu palici nakonec konečně přece jen ufikl. :-) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama