Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová verze příběhu o hrdinném válečníkovi Beowulfovi, který se se svými válečníky postavil stvůře jménem Grendel. Grendel je netvor, terorizující severské království - je strašlivý, silný a plný nenávisti. Pouze neohrožený Beowulf a jeho meč jej mohou zastavit jednou provždy. Bájný hrdina Beowulf z Geatsu cestuje se svou družinou světem a bojuje s démony a nestvůrami, které páchají na lidech zlo. Na pozvání krále přichází do dánského království Heorotu, které je sužováno netvorem Grendelem. Tato stvůra zabíjí celá léta strážce města a celé království je sužováno kletbou Grendelovy matky. Beowulf se utkává v rozhodujícím boji s Grendelem i jeho matkou a rozhoduje tak o dalším osudu království. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

zliteonit 

všechny recenze uživatele

Mám rád mýty a legendy. Vyprávění z dob kdy bohové udávali svými hrátkami směr světa. Hrdiny, kteří se nebáli jít do čehokoli, aby zachránili kohokoli. Ale tenhle film je pro mě zklamání. Nezaujala mě hudba, příběh je přímočarý a smrt obou nestvůr příliš snadný. Snad jen herecké obsazení je celkem ucházející. Průměrné hodnocení jen pro mou slabost k těmto filmům. ()

V.Silver odpad!

všechny recenze uživatele

Ze studijních účelů jsem nashromáždil poměrně slušnou řádku komiksů, filmů i knih o Beowulfovi a musím říct, že tohle bylo to největší WTF na který jsem mohl narazit. Tenhle snímek není jenom totální zhovadilost, tohle je taková zhovadilost, že stojí se na ni podívat už jenom proto, jak si tvůrci představují rozmezí 5. - 7. století na evropském severu: Dánský Heorot vypadá jako nějaká kolonie antického Říma (tolik mramoru snad v Dánsku nemaj ani dneska), stateční vikingové zřejmě unesli čínské mudrce a do Evropy dostali střelný prach o takových 8 století dříve, přičemž jej bravurně použili nejen v podobě zápalného sudu vymršťovaného z katapultu, nýbrž i k výrobě semtexu, protože jinak si obří exploze naváděných šípů ze zázračného samostřílu se zaměřovací optikou (!!!) prostě nedovedu představit. Oblečení poskládané ze všech možných proveniencí vem čert, stejně tak premisu "větší rohy na helmě, víc viking", podle níž (jak vidíte na plakátu) byl Beowulf prostě nejvíc. Jo a meče z rekvizitáře Barbara Conana taky stojí z azmínku. O "kvalitě" vizuálních efektů a hereckých výkonů snad nemusím mluvit, Grendel vypadá jako rozmázlá halda pixelů a jeho matka... škoda mluvit, to se prostě musí vidět! 5% :) ()

Reklama

pida123 odpad!

všechny recenze uživatele

To co jsem viděla, mě donutilo ten film smazat a už nikdy si na něj nevzpomenout. Byl by to film s dobrýma hercema, dobrou hudbou a scénářem, ale totálně to zkurvili příšerou kterou tam nasadili - efekty jako ze špatné počítačové hry. Ten film to totálně pohřbilo - takže už vím, proč jsem o týhle verzi ještě nikdy neslyšela. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Jak jsem uvidel toho hada,hned jsem pojal podezreni,ale po te co vyfasofal ten granatomet ,jsem pochopil ,ze pujde o velmi nezdarilou frasku.Chtel jsem napsat ,ze to bylo na urovi serialu Herkukles ci Xena,ale nechtel bych je urazet,protoze tam byl aslepon humor.Triky opravdu katastrofalni i na tv produkci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Beovůl a Grendebil. Kde začít? U bájného reka, co spíše planě žvaní, než činí? U obřích užovek, monstra, co vypadá jak pankáčský Hulk vykoupaný v genciánové violeti, či jeho vzteklé maminky připomínající okřídleného nosiče Nazgûlů zkříženého s jezevčíkem? U románské architektury Hrothgarových síní? U lodí, výzbroje, výstroje a koňských třmenů z budoucnosti? U moderních make-upů, účesů a běloskvoucího chrupu? Či u historické lahůdky v podobě vikingských helem s rohy? Vím, kde skončit. Aplikuji vikingské přísloví: „Den před večerem nechval a ženu, dokud spálena není; meč chval, až ho vyzkoušíš; a děvče, až se vdá; led, až jej přejdeš; a pivo po vypití.“ a chtě-nechtě dojdu k závěru, že se jednalo o zasranou, amatérskou, digi-kravinu, jejíž autor se opakovaně udeřil hlavičkou o Thorův Mjollnir.. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Film je volně založený na anglosaském eposu „Beowulf“, který byl napsán neznámým anglo-saským pisatelem v 8. - 11. století. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku v okolí města Sofie. (Terva)
  • Jezdci na koních v mají třmeny, které se však začali používat až o několik staletí později. (Terva)

Reklama

Reklama